![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Arata-mi unde se specifica acest amendament? Oamenii care apartin iadului nu mai valoreaza nimic pt nimeni,arata-mi cum de este posibil altfel?!?! Iar daca ajungem la discutia de genul orice ai face si oriuncde vei ajunge,tot valorezi ceva si Dumnezeu te va rascumpara in final deoarece esti om,atunci deja o dam in teme neoprotestante si am sa parasesc religia ortodoxa pt una care face mai mult sens si este mai non-agresiva!!!!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Barsaumas, nu te oprești să ne uimești.
Dar de când ți-ai pus gândul să îți treci ortodox la profil? Nu erai catolic, sau, în sfârșit, varangian? Ai grijă să nu ți se întâmple ce zicea domnu Mihnea: Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Ce religie este aceia,varangian?
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]()
Decebal,
In primul rind, desi destul de tardiv, doresc sa iti cer iertare pentru mizeriile pe care le-am scris demult le-a adresa ta. Nu eram obisnuit cu a inteelge stilurile altora, si nici cu forumurile in sine (asta a fost primul forum pe care intrai, in fine). Te rog sa ma scuzi. Cit priveste explicatia, pentru toti care sunt nedumeriti: nu sunt nici cautartor, nici instabil. Cum am zis si in alta parte, totdeuna a existat in mine un nucleu de credinta personalizata, sa zic asa, insa asa-zisul meu excurs/convertire prin alte credinte oficiale (sau cum le zic eu, "de-altii-compilate") a fost doar un experiment mental, nimic mai mult. Acum m-am intors la sa zic asa, my default state. Sincer, in asta m-am nascut, cu asta voi ramine. Fie si ca si cost in termeni de entropie, e ok acum; ma simt mult mai peaceful. Paote sa para ciudat, dar toata acea perioada cit am fost altceva mi s-a sters. Ca un usb formatat, cumva. Pastrez doar amintirea simplului fapt al acelui "expeirment". Am invat multe din acea perioada, si le voi aplica ca atitudini de acum inainte. Cu alte cuvinte, Dumnezeu mi-a dat o lectie, pe care nu o voi uita vreodata cit sunt viu. Nu cred ca ajung in Iad pentru asta; daca ajung, asta e, un prost mai putin. On-topic: Yasmina, tocmai acesta e tragismul speciei umane: contrastul dureros si destructiv dintre ce poate fi sau este in potenta si ce a devenit sau este in act. P. S. Rog din nou adminul sa imi stearga celalalt cont. P. P. S. Nu exista religia varagiana; e doar o locatie: vechiul drum de comert al stramosilor-cindva-normali ai rasei nord-ariene/"spalacitilor". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Adrian, o veste buna.
|
|
||||
|
||||
![]()
desi, CTP, mai are si momente cand o ia grav pe aratura, de data asta a surprins extrem de fin adevarata fata a celor ce se autointituleaza "iubitori de animale" !!!
de ascultat cu mare ,mare atentie !!! http://www.gandul.info/gandul-live/c...lilor-11306154 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu putea Dumnezeu sa ne porunceasca sa iubim ceva ce nu valoreaza nimic. Iar prin moarte nu se pierde caliatatea de om. "Că într'atât a iubit Dumnezeu lumea, încât pe Fiul Său Cel Unul-Născut L-a dat, pentru ca tot cel ce crede într'Însul să nu piară, ci să aibă viață veșnică." In 3.16 Hristos nu a murit pentru nimic. "Tot așa, v'o spun Eu vouă, mai mare bucurie va fi în cer pentru un păcătos care se pocăiește decât pentru nouăzeci și nouă de drepți, care n'au nevoie de pocăință." "Iubirea lui Dumnezeu pentru cel mai mare pacatos este mai mare decat iubirea celui mai mare sfant fata de Dumnezeu." Parintele Arsenie Boca Dumnezeu stie dinainte ce va face fiecare, care se va mantui si care se va osandi. Daca ne iubeste pe toti aici, desi stie ca unii dintre noi nu se vor mantui, iar Dumnezeu este neschimbat in mod evident ne va iubi si daca vom fi in fundul Iadului. Si acolo vom fi din proprie initiativa. Deci daca Dumnezeu iubeste pe cel osandit evident ca acela valoreaza ceva pentru Cineva. Citat:
Si aici sunt doua mari greseli: 1. Necunoasterea invataturii ortodoxe si presupunerea eronata ca ea se bazeaza pe ceea ce noi numim "bun simt" si "dreptate". Invatatur ortodoxa nu se bazeaza pe pareri personale, ci pe Adevarul revelat. Poate ca "bunul nostru simt" ne-ar spune ca nu e drept sa fie pedepsit prin suferinta eterna cineva care a pacatuit o perioada limitata. Sau ca nu se poate ca cei care sunt in afara Bisericii, pentru ca sunt multi sa fie osanditi. Sau ca ... Sau ca... Asta au facut protestantii, si-au dat cu parerea. Deci, pentru ca noua nu ni se pare corecta o invatatura a Bisericii inseamna ca noi avem dreptate? 2. Daca prima ar fi cumva acceptabila pentru ca omul se poate pocai si isi poate veni in fire dandu-si seama ca a gresit, a doua, cea care il "osandeste" pe Dumnezeu si amenintarea ca va fi parasita credinta ortodoxa nu are nici o scuza. Asa ca sa fim mai atenti cu ceea ce spunem. Noi nu suntem in masura sa il judecam pe Dumnezeu.