Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.12.2007, 17:19:27
cosmin1982 cosmin1982 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 12.12.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de C-tin
Citat:
În prealabil postat de cosmin1982
A iesit si mi-a spus ca deja facuse avortul si ca nu mai vrea sa aiba de-aface cu mine in viata ei.Am suferit foarte mult cand am vazut-o si pt ea si pt copilasul nostru si pt toata situatia.Eram sfarsit nu mai aveam putere nici sa vorbesc cu ea.Nu a vrut sa ma primeasca la ea in seara aceea si m-a lasat pe o banca in fata blocului.Bine ca nu eram eu victima aici . Era mult prea minora starea mea in comparatie cu ce se petrecea in sufletul ei.Am innoptat la un prieten in seara aceea ,iar a 2a zi m-a sunat plangand ca vrea sa moara
Dupa avort a vrut sa se sinucida! Asta e culmea deznadejdii!
Si ea acum cauta "alinare" in desertaciunea lumii asteia care n-o poate ajuta deloc!
Cosmine, vad ca tu esti mai tare din fire.
Poti s-o aduci la Dumnezeu prin propria ta traire ortodoxa! Gasiti-va un duhovnic si straduiti-va sa va aproiati de cele sfinte.
Cosmine fii atent la amanuntul asta! E destul ca aveti de indreptat greseala cu avortul, sa n-o pierzi si pe ea si aici nu ma refer la trup, ci la ceea ce e vesnic. Adica, SUFLETUL ei! Poate ca o suna dur! Dar responsabilitatea iti apartine! Daca v-ati jucat dea mama si tata, fii barbat acum si indura tot pana o aduci la Dumnezeu ca sa fiti UNA. Si daca zici ca o iubesti n-ar trebui sa fie deloc greu... caci Iubirea sufera fara cartire! Dumnezeu sa va ajute!
Exact asta cauta "alinare" in desertaciunea lumii!Acum am sunat-o si am rugat-o sa intre sa vorbim.Imi spune ca nu vrea sa vorbeasca cu mine ca nu mai vrea sa aiba de-aface cu mine sa nu ma mai vada in viata ei.Imi repeta intr-una ca nu ma mai iubeste si ca nu ma invinovateste pt ce s-a intamplat ci pur si simplu nu mai simte nimic pt mine.Se intampla ca o femeie sa isi piarda sentimentele de la o zi la alta?Paradoxul este ca am mers impreuna la Bruxelles unde ne-am inteles foarte bine , iar dupa 4 zile dupa ce eu am venit la Viena si ea la Bucuresti imi spune ca nu mai vrea sa fie cu mine.Imi spune ca o sa isi faca in curand alta relatie cu un om mai matur alaturi de care sa se simta in siguranta.Imi pare destul de hotarata si asta ma panicheaza si nu mai stiu cum sa reactionez.Probabil ca in continuare va incepe sa iasa prin cluburi sa iasa din stare in incercarea inceperii unei noi vieti.Este asta mai bine pt ea? sa o las in pace?
Reply With Quote
Vechi 13.12.2007, 17:23:16
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia
C-tin are mare dreptate , nu intirzia sa te apropii de cele Sfinte cu mare cainta si rupere de suflet si lacrimi in ochi pentru ce s-a intimplat. Nu uita ca si tu esti la fel de implicat in ce s-a intimplat ca si ea, ai avortat odata cu ea! la fel cum daca se nastea un copil si tu "nasteai" impreuna cu ea.

Tu ce simti acum in raport cu ea dupa ce a facut avort? cum o vezi? deoarece de aici te simt un pic nehotarit in privinta continuarii relatiei cu ea.
Eu nu mi-am schimbat sentimentele fata de ea absolut deloc.Nu imi este mila nu imi este sila , pur si simplu o iubesc la fel de mult ca si inainte de avort.Dar tot ce ii transmit mi se intoarce in ura si jigniri.Daca nu existau conditiile financiare si tot ce ne-a impiedicat sa avem acest copil fiti sigur ca acum eram un tata fericit!
Reply With Quote
Vechi 13.12.2007, 17:36:18
veilur veilur is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.01.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Acum vad cate probleme aduce o placere de numai cateva secunde impreuna cu prietena :|. Oare nu este mai bine sa stam cu o fata, dar sa traim curati pana la casatorie, asa cum ne indeamna Sf. Apostol Pavel?:dozingoff:
Reply With Quote
Vechi 13.12.2007, 17:43:23
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de veilur
Acum vad cate probleme aduce o placere de numai cateva secunde impreuna cu prietena :|. Oare nu este mai bine sa stam cu o fata, dar sa traim curati pana la casatorie, asa cum ne indeamna Sf. Apostol Pavel?:dozingoff:
cand traia sf.Apostol Pavel femeile nu mergeau cu tanga la plaja sa faca topless si nu se imbracau cat mai sumar pe strada ..abia le vedeai ochii:D
Reply With Quote
Vechi 13.12.2007, 17:59:30
C-tin C-tin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.07.2007
Implicit

Citat:
Citat:
C-tin are mare dreptate , nu intirzia sa te apropii de cele Sfinte cu mare cainta si rupere de suflet si lacrimi in ochi pentru ce s-a intimplat. Nu uita ca si tu esti la fel de implicat in ce s-a intimplat ca si ea, ai avortat odata cu ea! la fel cum daca se nastea un copil si tu "nasteai" impreuna cu ea.

Tu ce simti acum in raport cu ea dupa ce a facut avort? cum o vezi? deoarece de aici te simt un pic nehotarit in privinta continuarii relatiei cu ea.
Eu nu mi-am schimbat sentimentele fata de ea absolut deloc.Nu imi este mila nu imi este sila , pur si simplu o iubesc la fel de mult ca si inainte de avort.Dar tot ce ii transmit mi se intoarce in ura si jigniri.Daca nu existau conditiile financiare si tot ce ne-a impiedicat sa avem acest copil fiti sigur ca acum eram un tata fericit!
De ce fel de conditii vorbesti frate? Catifea , Plush? V-ati plimbat la Bruxelles cumva pe gratis? Dar studiile in strainatate tot gratuite sunt? Adica pt toate astea sunt bani, dar pt sufletzelul ala de copil n-au fost? Si nici pt fata asta necajita nu sunt bani? cu care trebuia sa te insori cand ai auzit ca e insarcinata...
Of-Of! Sunteti doi copii inca! De asta nu te vrea, ca nu se simte barbat serios si responsabil alaturi...N-am gresit cand am spus ca v-ati jucat! Si n-o spun nici acum cu cinism si ca sa va treziti fratilor! Macar c-o sa crezi ca dau cu biciul acum, sper ca o sa prinzi ceva ca sa nu dea apoi Dumnezeu cu biciul...

dar sa-ti spun o pilda in continuare, ca intre crestini, poate intelegi ceva din ea!

Un calugar pe nume Macarie a fost invinuit ca a lasat insarcinata fata cuiva...
Cand a auzit Macarie invinuirea, n-a ripostat ci si-a zis in sinea lui -Macarie! iauzi ce zice lumea! Ca ai femeie si copil! -Pái daca e asa!~Deacum sa muncesti dublu ca sa-ti ai cu ce sa intretii familia. Si impletea mai multe cosuri pe care le vindea si banii ii ducea fetei insarcinate. Drept multumire, si ea si toata familia ei il ocarau, dar el le rabda pe toate in tacere. Si Dumnezeu n-a intarziat sa-i faca dreptate! Caci in durerile facerii fata a marturisit adevarul. Iar Macarie cand a auzit asta, a plecat din locul acela caci pt rabdarea lui, lumea il considerau deacum Sfant.
Si chiar asa si era! E vorba de Sfantul Macarie, nebun pt iubirea intru Hristos!

Reply With Quote
Vechi 13.12.2007, 18:04:43
C-tin C-tin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.07.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de veilur
Buna frátioare! Ca bine ai sintetizat! Insa Sfantul Pavel mai spunea ceva, daca ti-o fi de folos...
Cine nu poate sa traiasca ca el (ingereste), sa se cunune in in legea Domnului!

Cine o putea oare sa traiasca ca el?:)
Reply With Quote
Vechi 13.12.2007, 18:16:27
veilur veilur is offline
Senior Member

Implicit

Citat:

Cand a auzit Macarie invinuirea, n-a ripostat ci si-a zis in sinea lui -Macarie! iauzi ce zice lumea! Ca ai femeie si copil! -Pái daca e asa!~Deacum sa muncesti dublu ca sa-ti ai cu ce sa intretii familia. Si impletea mai multe cosuri pe care le vindea si banii ii ducea fetei insarcinate. Drept multumire, si ea si toata familia ei il ocarau, dar el le rabda pe toate in tacere. Si Dumnezeu n-a intarziat sa-i faca dreptate! Caci in durerile facerii fata a marturisit adevarul. Iar Macarie cand a auzit asta, a plecat din locul acela caci pt rabdarea lui, lumea il considerau deacum Sfant.
Si chiar asa si era! E vorba de Sfantul Macarie, nebun pt iubirea intru Hristos!
C-tin, am citit si eu pilda cu Sf. Macarie si am fost surprins de intelepciunea lui, de rabdarea cu care a rezolvat toate cate a itnimpinat! Mai tii minte in calatorie cand ti-am spus atunci despre Sf. Macarie cum a trecut vamile? ce au spus demonii despre el: "Macarie, ai biruit Macarie, ca ai trecut de toate vamile si nu te-ai aratat de nimica vinovat!!"
Si am luat aminte, ca avand in vedere de cum a trecut Sf. Macarie vamile, el tot a avut frica si spunea in sinea lui in timp ce trecea prin vami ca inca nu se stie daca va ajunge cu bine pana la sfarsit! Ce oameni au mai fost si sfintii. Si cum o sa facem noi fata, daca si un sfant care s-a nevoit toata viata lui s-a cutremurat la aratarea dracilor la trecerea prin vami?
Reply With Quote
Vechi 13.12.2007, 18:17:41
alynnna alynnna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2007
Implicit

Virginitatea este considerata un handicap. Nu de multe ori auzi in urma rautati, barfe, carora trebuie sa le tii piept. Vine un momnet in care trebuie sa alegi, lumea sau mantuirea:|
Reply With Quote
Vechi 13.12.2007, 18:23:21
Junior Member

Implicit

Citat:
Citat:
Citat:

De ce fel de conditii vorbesti frate? Catifea , Plush? V-ati plimbat la Bruxelles cumva pe gratis? Dar studiile in strainatate tot gratuite sunt? Adica pt toate astea sunt bani, dar pt sufletzelul ala de copil n-au fost? Si nici pt fata asta necajita nu sunt bani? cu care trebuia sa te insori cand ai auzit ca e insarcinata...
Of-Of! Sunteti doi copii inca! De asta nu te vrea, ca nu se simte barbat serios si responsabil alaturi...N-am gresit cand am spus ca v-ati jucat! Si n-o spun nici acum cu cinism si ca sa va treziti fratilor! Macar c-o sa crezi ca dau cu biciul acum, sper ca o sa prinzi ceva ca sa nu dea apoi Dumnezeu cu biciul...

dar sa-ti spun o pilda in continuare, ca intre crestini, poate intelegi ceva din ea!

Este usor de judecat din afara.pt calatoria asta am platit 30 de euro ,iar acolo am fost gazduiti de ai ei.O oportunitate pe care nu o puteam rata si o ocazie pt ea de a-si vedea parintii.Studiile aici sunt mai ieftine decat in Romania am spus si la inceput(la sfarsitul anului scolar iti primesti banii de taxa inapoi) , iar in pofida astora ma descurc foarte greu.Daca ea avea copilul nu mai lucra deci nu mai avea un venit.Locuieste intr-un ap de cca 30 mp cu inca 2 persoane care ii fac viata amara.Parintii ei nu au posibilitate sa o sustina sau binevointa ..acelasi lucru se intampla si la mine.Ai dreptate cand spui ca suntem copii.Am prins cam totul din intamplarea asta si incerc sa fiu cat se poate de responsabil.Este posibil sa fie numai vina mea ....daca aveam barbatia necesara cred ca acum nu mai scriam aici si le scriam lor.Asta merit inseamna si o sa ma conformez oricat de greu o sa imi fie.
Reply With Quote
Vechi 13.12.2007, 18:23:27
veilur veilur is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de alynnna
Vine un momnet in care trebuie sa alegi, lumea sau mantuirea:|
Nu, te inseli. Te poti mantui si in lume. Alynna, sunt oameni casatoriti si necasatoriti(celibatari) ce traiesc in lume si sunt pe cale de sfintenie, dar care nimeni nu ii stie, pentru ca cei care traiesc in lume, adica in orase avand familie sau nu, ei se infraneaza de la pacat in mijlocul Sodomei, tu realizezi cat de greu este sa incerci sa te apropii de Dumnezeu traind fara sa vrei in anturaj zilnic?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
La rascruce mihaela_maria Generalitati 15 30.08.2008 06:53:20