Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.08.2013, 23:53:46
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de pisi Vezi mesajul
bun,deci sa nu zic nimic.
merg pe principiul fiecare cu viata lui, face ce vrea cu ea?
Adica?
Te-am intrebat,ti-a cerut ea sfaturi?
Daca nu ti-a cerut,vezi-ti de treaba ta;altfel o sa fuga de tine.
Fiecare om este inzestrat cu constiinta,mai devreme sau mai tarziu o va folosi.
Este o forma de mandrie si asta sa dam sfaturi altora sau sa ne dorim sa-i indreptam noi.
Oare am terminat lucrul cu noi insine?O-ho-ho-ho,Slava Domnului, lupta cu pacatele si patimile noastre este una nesfarsita!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2013, 00:15:19
pisi's Avatar
pisi pisi is offline
Member

Data înregistrării: 13.05.2008
Implicit

sunt discutii pe care le purtam,nu mi-a cerut niciun sfat si n-am zis ca am terminat cu pacatele mele, asta clar nu, dar daca am langa mine un om la care tin mult, prieten, cand purtam o discutie despre nuditate, imi dau si eu cu parerea.
nu condam pur si simplu explic ceea ce gandesc eu.educatia in facultatea ei e de asa natura incat i se pare ca e foarte normal sa se dezbrace sa fumeze daca e cazu, ore in sir,alte chestii de genu. imi pare rau ca ar face chestii de genu dar pana la urma face ce vrea si nu ii interzice nimeni asta, mai ales eu.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2013, 00:18:24
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ekaterina Vezi mesajul

Eu am invatat in multe imprejurari ca nu este bine sa dai sfaturi daca nu iti sunt cerute, chiar daca faci asta cu cea mai buna intentie si cu cele mai bune ganduri. Omul nu prea este miscat de vorbe, are nevoie de mila lui Dumnezeu si luminarea mintii ca sa inteleaga esenta vietii.
Asa este cum zici: "Omul nu prea este miscat de vorbe", dar nu pentru ca vorbele nu il misca, ci pentru ca persoana, care i le spune nu a atins inca un anumit nivel spiritual. Dovada, ca la un Parinte, care a ajuns la niste culmi spirituale, vin oamenii de pretutindeni, ca sa se adape.
Poate ca si noi, oameni obisnuiti, am putea spune aceleasi vorbe, dar fara efect, caci ne lipseste nivelul spiritual.
Tocmai de aceea, atunci cand avem dorinta de a-l invata pe aproapele ceva, trebuie sa o facem cu multa atentie, sa nu atingem cumva un punct dureros, ca acesta sa ne respinga total. Trebuie multa rabdare si delicatete. Daca nu suntem in stare, mai bine tacem.
O solutie mult mai buna e de a-i pune o carte, un articol in mana, care trateaza chiar problema ei sau a lui. Doar nu s-o supara si pe carte!
Prezentand solutia ca pe sfatul a unei terte persoane, evitam coliziunea frontala si ne pastram ca bun prieten. Doar o parere.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2013, 00:51:56
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Asa este cum zici: "Omul nu prea este miscat de vorbe", dar nu pentru ca vorbele nu il misca, ci pentru ca persoana, care i le spune nu a atins inca un anumit nivel spiritual. Dovada, ca la un Parinte, care a ajuns la niste culmi spirituale, vin oamenii de pretutindeni, ca sa se adape.
Poate ca si noi, oameni obisnuiti, am putea spune aceleasi vorbe, dar fara efect, caci ne lipseste nivelul spiritual.
Tocmai de aceea, atunci cand avem dorinta de a-l invata pe aproapele ceva, trebuie sa o facem cu multa atentie, sa nu atingem cumva un punct dureros, ca acesta sa ne respinga total. Trebuie multa rabdare si delicatete. Daca nu suntem in stare, mai bine tacem.
O solutie mult mai buna e de a-i pune o carte, un articol in mana, care trateaza chiar problema ei sau a lui. Doar nu s-o supara si pe carte!
Prezentand solutia ca pe sfatul a unei terte persoane, evitam coliziunea frontala si ne pastram ca bun prieten. Doar o parere.
Este o parere foarte buna si non-invaziva,multumim!
Nimic nu este mai hilar intr-o situatie,decat ca un betiv sa dea dea sfaturi unei drogat(scuzati exemplul,fara ofensa).
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Răspunde