Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.09.2013, 09:12:56
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Nu stiu cum Dumnezeu ti-a scos in cale preoti slabi pregatiti.
Cred ca nu intamplator ci ca sa te ispiteasca.
Vad ca pui la indoiala si vrednicia episcopilor.
Nu asta trebuie sa fie preocuparea unui crestin ,nici macar in treacat.
De aceea spuneam ca nu esti in masura sa sustii deasa impartasanie pt ca imi vii cu argumente care se refera la alte persoane ,pareri despre preoti ,episcopi ,etc.
Mai multe ar fi de spus dar nu vreau sa te smintesc.
Reply With Quote
Vechi 03.09.2013, 17:51:26
Lady Brightside Lady Brightside is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.04.2013
Implicit

Dupa ce am cautat ce si cum si am cerut sfaturi de la dl. Florin-Ionut, m-am apucat de vreo doua zile de un post doar cu apa, asa cum a tinut si dumnealui.

Cred ca e o experienta care merita traita, vreau ca in timpul aceasta sa ma curat, detoxifiez, sa ma linistesc, sa meditez, sa ma rog mai mult si nu in ultimul rand... sa schimb relatia mea cu mancarea! Aici in Germania mancarurile proaste sunt peste tot si simt cum pe zi ce trece mancarea asta nesanatoasa ma face mai lenesa, mai fara vlaga si mai inceata.

Poate e un moment bun sa ma uit la mine si sa vad lucrurile urate si sa incerc sa le schimb, sa devin un om mai bun, mai iubitor.

Sunt curioasa cat rezist. :)

Last edited by Lady Brightside; 03.09.2013 at 18:51:47.
Reply With Quote
Vechi 03.09.2013, 19:33:21
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Cred ca nu intamplator ci ca sa te ispiteasca.
Vad ca pui la indoiala si vrednicia episcopilor.
Nu asta trebuie sa fie preocuparea unui crestin ,nici macar in treacat.
De aceea spuneam ca nu esti in masura sa sustii deasa impartasanie pt ca imi vii cu argumente care se refera la alte persoane ,pareri despre preoti ,episcopi ,etc.
Mai multe ar fi de spus dar nu vreau sa te smintesc.
Anita,

Vorbești de parcă toți preoții au o vastă cultură teologică și eu i-am întîlnit doar pe cei ce au vrut să mă încerce.

Nu-mi place să-i critic, dar realitatea e că sînt și ei oameni, cu lipsurile și păcatele lor. Nimeni nu e sfînt, afară de Unul singur - cum zicem la Liturghie.

Nu e preocuparea mea să discut despre ei, dar în mod inevitabil apare problema cum de ei se împărtășesc de fiecare dată deși sînt mireni cu nevastă acasă și trăiesc în lumea anului 2013, pe cînd noi trebuie musai să respectăm o groază de reguli pe care ei le sar cu succes. Aici e dilema mea și nu numai a mea.

Ar fi bine să revenim la subiectul propus, altfel putem continua pe alte teme acolo unde sînt fire de discuție deja deschise.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 04.09.2013, 07:18:20
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Am citit acum articole legat de excesul de lichide.
Intr-adevar scrie acolo ca se intalneste la maratonisti mai ales. Ei au tendinta sa bea prea mult.
Excseul de lichid in organism duce la dezechilibrarea balantei de saruri. Mai ales sodiul se pierde.
Sarea (care contine sodiu) trebuie consumata in anumite lichide. Lipsa ei este si ea nefasta organismului. Duce la crampe musculare si chiar la lesin.

Vara, deoarece transpiram si bem apa mai multa, trebuie avuta grija si de balanta de saruri in organism.
Iar rinichii in mod normal trebuie sa aibe de "lucrat" max. 2,5 litri de lichide (inclusiv din alimente, fructe si legume).
Adică tu te referi la unul dintre cele mai extenuante eforturi, proba de maraton, care deshidratează organismul precum centrifuga usucă hainele ude, și spui că maratoniștii fac exces de lichide? Vorbești serios? Nu observi că ei se rehidratează? Că ei beau până se restabilește balanța de săruri?
Ei beau mult în comparație cu cei care privesc la ei cum aleargă, sau comparativ cu cei care scriu pe forum.

În cadrul unei alergări de maraton, ei pierd cel puțin 4 kg din greutatea corporală, știindcă în timpul unui antrenament(depinde de intensitatea lui) un sportiv pierde 1-3 kg la cântar.
Dacă am vorbi de fotbal, aș spune că ți-ai dat cu stângu-n dreptu'.
Reply With Quote
Vechi 04.09.2013, 12:50:16
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Mai Demetrius, n-am spus eu lucrurile acelea, ci scrie peste tot pe net.
Ia si te uita.
Uite exemple:

http://www.apotheken-umschau.de/Erna...en-114163.html

http://www.welt.de/wissenschaft/arti...r-schadet.html

http://www.derwesten.de/gesundheit/z...-id131629.html

Acolo (ultimele doua articole) scrie si cum a murit o femeie la maratonul de la Boston, band prea multa apa.

Da, maratonistii si alti sportivi trebuie sa bea mult, dar depinde si ce. Pentru ca sa restabileasca balanta aia de saruri (sarurile s epierd prin transpiratie) trebuie sa ia si saruri si chiar zahar.
Probabil ca exista bauturi speciale pentru ei. Nu stiu.

Si noi vara, cand transpiram mult trebuie sa consumam mai multer saruri, inclusiv sare de bucatarie (si sodiul ala are un rol in organism si se pierde prin transpiratie).

Si nu mai vorbi asa urat, fii mai calm.
Vechi 04.09.2013, 16:18:38
Lady Brightside Lady Brightside is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.04.2013
Implicit

Din cate am citit, femeia aia nu a murit neaparat ca a baut apa, ci ca a baut apa cu putine saruri.

Beim Schwitzen verliert man nicht nur Flüssigkeit, sondern auch lebenswichtige Salze. Diese sind für den Elektrolythaushalt des Körpers wichtig. Trinkt man reines Wasser, welches wenig Salze enthält, schwemmt der Körper auf und das Blut wird verdünnt. Durch die fehlenden Salze kommt es zum Natriummangel: Tatsächlich ist nicht zu viel Wasser das Problem, sondern zu wenig Salz.

Puncte mai importante din text:

- Prin transpiratie se pierd nu doar lichide, ci si saruri esentiale organismului.
- Apa pura (distilata) contine putine saruri spre deloc.
- Din cauza sarurilor reduse din apa pe care unii o beau se ajunge la un deficit de natrium.
- In principiu, problema nu e prea multa apa, ci prea putine saruri.

Leitungswasser und salzarme Getränke, die man auch als hypoton bezeichnet, versorgen den Körper beim Sport nicht ausreichend mit Salzen.

Apa de robinet e saraca in saruri si nu asigura necesarul de saruri de care corpul are nevoie cand se face sport.
Reply With Quote
Vechi 05.09.2013, 01:49:40
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
Mai Demetrius, n-am spus eu lucrurile acelea, ci scrie peste tot pe net.
Ba da, tu ai spus ceea ce ai citit pe net și ai crezut.

Cum o să citesc enormitățile astea despre care scrii tu clar?

Citat:
Acolo (ultimele doua articole) scrie si cum a murit o femeie la maratonul de la Boston, band prea multa apa.
Philipides, soldatul atenian care a alergat de la Maraton până la Atena să ducă vestea victoriei, n-a băut apă deloc că n-avea de unde și tot a murit la sosire după ce aspus ”Am învins!”.

Femeia despre care vorbești n-a murit pentru că a băut apă(după cum spune și Lady Brightside), ci pentru că, adaug eu, neavând analizele medicale la zi, s-a aventurat la un eveniment major pentru care nu era pregătită suficient.
Mi-e rușine să-ți spun că maratoniștii nu beau apă multă dacă nu aleargă; în concediu, de pildă, sau în vacanțe nu beau mai multă decât mine sau decât tine.

Ca să înțelegi mai bine ce spui, gândește-te că băutul apei se aseamănă cu respiratul aerului; organismul își ia singur cât îi trebuie.
Dacă îți ții pe loc respirația un minut, respiri apoi foarte rapid și mult. Oare e dăunător să respiri mult? Se poate muri din asta?

Despre ce vorbim? Despre efortul extrem sau despre băut excesiv de multă apă?

Last edited by Demetrius; 05.09.2013 at 03:59:05.
Reply With Quote
Vechi 05.09.2013, 04:05:44
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Contează că sunt slabi?
Pregătiți să fie!

.........:)
Reply With Quote
Vechi 05.09.2013, 10:22:02
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

[quote=Lady Brightside;532750

Apa de robinet e saraca in saruri si nu asigura necesarul de saruri de care corpul are nevoie cand se face sport.[/QUOTE]

Apa de robinet e f. ok, poate mult mai ok decat la izvoare unde poate fi contaminata bacteriologic, sau avea calciu/magneziu in exces care inseamna pietre la rinichi.

Insa unora le-a intrat in cap cura cu apa distilata care face cica cine stie ce minuni desi exista avertismente serioase vizavi de faptul ca apa distilata "spala" mineralele din organism.

De asemeni, apa obtinuta prin filtrare cu instalatii casnice cu osmoza si fara cartus de re-mineralizare e f. apropiata de apa distilata - problemele apar pe termen lung.
Vechi 05.09.2013, 19:05:56
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Apa de robinet e f. ok, poate mult mai ok decat la izvoare unde poate fi contaminata bacteriologic, sau avea calciu/magneziu in exces care inseamna pietre la rinichi.

Insa unora le-a intrat in cap cura cu apa distilata care face cica cine stie ce minuni desi exista avertismente serioase vizavi de faptul ca apa distilata "spala" mineralele din organism.

De asemeni, apa obtinuta prin filtrare cu instalatii casnice cu osmoza si fara cartus de re-mineralizare e f. apropiata de apa distilata - problemele apar pe termen lung.
Prefer apa contaminată bacteriologic și cu puțin pămînt în ea, celei de la robinet care provine din surse îndoilenice și e filtrată cum nu știm noi, iar pe deasupra conține și fluoruri, clor, aluminiu, rugină și alte cele.

Eu în post și nu numai am băut apă de la fîntîna din parc, apă ”gustoasă” care vine de la vreo 100 de metri adîncime și e verificată periodic, la 3 luni parcă. Apa distilată nici nu știu ce gust are. Multă lume vine din alte cartiere să facă provizii de acolo, am văzut și oameni cu mașini scumpe care cară acasă cu bidoanele deși și-ar permite să cumpere de la supermarket.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Răspunde