Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #1  
Vechi 13.08.2013, 00:25:52
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Mesaje: 5.076
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Ciupercile se prajesc numai in unt, nu in ulei, ca sa dezvolte gustul lor minunat. In Post, evident, in margarina. Sunt insa bune si goale, puse in tigaie fara grasime: zeama lor se aduna in palarie si e f buna. De aceea, cand faceti ciuperci la gratar, nu intoarceti cuipercile pe ambele parti, caci se pierde acest suc lasat de ele si care face toti banii. Cui ii mai trebuie carne, cand ai ciuperci?!?

Ciupercile se pot marina inainte de frigere,in ulei de masline,sare,piper,otet balsamic ,usturoi.
Se pun pe gratar cu palaria in sus,timp in care sucul se aduna si coace ciuperca din interior fara a cadea din ea;apoi cand sucul se evapora in mod natural si ciuperca este coapta se mai intoarce si pe partea cealalta putin.
Desigur vorbesc despre ciupercile mari,care se preteaza frigerii avand o grosime perfecta,nu de cele mici care ar trebui gatite in alte moduri.
__________________
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
  #2  
Vechi 13.08.2013, 15:25:47
Miha-anca
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Ciupercile se pot marina inainte de frigere,in ulei de masline,sare,piper,otet balsamic ,usturoi.
Se pun pe gratar cu palaria in sus,timp in care sucul se aduna si coace ciuperca din interior fara a cadea din ea;apoi cand sucul se evapora in mod natural si ciuperca este coapta se mai intoarce si pe partea cealalta putin.
Desigur vorbesc despre ciupercile mari,care se preteaza frigerii avand o grosime perfecta,nu de cele mici care ar trebui gatite in alte moduri.
Din punctul meu de vedere, cand se aduna sucul in palaria ciupercii, aceasta e gata si nu mai trebuie sa stea pe foc.
Reply With Quote
  #3  
Vechi 13.08.2013, 16:10:49
Mariatwix Mariatwix is offline
Junior Member
 
Data înregistrării: 22.07.2013
Mesaje: 12
Implicit

Auzisem si eu povestea cu mierea toxica atunci cand e incalzita, dar cum sunt genul sceptic in general cand vine vorba de informatii legate de sanatate care circula pe net, am "sapat" mult dupa informatii/explicatii medicale si nu le-am gasit. In schimb am gasit o suma de articole in care se explica faptul ca e un mit provenit din ayurveda, dar care nu a fost confirmat in laborator. Nu prea sunt inclinata spre curentele alternative de inspiratie orientala (gen ayurveda &co), ca nu stiu care e denumirea lor exacta, mai departe de fitoterapie nu am trecut niciodata, asa ca ii indulcesc copilului bauturile cu miere naturala si ii fac si turta dulce...
Reply With Quote
Răspunde