Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.08.2013, 09:58:55
silviuchiric silviuchiric is offline
Junior Member

Data înregistrării: 02.12.2011
Implicit Moralitatea atee - exemplu de interpretare a Bibliei

Buna ziua,

din pilda "Toma necredinciosul" se poate gasi in textul Biblic sub orice forma:
sintactic sau semantic:
„Tomo”, i-a zis Isus, „pentru că M-ai văzut, ai crezut. Ferice de cei ce n-au văzut, și au crezut.”

interpretarea conform careia Isus dezaproba cautarea de dovezi, asa cum i a cerut Toma.
este cea citata de un ateu - "ADAM" (http://medlive.hotnews.ro/liberul-ar...comment-150050) , de aceea intreb, daca ea are sens , in contextul in care Isus ai cere lui Toma sa puna degetul si sa se convinga.

Eu nu gasesc o negatie in textul Biblic, ci o completare ("Ferice de cei ce n-au văzut, și au crezut.”) ca si cei care nu vad (ca Toma , de exemplu) sa se poate mantui (prin credinta).

Si a doua intrebare, care vine tot din interpretare Bibliei de un ateu de pe acelasi link: Isus vindeca numai pe cei care credeau in EL?
Raspunsul meu este deja postat, prin exemple de lunatici, slabanogi care sunt vindecati .

Cum combatem erezia:
Cineva care “crede fara sa vada” isi construieste un model al realitatii doar pe baza afirmatiilor facute de altcineva, fara nici un fel de dovezi (ex. verificari experimentale reproductibile, facute personal sau de catre terte persoane).

Raspunsul meu : existenta istorica si Biblica a lui Isus, cu dovezile de vindecari, invieri si propria Inviere, asa cum Isus ni se arata ca Dumnezeu om in toata Biblia.
Ateii doresc dovezi, asa cum se vede in cererea lui "ADAM" de pe acelasi link.

Astept comentariile dumneavoastra, sper ca nu am suparat pe nimeni, sunt nou pe forum.
Reply With Quote

Tags
morala

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Lipsa de Dumnezeu in viata morala Decebal Morala Crestina 9 06.08.2013 12:02:33
Constiinta morala si legea lui Dumnezeu. georgeval Generalitati 20 15.02.2012 00:37:34
Morala Crestina - importanta ei iRoDiOn Morala Crestina 8 28.09.2011 00:45:33
Bioetica, familia si morala crestina corneliamate Intrebari utilizatori 10 31.05.2011 07:21:11
Morala ortodoxa - o morala a existentei, nu a legilor NagyAttilaPuli Intrebari utilizatori 8 04.07.2010 18:44:22