Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit
,,Irod:A inviat din morti?Primul nazarinean:Da stapane,a inviat din morti.Irod:,,Eu nu vreau ca EL sa faca asta.Ii interzic sa faca asta.Interzic oricarui om sa invie din morti.Acest om trebuie gasit si sa I-se spuna ca i-am interzis sa invie din morti.Unde este acest om in prezent?Al doilea nazarinean:Este in fiecare loc stapane dar este greu sa-L gasim"
|
Vezi dumneata, Pelerine, că lucrurile s-ar putea într-o oarecare măsură să stea în modul în care vrei dumneata să insinuezi. Doar că, Pelerinule, treci cu vederea un principiu fundamental care funcționează în Biserica lui Hristos, anume principiul recunoașterii, al recunoașterii întreolaltă a acelora care fac parte din Biserica lui Hristos. Temelia care stă la baza acestui principiu este lucrarea tainică a Duhului Sfânt, lucrare pe care nu știu cât de mult o pricepi sau ai experimentat-o, dar te asigur că ești departe foarte de a înțelege plenitudinea ei. Probabil că de aceea îți scapă multe lucruri, și atunci faci ce faci și evadezi în culturalisme. Dar cu astea nu îi convingi pe cei ai Duhului, iar noi prin asta știm că suntem fiii lui Dumnezeu, prin Duhul pe care ni l-a dat. Deci având în vedere că nu aveți recunoaștere din partea Bisericii Ortodoxe, și din partea Ortodoxiei în general, și aici mă refer la Sfânta Tradiție și la reprezentanții ei recunoscuți și legitimi, eu zic că insinuările dumitale subtile nu se susțin, și zic că ar fi bine să meditezi serios la aceste aspecte.