Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Minuni ale Ortodoxiei > Mari Duhovnici si predicile lor
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.08.2013, 00:10:42
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Doamna dragă! Eu spun că sunt încercări ale unora care fac apologia ml. N-am spus nicăieri că există ml. E chiar așa de greu de priceput??
Acum ai intors-o ca la Ploiesti: nu afirmi, dar zici. Ma bucur ca macar acum ai priceput ca ML este de domeniul trecutului.
Dar sa clarificam un lucru:
APOLOGÍE s.f. Laudă exagerată, ridicare în slăvi, apărare servilă și interesată
Pe viitor te rog sa te gandesti la sensul cuvintelor pe care le folosesti.

In general:
Nu cred ca poate cineva sa isi permita sa imi ingradeasca dreptul de a admira la cineva curajul, credinta in Iisus Hristos, hotararea, dragostea de tara, dragostea fata de aproapele, sentimente pe care unii oameni le-au aratat in conditii grele de detentie, de teroare si izolare de restul lumii - care l-ar fi putut sustine si incuraja - si asta fara a nutri sentimente de ura impotriva celor care ii cauzau suferinte incredibile. Admir la acesti oameni imensa capacitate de a accepta suferinta, pe care au adus-o ofranda lui Hristos.
Iar verticalitatea de care au dat dovada, rezistand pana la urma, caci doar acela este invingator care rezista pana la sfarsit, a adus unora moartea de mucenic (iar altora puterea de a rezista pana la iesirea din inchisoare). Osemintele lor, ajunse moaste, ne dau imboldul ca si noi sa rezistam pana la sfarsit; ne vindeca de boli si ne dau mir, acestea fiind moaste ale celor care au reusit prin eforturi maxime sa cucereasca cununa nestricacioasa si mantuirea. Sufletele acestor mucenici au intregit numarul celor 144000 din cer. Ne-o spune Pr. Mina Dobzeu in cartea sa "Apocalipsa - planul de salvare a lumii in 7 etape". Daca noi tacem, pietrele vor striga!
Reply With Quote
Vechi 03.08.2013, 07:56:16
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Credeam că vorbim românește și că înțelegem doar ce afirmam. Nu ce am vrea noi să credem că a zis interlocutorul nostru. N-am intors nimic nici ca la Ploiești nici ca la Braila, niciodată n-am afirmat altceva.

Bun. Am înțeles ce admiri. Crezi că e meritul ml sau tocmai datorită calităților lor umane s-au înscris în ml?

Last edited by DragosP; 03.08.2013 at 07:59:08.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2013, 02:54:07
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Credeam că vorbim românește și că înțelegem doar ce afirmam. Nu ce am vrea noi să credem că a zis interlocutorul nostru. N-am intors nimic nici ca la Ploiești nici ca la Braila, niciodată n-am afirmat altceva.

Bun. Am înțeles ce admiri. Crezi că e meritul ml sau tocmai datorită calităților lor umane s-au înscris în ml?
Bine, asa sa faci de acum inainte si va fi bine.
Intrebarea ta nu-si are rostul in topicul despre Sfintii inchisorilor. Nu spun ca intrebarea ta nu merita raspuns, dar nu aici, pe acest topic. Vectorul cuvintelor tale e indreptat inspre ML, in vreme ce eu indrept discutia inspre Sfintii inchisorilor. Vezi diferenta? Sper ca am vorbit româneste.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2013, 13:55:00
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Sufletele acestor mucenici au intregit numarul celor 144000 din cer. Ne-o spune Pr. Mina Dobzeu in cartea sa "Apocalipsa - planul de salvare a lumii in 7 etape". Daca noi tacem, pietrele vor striga!
Doamna talcuirea cu pricina nu se poate referi la cei 144.000 pecetluiti din capitolul 7 din Apocalipsa.Pasajul cu pricina (7:4-8)se refera in mod expres si clar(este unul dintre cele mai clare pasaje din intreaga scriere)la membrii ai celor 12 triburi ale lui Israel,sunt si enumerati,dpdv numeric,pe triburi.Adica este vorba exclusiv de evrei.Poti eventual sa-i incadrezi,pe mucenicii mentionati de dvs, fie in multimea mare din 7:9-10 sau,daca doriti o incadrare martirica,impreuna cu sufletele martirilor de sub altar(6:9-11)unde chiar li-se spune acestora ca vor mai fi si altii.Dar in numarul cu pricina este imposibil decat daca se ignora complet sensul textului.Numarul cu pricina este in legatura cu ramasita israelita credincioasa de care vorbea Apostolul Pavel,nu are treaba cu martirii dintre neamuri.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2013, 13:56:26
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Eu zic să te mai gandesti!
Reply With Quote
Vechi 04.08.2013, 23:27:02
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Doamna dragă! Eu spun că sunt încercări ale unora care fac apologia ml. N-am spus nicăieri că există ml. E chiar așa de greu de priceput??
Ei, chiar esti asa naiv sa crezi ca n-a priceput?
"pricepe" ce vrea sa priceapa - e chestie de recuzita.
Vechi 04.08.2013, 23:29:03
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Si in cadrul Miscarii Legionare au intrat oameni cu intentii diverse si cu diverse pretentii de la ML. Sita vietii i-a cernut, insa.
Din pacate, istoric vorbind, in sita o ramas chiar "varfurile" vremurilor respective, cei care acum ii vedem reciclati de unii, facuti sfinti si pusi la gramada cu unii care chiar si-au castigat cununa muceniciei.

Dar nici astia, adevarati, n-au scapat toti de politizare sau sa fie folositi ca scuza pentru asa ceva.
Vechi 04.08.2013, 23:41:33
Miha-anca
Guest

Implicit

http://www.unibuc.ro/studies/Doctora...redinta%20si%2...
Acest rezumat al unei lucrari de doctorat aduce multe marturii. Ar fi bine sa sa se lumineze cei, care nu inteleg suferinta celor din inchisorile comuniste, citindu-l.
Reply With Quote
Vechi 04.08.2013, 23:44:12
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Din pacate, istoric vorbind, in sita o ramas chiar "varfurile" vremurilor respective, cei care acum ii vedem reciclati de unii, facuti sfinti si pusi la gramada cu unii care chiar si-au castigat cununa muceniciei.

Dar nici astia, adevarati, n-au scapat toti de politizare sau sa fie folositi ca scuza pentru asa ceva.
Slava Domnului, ca memoria poporului este vie, in vreme ce inima unora este impietrita.
Reply With Quote
Vechi 05.08.2013, 00:20:44
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Ei, chiar esti asa naiv sa crezi ca n-a priceput?
"pricepe" ce vrea sa priceapa - e chestie de recuzita.
Nu ai de unde sti tu ce pricepe un ortodox.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sfintii inchisorilor Adriana Cluj Calugarul 23 17.07.2012 03:07:23
Sfintii inchisorilor comuniste doctor_faustus Biserica Ortodoxa Romana 0 16.12.2010 20:48:29
Sfintii Inchisorilor Hartford Generalitati 9 18.07.2009 15:04:53
Sfintii Inchisorilor ortodox4life Generalitati 7 14.11.2008 09:43:05
Serial Sfintii Inchisorilor Cezarina Stiri, actualitati, anunturi 6 18.10.2007 16:24:48