Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.09.2013, 08:24:31
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Ooooo, deja o dam in alta discutie. Iar afirmatie este total gresita. Cel mai pacatos dintre oameni valoreaza cat tot toata materia la un loc. Omul, indiferent ce a facut este creat dupa Chipul si asemanarea lui Dumnezeu. Si in fundul Iadului daca se gaseste, asta nu schimba valoarea lui.
Ce anume?
Arata-mi unde se specifica acest amendament?
Oamenii care apartin iadului nu mai valoreaza nimic pt nimeni,arata-mi cum de este posibil altfel?!?!
Iar daca ajungem la discutia de genul orice ai face si oriuncde vei ajunge,tot valorezi ceva si Dumnezeu te va rascumpara in final deoarece esti om,atunci deja o dam in teme neoprotestante si am sa parasesc religia ortodoxa pt una care face mai mult sens si este mai non-agresiva!!!!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 10.09.2013, 08:39:39
Barsaumas
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Ce anume?
Oamenii care apartin iadului nu mai valoreaza nimic pt nimeni,arata-mi cum de este posibil altfel?!?!
Iar daca ajungem la discutia de genul orice ai face si oriuncde vei ajunge,tot valorezi ceva si Dumnezeu te va rascumpara in final deoarece esti om,atunci deja o dam in teme neoprotestante si am sa parasesc religia ortodoxa pt una care face mai mult sens si este mai non-agresiva!!!!
Lucian are dreptate. Asta e invatatura de credinta ortodoxa (si, fiindca tot ai adus vorba, crestina in genere: si papistasii si protestantii si neoprotestantii sau anglicanii au aceeasi invatatura). Pentru ortodocsi, intreaba-ti confesorul, pentru catolici, google is my friend, iar in privinta protestantilor, intreaba-l pe Scotty.
Reply With Quote
Vechi 10.09.2013, 09:06:18
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Barsaumas, nu te oprești să ne uimești.

Dar de când ți-ai pus gândul să îți treci ortodox la profil?

Nu erai catolic, sau, în sfârșit, varangian?

Ai grijă să nu ți se întâmple ce zicea domnu Mihnea:

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Nu stiu pe ceilalti, dar pe tine sigur nu te-as parli. De cand ne cunostem, de vreo doi ani, ai schimbat trei religii si ai ajuns in niciuna. Poti parli un Ian Huss, poti parli un Fra Savonarola, oameni care nu se dezic si au convingeri, nu gluma. Dar nu poti decat sa dai o solutie de neincepere a urmaririi penale cuiva care, la intrebarea in ce crede, spune "nu stiu nici io!". Sau spune "stiu ! in ceea ce nu credeam ieri". Arderea pe rug e o chestie care se face cu seriozitate. Tu esti prea lipsit de pericol, amice. La pericol social, ma refer, adica pentru altii. Pericolul la care te expui singur, tu pe tine, ca sa fii ars pe rug la cinci minute dupa moarte nu justifica sa fii ars pe rug cinci minute inainte de ea: nu crezi ca ar fi absurd ?
Reply With Quote
Vechi 10.09.2013, 09:09:32
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Decebal Vezi mesajul
Barsaumas, nu te oprești să ne uimești.

Dar de când ți-ai pus gândul să îți treci ortodox la profil?

Nu erai catolic, sau, în sfârșit, varangian?

Ai grijă să nu ți se întâmple ce zicea domnu Mihnea:
Ce religie este aceia,varangian?
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 10.09.2013, 09:25:54
Barsaumas
Guest

Implicit scuze si explicatie

Decebal,
In primul rind, desi destul de tardiv, doresc sa iti cer iertare pentru mizeriile pe care le-am scris demult le-a adresa ta. Nu eram obisnuit cu a inteelge stilurile altora, si nici cu forumurile in sine (asta a fost primul forum pe care intrai, in fine). Te rog sa ma scuzi.
Cit priveste explicatia, pentru toti care sunt nedumeriti: nu sunt nici cautartor, nici instabil. Cum am zis si in alta parte, totdeuna a existat in mine un nucleu de credinta personalizata, sa zic asa, insa asa-zisul meu excurs/convertire prin alte credinte oficiale (sau cum le zic eu, "de-altii-compilate") a fost doar un experiment mental, nimic mai mult.
Acum m-am intors la sa zic asa, my default state. Sincer, in asta m-am nascut, cu asta voi ramine. Fie si ca si cost in termeni de entropie, e ok acum; ma simt mult mai peaceful.
Paote sa para ciudat, dar toata acea perioada cit am fost altceva mi s-a sters. Ca un usb formatat, cumva. Pastrez doar amintirea simplului fapt al acelui "expeirment". Am invat multe din acea perioada, si le voi aplica ca atitudini de acum inainte. Cu alte cuvinte, Dumnezeu mi-a dat o lectie, pe care nu o voi uita vreodata cit sunt viu.
Nu cred ca ajung in Iad pentru asta; daca ajung, asta e, un prost mai putin.
On-topic: Yasmina, tocmai acesta e tragismul speciei umane: contrastul dureros si destructiv dintre ce poate fi sau este in potenta si ce a devenit sau este in act.
P. S. Rog din nou adminul sa imi stearga celalalt cont.
P. P. S. Nu exista religia varagiana; e doar o locatie: vechiul drum de comert al stramosilor-cindva-normali ai rasei nord-ariene/"spalacitilor".
Reply With Quote
Vechi 10.09.2013, 10:37:24
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Barsaumas Vezi mesajul
Decebal,
In primul rind, desi destul de tardiv, doresc sa iti cer iertare pentru mizeriile pe care le-am scris demult le-a adresa ta. Nu eram obisnuit cu a inteelge stilurile altora, si nici cu forumurile in sine (asta a fost primul forum pe care intrai, in fine). Te rog sa ma scuzi.
Nu-i problemă, am trecut cu vederea.
Reply With Quote
Vechi 10.09.2013, 14:00:49
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Barsaumas Vezi mesajul
Acum m-am intors la sa zic asa, my default state. Sincer, in asta m-am nascut, cu asta voi ramine. Fie si ca si cost in termeni de entropie, e ok acum; ma simt mult mai peaceful.
Adrian, o veste buna.
Reply With Quote
Vechi 10.09.2013, 18:29:32
guardian knight's Avatar
guardian knight guardian knight is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit CTP ,despre caini si oameni !!!

desi, CTP, mai are si momente cand o ia grav pe aratura, de data asta a surprins extrem de fin adevarata fata a celor ce se autointituleaza "iubitori de animale" !!!

de ascultat cu mare ,mare atentie !!!

http://www.gandul.info/gandul-live/c...lilor-11306154
Reply With Quote
Vechi 10.09.2013, 10:25:28
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Implicit

Citat:
Ce anume?
Oamenii care ajung in iad, au doar o stare temporara pana la Judecata de apoi, cand nu se stie unde ii va trimite domnul Hristos. Ei valoreaza pentru Dumnezeu, si ei sunt copiii lui, chiar daca sunt cazuti. Dumnezeu te va rascumpara, sau nu , asta nu e sigur, totul depinde de Dumnezeu, Nu e bine sa ganditi ca parasiti religia ortodoxa, care este calea adevarata, religia noastra este cea mai frumoasa, cea mai cu sens si nu e deloc agresiva, oamenii sunt agresivi.
Reply With Quote
Vechi 14.09.2013, 14:24:50
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Ce anume?
"Iar a doua, asemenea acesteia: Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți." Mt 22.39
Nu putea Dumnezeu sa ne porunceasca sa iubim ceva ce nu valoreaza nimic. Iar prin moarte nu se pierde caliatatea de om.
"Că într'atât a iubit Dumnezeu lumea, încât pe Fiul Său Cel Unul-Născut L-a dat, pentru ca tot cel ce crede într'Însul să nu piară, ci să aibă viață veșnică." In 3.16
Hristos nu a murit pentru nimic.
"Tot așa, v'o spun Eu vouă, mai mare bucurie va fi în cer pentru un păcătos care se pocăiește decât pentru nouăzeci și nouă de drepți, care n'au nevoie de pocăință."

"Iubirea lui Dumnezeu pentru cel mai mare pacatos este mai mare decat iubirea celui mai mare sfant fata de Dumnezeu." Parintele Arsenie Boca

Dumnezeu stie dinainte ce va face fiecare, care se va mantui si care se va osandi. Daca ne iubeste pe toti aici, desi stie ca unii dintre noi nu se vor mantui, iar Dumnezeu este neschimbat in mod evident ne va iubi si daca vom fi in fundul Iadului. Si acolo vom fi din proprie initiativa. Deci daca Dumnezeu iubeste pe cel osandit evident ca acela valoreaza ceva pentru Cineva.

Citat:
Teme neoprosestante? Nu. Teme foarte ortodoxe, dar intelese prost. Discutia era despre cei care sunt in fundul Iadului pentru eternitate, deci o invatatura cat de poate de ortodoxa privind realitatea concreta si obiectiva. Doar ca este vorba despre neintelegerea si necunoasterea invataturilor ortodoxe.
Si aici sunt doua mari greseli:
1. Necunoasterea invataturii ortodoxe si presupunerea eronata ca ea se bazeaza pe ceea ce noi numim "bun simt" si "dreptate". Invatatur ortodoxa nu se bazeaza pe pareri personale, ci pe Adevarul revelat. Poate ca "bunul nostru simt" ne-ar spune ca nu e drept sa fie pedepsit prin suferinta eterna cineva care a pacatuit o perioada limitata. Sau ca nu se poate ca cei care sunt in afara Bisericii, pentru ca sunt multi sa fie osanditi. Sau ca ... Sau ca... Asta au facut protestantii, si-au dat cu parerea. Deci, pentru ca noua nu ni se pare corecta o invatatura a Bisericii inseamna ca noi avem dreptate?
2. Daca prima ar fi cumva acceptabila pentru ca omul se poate pocai si isi poate veni in fire dandu-si seama ca a gresit, a doua, cea care il "osandeste" pe Dumnezeu si amenintarea ca va fi parasita credinta ortodoxa nu are nici o scuza. Asa ca sa fim mai atenti cu ceea ce spunem. Noi nu suntem in masura sa il judecam pe Dumnezeu.