Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.08.2013, 09:13:29
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Sophia,

Nevastă-mea alăptează de 2 ani, copilul nostru e sănătos deși a mîncat strict vegetale, slavă Domnului pentru mare mila Lui. De ce să nu aibă voie?

Preoții au falsa impresie că, dacă nu bei lapte nu poți alăpta, dacă nu consumi carne nu ai putere sau mituri de genul ăsta. De aia femeile au dezlegare în posturi.

Să presupunem că ar trebui să ținem post conjugal 3 zile înainte de Împărtășire. Adică joi, vineri și sîmbătă. De duminică pînă luni seara e perioadă de abstinență, fără discuție. Apoi miercuri e zi de post. Deci rămîne o zi, de luni seara pînă marți seara cînd cică ai voie să încerci să aduci pe lume un copil. Asta dacă nu e perioadă de post lung, dacă femeia nu e în acea perioadă a lunii, dacă femeia nu alăptează, dacă doarme copilul, dacă nu sîntem prea obosiți și multe alte condiții intersectate.

Rămîne să așteptăm barza, poate va trece și pe deasupra case noastre. Sau să nu ne mai împărtășim pînă rămîne soția însărcinată. Hm...
Par.Arsenie Boca recomanda abstinenta trupeasca atunci cand femeia alapteaza.
Pentru copil.
Nu am auzit sa alpatezi un copil pana la 2 ani .
Reply With Quote
Vechi 28.08.2013, 13:46:17
Theodore_of_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Par.Arsenie Boca recomanda abstinenta trupeasca atunci cand femeia alapteaza.
Pentru copil.
Nu am auzit sa alpatezi un copil pana la 2 ani .
Prea multa autoritate acordata cuiva care NU a fost, inca cel putin, canonizat. Un bun amic de-al meu, ortodox practicant, il defineste scurt ca vrajitor. Si, oricum, "chiar" sfintii fac greseli. Deci...
Reply With Quote
Vechi 28.08.2013, 14:42:31
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia Vezi mesajul
Prea multa autoritate acordata cuiva care NU a fost, inca cel putin, canonizat. Un bun amic de-al meu, ortodox practicant, il defineste scurt ca vrajitor. Si, oricum, "chiar" sfintii fac greseli. Deci...
Asenie Boca - vrajitor? Ia vezi ca intreci masura. Acri mai sunt strugurii mantuirii!
Reply With Quote
Vechi 28.08.2013, 15:00:20
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Asenie Boca - vrajitor? Ia vezi ca intreci masura. Acri mai sunt strugurii mantuirii!
Are si prietenul lui o opinie, si daca ii place ideea e mai usor sa o exprime asa decat sa-si asume riscuri administrative exprinmand-o ca pe o opinie persoanala, nu? :)
Vechi 28.08.2013, 15:39:35
Theodore_of_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Are si prietenul lui o opinie, si daca ii place ideea e mai usor sa o exprime asa decat sa-si asume riscuri administrative exprinmand-o ca pe o opinie persoanala, nu? :)
Exact, e opinia amicului meu; nu e de mirare ca una din campioanele forumului in ceea ce numesc eu, in varianta politicioasa, "evlavie feminina", a sarit ca arsa.
Eu oricum nu mai cred in sfinti, deci...
Reply With Quote
Vechi 28.08.2013, 17:49:45
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Exact, e opinia amicului meu; nu e de mirare ca una din campioanele forumului in ceea ce numesc eu, in varianta politicioasa, "evlavie feminina", a sarit ca arsa.
Acum, da, sar ca arsa. Campioni pe forum? Ne luptam cu noi insine si cu fortele raului, iar intre noi schimbam doar opinii. Putem iesi invingatori sau invinsi oricare dintre noi.

Numai Dummnezeu e in masura sa stie cat mai am de maturat in propria ograda si cati serpi imi mai otravesc sufletul. Cautand raspunsuri pentru problemele in discutie, incerc sa-mi raspund si mie.

Numai Dumnezeu stie starea sufletelor plecate la El. Despre cei plecati, daca nu putem spune ceva de bine, mai bine sa nu spunem nimic, caci nu stim relatia tainica a lor cu Dumnezeu. Nu stim pocainta lor, nu stim cat i-a iertat Dumnezeu si cat i-a promovat in ierarhia ingerilor. Daca avem unele indicii care ne indreptatesc sa le cerem ajutorul, ca unor placuti ai Sai, o facem tot spre slava lui Dumnezeu Care astfel ii miluieste pe cei care fac voia Sa.

Mantuire!
Reply With Quote
Vechi 28.08.2013, 23:15:54
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Stiind care e atmosfera pe forum si specificul lui, ar fi fost mai bine sa te retii sa o exprimi.
Vechi 28.08.2013, 15:10:29
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
El nu a gresit cand ne-a dat sfaturi pt folosul nostru ,nu pt a fi aspru.
Exista si acum persoane care manifesta precocitate sexuala si mai taziu patima desfraului.
El a dat o explicatie pt aceste apucaturi.
Ma intreb ce se va intampla cand va fi canonizat ,daca mai zice cineva ceva.
Reply With Quote
Vechi 28.08.2013, 15:15:57
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Exista si acum persoane care manifesta precocitate sexuala si mai taziu patima desfraului.
El a dat o explicatie pt aceste apucaturi.
Cam toti copii normali dpdv biologic au ceea ce unii habotnici si ignoranti ar putea numi "precocitate sexuala", si se intampla ca derivat a unui raspuns natural (placerea) la curiozitati normale dpdv al dezvoltarii psihice (autoexplorarea).

Ce faci tu ca parinte dpdv educativ cu asta e de fapt problema, si realitatea jalnica este ca desi multi parinti sunt indopati cu sfaturi relativ bune, tot ce stiu este sa impinga lucrurile la extrem punand in locul a ceea ce este gresit (daca ar fi dus la extrem) o trauma sau/si o minciuna.

Citat:
Ma intreb ce se va intampla cand va fi canonizat ,daca mai zice cineva ceva.
Tipica proasta intelegere a unor ortodocsi despre ce inseamna canonizarea unui sfant.

Daca Stefan cel Mare (si Sfant) a fost canonizat, nu inseamna ca e ok sa omori oameni la betie sau sa-ti iei mai multe femei.
Vechi 28.08.2013, 15:28:23
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Citat:

Ce faci tu ca parinte dpdv educativ cu asta e de fapt problema, si realitatea jalnica este ca desi multi parinti sunt indopati cu sfaturi relativ bune, tot ce stiu este sa impinga lucrurile la extrem punand in locul a ceea ce este gresit (daca ar fi dus la extrem) o trauma sau/si o minciuna.
Ma intreb daca aceasta problema ,hipersexualitatea unui tanar se poate rezolva d.p.de vedere educational.
Citat:

Tipica proasta intelegere a unor ortodocsi despre ce inseamna canonizarea unui sfant.

Daca Stefan cel Mare (si Sfant) a fost canonizat, nu inseamna ca e ok sa omori oameni la betie sau sa-ti iei mai multe femei.
Nu eu am pus problema canonizarii .Eu am parerea mea despre par.Arsenie Boca indiferent daca e sau nu canonizat ,ma refeream la ce a spus Theodor,poate el capata incredere in parintele dupa ce va fi canonizat.

Last edited by anita; 28.08.2013 at 15:35:58.
Reply With Quote
Răspunde