În prealabil postat de sophia
Ba da, ai dreptate. Si oamenii sunt traumatizati. Dar ei pot sa faca ceva, sa ia niste masuri.
Cainii nu pot. Ei nu pot decat sa muste, sa se apere.
Si nu este deplasata comparatia mea. Un om care face ceva rau, desi are mintea si poate sa n-o faca, il lasam in pace, dar pe un caine il omoram.
Cati oameni, raufactori, nu sunt pedepsiti?
Cainii nu sunt vinovati pentru situatia lor. Intelegi asta? Numai oamenii sunt vinovati pentru tot. Si pentru acesti caini care musca. Nu pe caini trebuie sa-i pedepsim, ci pe oamenii vinovati de asta.
Si inca ceva: trebuie sa-ti inveti copiii sa se poarte cu animalele, in special cu cainii.
- sa nu le faca rau
- ca sa mangai un caine dragut al cuiva, intrebi mai intai despre caine si daca poti sa-l mangai
- nu fugi, nu faci miscari bruste
- nu tipi la el, nu-l lovesti, nu-l tragi de coada
- nu ai frica
Asta am invatat si eu.
Majoritatea cainilor au frica de copii, pentru ca acestia nu stiu sa se poarte cu ei. Nu stiu. Asa este.
Aici cand iei un caine de undeva, ceri si ti se dau informatii despre el, printre care si: accepta copiii? Mai mari, mai mici, etc.
Da, si mie imi mai este frica uneori si da, nu mi s epare normal sa umble in haite pe strazi. Dar repet, ce vina au ei pentru asta? Vor ei sa stea asa pe strazi ca vai de mama lor? Nu si-ar dori o casa, o familie undeva, conditii?
Si nu, n-as pune otrava la sobolani. As avea grija sa nu ajung sa am sobolani in casa.
Eu iubesc animalele. Unele pot dauna, dar mai sunt si alte solutii.
Nu pot sa cred ca trebuie sa omoram, sa fim criminali, de animale vii. Sa te uiti in ochii lor si sa-i omori cu sange rece.
|