![]() |
![]() |
|
|
#1
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Am urmat reteta si a iesit f.bine. :) Pe acel site sunt tot felul de retete, inclusiv ptr. paine de casa. |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Era vorba de reteta de maia, dar oricum e interesant :)
Maiaua e o chestie delicata. Se gasesc pe Internet retete, eram curios de experienta practica a lui Ionut in chestia asta.. Adica..a iesit din prima, nu..a aflat niste chestii care poate nu le gasesti in alta parte.
__________________
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 29.08.2013 at 13:00:26. |
#3
|
|||
|
|||
![]()
Decat tot felu'' de mancaruri de astea dichisite parca tot un bors moldovenesc, o sarma, o varza cu ciolan afumat, niste fasole cu carnati sau niste mici cu bere merg mai bine! Iar ca desert o placinte de aia "poale in brau"" cu branza de vaci!
|
#4
|
|||
|
|||
![]()
iar la sfârșit un pahar de vin bun și, neapărat, o sârbă :)
|
#5
|
|||
|
|||
![]()
Nu merge de amestecat vinul cu berea! Ori una ori alta! Iar cu sarba- daca-i mai multa lume si formatia si solista canta bine de ce nu ?!
Daca vreti sa incercati aceea ätmosfera"" campeneasca, traditionala, va invit la "Zilele comunei Padureni"", judetul Vaslui, de duminica! |
#6
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mai lipsesc femeile ademenitoare si trupese ca de obicei pacatele merg impreuna mana-n mana :)) Iar pt barbati bautura si distractia fara femei este ca nunta intr-o zi de post :))
__________________
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
#7
|
||||
|
||||
![]() Citat:
”Aici este reteta pe care am folosit-o eu, cu mentiunea ca am pus faina integrala de grau, nu alba: http://blog.codrudepaine.ro/2011/05/apafainamaia/ Aici explica in detaliu cum se intretine o maia lichida si pastrata la temparatura camerei, dupa cele 14 zile de formare: http://blog.codrudepaine.ro/2011/06/...iaua-partea-i/ Aici sunt articolele de pe siteul respectiv in care se vorbeste despre maia: http://blog.codrudepaine.ro/maia-drojdie-salbatica/ Citind pe subiect am retinut ca borcanul cu maia e bine sa fie tinut intr-un loc ferit de curenti, mirosuri, cu temperatura cat mai constanta, si se pare ca pe frigider ar fi un astfel de loc favorabil.” Dacă soacră-mea nu a aruncat-o deja, sînt curios dacă o putem reactiva după 5 luni.
__________________
Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele; Psalmul 140, 4 Ascultați Noul Testament ortodox online. |
#8
|
|||
|
|||
![]()
Eu acum prepar paine de casa cu drojdie din comert. Am facut un timp si cu maia dintr-un fel de turtite preparate din drojdie de vin si malai. M-am lenevit, insa. O coc la cuptorul de la aragaz, fie in tavi de cozonac, fie in tava de lut.
Daca aveti grau, faceti rost de moara si de maia: http://moaradecereale.ro/component/c...i-buna-alegere Last edited by antoniap; 29.08.2013 at 18:22:02. |
#9
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Faina la blender nu e asa fina ca cea de moara (chiar de casa) dar este utilizabila. Eventual, granulatia mai mare se poate manca ca si cereale cu lapte, la micul dejun sau folosi pentru producerea borsului. E mult mai ieftin decat sa cumperi faina integrala, care nu stii cat de integrala este de fapt si cu preturi care ajunge la 3x pretul graului. Pentru inceput e bine sa se foloseasca si faina alba si faina integrala, in parti egale, faina exclusiv integrala creste mai putin. Si pentru cine nu stie, sunt mai multe feluri de grau. Cel mai bun este graul "dur", cu continut mare de proteine (in jur de 15%) creste se pare mai bine decat cel ordinar (care are in jur de 10% sau mai putin). Din pacate se gaseste mai greu (cred ca si dintre cultivatori, multi nu stiu ca sunt mai multe specii si care e diferenta intre ele) si probabil e si mai scump. Tot un grau cu continut mare de proteine, este graul spelt (cca. 4ron/kg la sursa). Pentru cine nu stie, pe langa ca este relativ ieftin (mult mai ieftin decat orez, naut, fasole, linte, soia etc.) graul se poate pastra pe tip lung, 20 ani sau mai mult, in galeti de plastic inchise ermetic, eventual si cu o bucata de gheata carbonica si este posibil chiar sa germineze dupa timpul asta. La o norma de 2000calorii pe zi, o persoana are nevoie de cca. 600g de grau, asta inseamna ca poti supravietui mai bine de un an de zile cu cca. 200kg de grau fara a se infometa, chiar si 2 persoane la limita. Graul se poate consuma si nemacinat (fiert) sau in cazuri extreme se poate mesteca direct (trebuie totusi ceva dantura buna :) In mod normal, consumam prin paine cca. 150g grau, cam 1/4 din necesarul zilnic de calorii (unii poate mai mult, altii mai putin). Stocand un necesar de 600g/zi/persoana, stocul poate fi rotit la cel mult 4 ani.
__________________
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 30.08.2013 at 16:50:27. |
#10
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|