![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Ma mira ce fel de oameni se duc si ies de la Facultatile de Teologie.
|
|
|
|||
|
|||
|
Divortul lui ridica semne de intrebare .
Daca e violent greu scapa de el ,desi asta ar fi solutia. Ea dupa lege e maritata cu primul sot cat este el in viata ,daca au fost cununati ,bineinteles. |
|
|
||||
|
||||
|
Nu cred că-i chiar așa.
|
|||
|
|||
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Unul ortodox sau romano-catolic?
Ca in BO se accepta divortul din anumite motive, la romano-catolici din nici unul.
|
|||
|
|||
|
Crucea vietii poate fi: de lemn, de fier, de aluminiu...
Ne casatorim sau ne calugarim in vederea mantuirii. Mai cunosc o persoana care a renuntat la preotie. N-a reusit sa fie un bun sot in ciuda eforturilor sotiei. Pana la urma au divortat. Una e sa reproducem ce am citit, alta e sa aplicam. Sa-si ia un ragaz si sa verifice cata rabdare e dispusa sa investeasca in aceasta casatorie si atunci va lua singura decizia potrivita pe care si-o va asuma. Orice decizie presupune si riscuri. Daca e dispusa sa puna umarul la mantuirea lui si sa se roage pentru el, indiferent cum se va purta el cu ea, o poate face. Sa-si verifice puterile psihice si duhovnicesti. Daca crede ca purtarea lui ar putea-o duce la deznadejde, atunci... Un sfat de la un preot induhovnicit sau cu darul inainte-vederii ar fi binevenit. Nu e bine sa traiasca in pacat, insa. Prin spovedanie si rugaciune mintea se lumineaza si Dumnezeu ne arata drumul pe care sa mergem. Cu mintea incetosata de pacat, chiar daca primim un sfat bun, il respingem. Nu ne dam seama ca acela e sfatul cel bun. |
|
|
|||
|
|||
|
"inainte-vedere", pentru ce?
|
||||
|
||||
|
Genul asta de abordare este straina de spiritul ortodoxiei. Exista intr-adevar preoti cu darul inainte-vederii si l-au primit pentru ca au o anumita inaltime duhovniceasca si au discernamantul de a folosi ceea ce Dumnezeu le dau asa cum se cuvine. Dar a cauta noi astfel de persoane pentru a ne satisface "grijile marunte si problemele vietii cotidiente" e o alta forma de a cauta vrajitoare. Adica nu mai cautam ghicitoarele pe la tigani incercam sa ne transpunem superstitiile in invatatura crestina.
|
||||
|
||||
|
Mai bine întrebă tu.
Sau întreab-o pe tânăra mămică Maria32, colega noastră de forum.
|
|||
|
|||
|
Nu pot sa-mi inchipui cum un om care a imbracat haina preotesca poate fi violent .Ma doare sufletul cand aud de violenta in familie si stiu ca cel ce este victima devine un om fara incredere in el si totodata dependent de persoana ce-l traumatizeaza psihic si moral .E tare greu sa judec situatia prezentata si nici nu am dreptul . Ce pot sa spun este ca inainte de toate fostul preot este om si este rational deci inca se mai poate ridica ca sa simta caldura in noua familie prin iubire de Dumnezeu .Solutia situatiei foarte dureroase,din punctul meu de vedere , este ca prietena ta sa-i propuna partenerului de viata sa mearga impreuna la duhovnic sa se spovedeasca dupa care sa parcurga cele crestinesti pentr-o viata curata ,cinstindu-l pe Dumnezeu ,ca asa se vor respecta intre ei . Daca fostul preot refuza sa mearga la biserica atunci relatia este o batjocura si prietena ta cu putere de caracter si iubire de Dumnezeu trebuie sa puna punct relatiei in desfrau pana nu este prea tarziu . Imi cer scuze daca am gresit dar este doar punctul meu de vedere .
|
|
|