Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.08.2013, 18:13:31
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Mare atentie vegetarieni si nu numai! Evitati unele si dati de altele.

1. Ciorbe, supe, borsuri - sunt bune tocmai pentru aportul de lichid in organism. Iar ciorbele sunt bune si pentru zarzavaturile pe care le contin.
Trebuie sa avem grija la cantitatea de lichide pe care trebuie s-o consumam zilnic: cam 2 litri se spune ca este normal.
Daca voi supe/ciorbe nu, lapte nu, aia nu, aia nu - ce beti?

2. Alunele, migdalele, nucile et co. - sunt bune pe de o parte dar contin multi oxalati.

Va rog nu cautati sa aflati cum este o piatra la rinichi, ce dureri da!

3. Si sarea poate contribui la pietre - daca nu se beau destule lichide se pot depune tot felul de saruri in rinichi, la care contribuie si sarea de bucatarie.

Chiar va rog, daca tot cercetati si tineti diete - intrebati si despre contraindicatii.

Ce legatura are laptele cu infectiile respiratorii? Eu chiar citeam zilele trecute efectele benefice la laptelui, inclusiv asupra inimii si altor organe.

Calciul este util in organism. Lipsa de calciu si magneziu pot produce mari neplaceri, inclusiv pietre la rinichi. Atentie femei! Osteoporoza!

In ce vegetale se gaseste calciu?
Eu iti spun un singur lucru:laptele este o secretie mamara pt noi nascuti-din toate speciile de mamifere. Nu este un aliment care sa se consume pe tot parcursul vietii !

Despre vegetale si calciu aici:http://www.fitday.com/fitness-articl...calcium.html#b

Nu stiu ce explicatie are Florin pt supe& ciorbe insa eu consum preponderent.
Vegetarienii si veganii mananca supe ,exista retete si de supe negatite,cum am mai spus.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.

Last edited by Yasmina; 17.08.2013 at 18:39:40.
Reply With Quote