![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
își dau seama că sunt tulburați și că au nevoie de ajutor specializat. Problema lor e că nu pot face față acțiunii covârșitoare/coercitive (cel puțin în unele momente, în unele situații de viață) ale nucleului lor morbid, intrapsihic. Nu pot reprima tendința morbidă (spre insomnie, dezordine, varii conduite compulsive, tristețe, furie etc.). Situație similară cu a credinciosului obișnuit: îmi dau seama că păcătuiesc, nu pot opri păcatul, fac răul deși voiesc binele (Apostolul Pavel), așadar cer ajutor: "Doamne....", respectiv merg la slujbe, mă spovedesc etc. Ce este oare un creștin care se spovedește și care se roagă, dacă nu unul care conștientizează limitele condiției sale umane căzute și care zice "Cred, Doamne, ajută necredinței mele!..."? Ce era vameșul, spre deosebire de fariseu? La fel și cu nevroticii, Aline... Vino cu mine, ca să terminăm cu tărășenia asta penibilă! Pune mâna pe telefon și contactează-mă, ne vedem la spital și te introduc eu să cunoști singur: cel puțin jumătate din pacienții de pe secție (și e una dintre cele mai mari din Obregia) sunt pacienți internați la cerere. Au nevoie de asta, pentru sănătatea lor și a familiilor lor și a oamenilor din jur - serviciu etc. Vei afla din ce motive, dacă ai dispoziția să vorbești cu ei. Last edited by cezar_ioan; 20.08.2013 at 01:50:13. |
|