Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.08.2013, 18:36:28
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Lightbulb Mîntuiește-te, frate!

Un creștin ortodox nu ar trebui să aibă dificultăți în a ierta celuilalt greșelile. Ar trebui să fie conștient că, dacă nu iartă, nici Tatăl nu îl iartă - din moment ce așa cere de la El.

Un creștin activ ar trebui să știe că nu are ce căuta la Liturghie dacă nu se împacă mai întîi cu oamenii cu care a avut conflicte. În măsura posibilităților, adică dacă celălalt e dispus să se împace. Ar mai trebui să știe că nici rugăciunile sale nu au sens dacă vrajba cu cineva se interpune între el și Dumnezeu.

Un creștin practicant un ispitește pe fratele lui, îndemnîndu-l la păcate. Diavolul face asta, nu te asemăna vicleanului pierzător de suflete.

Deci, frate și soră care știi că ai probleme de genul ăsta, mîntuiește-te de păcat, înainte să se înrădăcineze prea adînc în sufletul tău. Căci după un timp, nu vei mai avea nici măcar conștiința păcatului, dezvinovățindu-te mai întîi cu slabe argumente și mai apoi fiind corupt de obișnuința și deprinderea cu păcatul care se transformă mai apoi în patimă grea.

Du-te grabnic și te spovedește sincer și cu părere de rău și cere canon pentru ca Hristos să curețe casa sufletului tău și să te îndrepteze la viața bineplăcută Lui.

Să-ți ajute Dumnezeu în continuare și, pentru rugăciunile Bisericii Biruitoare în frunte cu Preasfînta, să te mîntuiască din capcana celui rău și pe noi toți să ne ierte! Amin.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote