Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.08.2013, 23:09:25
Annyta
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de VladCat Vezi mesajul
Poate că rezolvarea problemei, așa cum am înțeles-o eu din rândurile de mai sus, ar trebui să plece de la clarificarea următorului aspect: E voia lui Dumnezeu ca tu să te nevoiești să păstrezi această apropiere de familie, să te exersezi în iubire (și) prin ei? Dacă răspunsul e „da” atunci lucrurile devin clare. Dar dacă răspunsul e „nu”, sau „nu neapărat”, atunci tu ai putea să menții relațiile la minima rezistență și să încerci să îți vezi liniștită de calea ta...
Să vedem ce zic și cei care au trecut prin situații similare.
Părintele duhovnic îmi zice să fiu în pace cu ei, dar de multe ori îmi sugerează să nu le spun tot adevărul, de exemplu atunci când de anumite sărbători vreau să rămân în București ca să merg la biserica mea, să le spun că am diverse alte treburi... căci altfel ei devin geloși pe Bisercă...
Probabil ar trebui să îmi evaluez mai bine disponibilitatea sufletească față de ei... de fapt eu îmi doresc din tot sufletul să fie totul bine, vreau să mergem împreună în locuri frumoase și în condiții confortabile (pe banii mei) dar lor li se pare că nu merită cheltuiala și încearcă (și la sugestia surorii mele) să îmi schimbe programul, masa, cazarea, compania etc. astfel încât planul meu inițial se transformă în ceva mai puțin atrăgător.
Nu este o problemă de viață și de moarte, dar e trist că iubirea care ar trebui să existe între noi este pur și simplu înăbușită de tot felul de prejudecăți și ambiții...
Reply With Quote