Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.09.2013, 22:59:09
Jamaica Jamaica is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Religia: Ortodox
Implicit

tocmai ce am vazut la tv cum hinghierii prindeau animalele si sincer mi s-a facut rau. este destul de barbar. tin minte ca la tara cand taia bunica o gaina sau era ignatul ma ascundeam in casa ca sa nu vad cum chinuie animalul, dar de mancat mancam pt ca e gustos... nu stiu ce sa zic.

este vina noastra ca am lasat sa se ajunga atat de departe cu inmultirea lor, acum cred ca este aproape imposibil sa fie adoptati atatia. Am facut cu animelele asa cum facem cu noi insine, pana nu se agraveaza boala si nu ne doare de ne tavalim pe jos nu mergem la doctor.
Dar nici lasati liberi nu se mai poate, nu e strada fara haita ei.

Last edited by Jamaica; 10.09.2013 at 23:01:53.
Reply With Quote
Vechi 10.09.2013, 23:04:35
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ekaterina Vezi mesajul
Am urmarit si eu putin la TV protestul "iubitorilor de animale". Nu imi venea sa cred ce puteau sa spuna acesti oameni. In opinia lor cainii trebuie sterilizati si lasati liberi pe strada. Spuneau ca nu pot fi adoptati pentru ca un caine ce a crescut in strada nu se va obisnui sa traiasca in casa. Nu pot sa spun ca au pus pe picior de egalitate cainele cu omul ci cainele a fost clar deasupra omului. Nu am rezistat sa ma mai uit, nu pot sa inteleg cum poti sa iubesti un caine si sa nu iti pese de om. Treci peste atatea cazuri de oameni muscati, atacati, pestre drama recenta a familiei care si-a pierdut copilul...cum se poate asa ceva?

Nu s-a vorbit de bolile pe care le transmit acesti caini, de cat de periculoase sunt fecalele acestora pe care nimeni nu le strange. Atatia parinti stau internati in spital cu copiii din cauza ca parcurile si locurile de joaca sunt pline de mizerie de caine. Suferinta lor oare nu merita luata in seama?
Aici, la acest mars si-au aratat adevarata fata hada de oameni care urasc alti oameni!

Vor sa ii lase in strada, dupa tot ce s-a intamplat pt ca inconstient sunt setosi de sange prin intermediul acelor caini!

Daca cainele nu se poate obisnui, in opinia lor sa traiasca in casa atunci e clar ca singura solutie este eutanasierea, singura si unica!

Pai ce am tot incercat noi sa explicam zilele astea pe forum! Exact ce spuneam unii din noi pe forum, ca pentru acesti iubitori de caini cainele e cu mult mai presus decat omul, nici macar la egalitate cu acesta, ce am spus noi au exprimat si acestia in timpul marsului, stiam aceste lucruri, inca dinainte de acest mars, si orice om cu bun simt o stie!

Eu deja m-am saturat pana peste cap, mi-e lehamite, din partea mea ce sa zic, abandonez discutia, daca bucurestenii nu se trezesc sa omoare acesti caini pana nu e prea tarziu, n-au decat sa nu se mai planga apoi pentru ca isi merita soarta cu varf si indesat, o sa ajunga sa intre peste ei cainii in casa si sa ii manance de vii, 60000 in ritmul in care se inmultesc nici nu vreau sa ma gandesc, eu una oricum nu o sa mai calc pe acolo, isi merita soarta ce mai , daca nu se trezesc!
Reply With Quote
Vechi 10.09.2013, 23:30:07
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ekaterina Vezi mesajul
Am urmarit si eu putin la TV protestul "iubitorilor de animale". Nu imi venea sa cred ce puteau sa spuna acesti oameni. In opinia lor cainii trebuie sterilizati si lasati liberi pe strada. Spuneau ca nu pot fi adoptati pentru ca un caine ce a crescut in strada nu se va obisnui sa traiasca in casa. Nu pot sa spun ca au pus pe picior de egalitate cainele cu omul ci cainele a fost clar deasupra omului. Nu am rezistat sa ma mai uit, nu pot sa inteleg cum poti sa iubesti un caine si sa nu iti pese de om. Treci peste atatea cazuri de oameni muscati, atacati, pestre drama recenta a familiei care si-a pierdut copilul...cum se poate asa ceva?

Nu s-a vorbit de bolile pe care le transmit acesti caini, de cat de periculoase sunt fecalele acestora pe care nimeni nu le strange. Atatia parinti stau internati in spital cu copiii din cauza ca parcurile si locurile de joaca sunt pline de mizerie de caine. Suferinta lor oare nu merita luata in seama?
Ekaterina in spatele acestor proteste miza sunt banii rulati prin ONG-uri de care nu a auzit nimeni si care nu fac nimic.Odata cu aceste masuri sunt scosi cumva din schema lor profitabila si asta nu pot accepta.Am vazut si eu reportajul,era o domnisoara acolo care prin cele spuse si-a castigat lejer biletul de internare la psihiatrie.Nu,nu ii intereseazs absolut de loc de caini,decat pe o infima minoritate.Restul sunt din alte scopuri,lasi,ipocriti sau cu grave probleme.Legea de azi este finalul unei epoci de aur pt ei,in care au manevrat bani cum au vrut(au fost prezentate sumele la Antena3)fara sa-i verifice nimeni si fara sa faca nimic.PS:din aceasta zi suntem cateva strazi libere de maidanezi,au fost luati si ultimii si acum cei care afirmau ca ii iubesc au sansa sa-i adopte.Oamenii de la noi au spus clar ca nu mai accepta situatia,au venit hingherii si au rezolvat problema foarte repede.

Last edited by Pelerin spre Rasarit; 10.09.2013 at 23:34:44.
Reply With Quote
Vechi 10.09.2013, 23:44:08
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Am observat la tv ca aparatorii cainilor sunt de fapt cei agresivi, cred ca s-au molipisit de la cainii respectivi.
Reply With Quote
Vechi 10.09.2013, 23:52:22
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Implicit

Patriarhul Daniel, despre problema maidanezilor: Un om valoreaza mai mult decat intreg universul material

http://www.ziare.com/social/caini-va...terial-1255872

"Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, considera ca un om valoreaza mai mult decat intreg universul material, toate galaxiile neputandu-se compara cu sufletul unui om, creat dupa chipul lui Dumnezeu.

"Un om singur valoreaza mai mult decat intreg universul material. Toate galaxiile nu valoreaza cat sufletul unui om, pentru ca numai omul a fost creat dupa chipul lui Dumnezeu cel vesnic viu, numai el a fost chemat la iubire si fericire vesnica, in comuniune cu Dumnezeu", a afirmat Intaistatatorul BOR, la finalul Sfintei Liturghii de la Catedrala Patriarhala, in ziua Nasterii Maicii Domnului.

Patriarhul a mentionat ca se roaga pentru pace si pentru ocrotirea copiilor expusi, mai nou, violentei venite din partea cainilor maidanezi.

"Noi ne rugam Maicii Domnului sa aduca pace in familii, pace in popor, pace intre popoare si sa ocroteasca familiile si copiii, care adesea sunt foarte expusi tuturor formelor de violenta, uneori de exploatare - mai nou si violentei venite din partea cainilor maidanezi. Este mare nevoie ca sa pretuim valoarea persoanei umane", a spus Patriarhul Daniel."
Reply With Quote
Vechi 10.09.2013, 23:57:55
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Implicit

Saloane pentru copii abandonați, renovate din mila credincioșilor
http://www.drumeuropean.ro/?p=413

"Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a oficiat ieri slujba de binecuvântare a două saloane din cadrul Secției Pediatrie – Copii abandonați, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. Saloanele au fost renovate cu ajutorul credincioșilor parohiei Sf. Mina din Constanța, care au donat din puținul lor pentru a veni în sprijinul micuților din spital.

Acțiunea a făcut parte din „Caravana Sf. Mina” și nu este singura activitate filantropică. Cu aproape o lună în urmă, preoții parohiei și credincioșii au oferit copiilor din spital peste 1.000 de scutece, produse de igienă, hăinuțe și jucării. Atunci au constatat că micuții abandonați au nevoie de mai mult ajutor și au decis ca saloanele care le sunt cămin să fie renovate. „Copiii fără părinți au nevoie de un sprijin dublu din partea noastră. Ei sunt viitorul nostru și Biserica trebuie să se implice. Dar ne dorim să angrenăm și cât mai mulți credincioși în această activitate”, a declarat arhidiaconul Claudiu Banu, de la parohia Sf. Mare Mucenic Mina.

Renovarea celor două saloane a costat 5.000 de lei, bani donați de credincioși și proveniți din vânzarea lumânărilor, și a constat în schimbarea geamurilor, tencuirea și văruirea pereților, dar și schimbarea pardoselii. La slujba oficiată de ÎPS Teodosie au luat parte și reprezentanții unității spitalicești. „Sperăm ca, pe viitor, aceste inițiative extraordinare să se repete. Sunt foarte multe saloane ale spitalului care au nevoie de igienizare, dar ne bucurăm că au fost renovate măcar acestea două. În prezent avem cinci copii abandonați, dar sunt și cazuri speciale, când vin părinți, își internează copiii și apoi uită de ei”, a precizat medicul-șef al Secției Pediatrie, dr. Cristina Maria Mihai. Dar preoții implicați în acțiunile caritabile au declarat că nu se vor opri aici, iar de astăzi se va începe renovarea și altor saloane ale Secției Pediatrie."

-Iubaretilor de animale mai bine ati da bani pt asa ceva nu pt javrele voastre sau pt maidanezi...
Reply With Quote
Vechi 11.09.2013, 00:14:34
stireana stireana is offline
Banned

Data înregistrării: 14.08.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de aubergine Vezi mesajul
pentru acesti iubitori de caini cainele e cu mult mai presus decat omul
Văzând aplecarea ta către om - după ce mi-am scos capu' printre cercevelele ferestrei și am țâpurit de 2-3 ori: "Uite, măăăăăăăi, la aubergine, mâncă porc, mai bea ș-un jin, taie rața, frige gâsca, scoate din berbec osânza... un parizer, o pastramă, din Grivei ar face-o zamă, din Negruțu ostropel, iar din Rex - un spaniel -, șnițele cu pătrunjel." -, și bănuind că ești adoratoarea întrebărilor inteligente de soiul: "Ce alegeți între un câine și un om?", vin și eu c-o mare curiozitate: voi ăștia, iubăreții de bipezi și atât (că nu vă irosiți voi milele pe câini, hulubi și târâtoare), ce alegeți între copiii voștri și copiii altora, între părinții voștri și părinții altora, între bolnavii voștri și bolnavii altora, între dragii voștri și dragii altora?

Că tot suntem isteți foc și iubim necondiționat tăt omu'.
Reply With Quote
Vechi 11.09.2013, 00:23:22
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Am observat la tv ca aparatorii cainilor sunt de fapt cei agresivi, cred ca s-au molipisit de la cainii respectivi.
Exact asta am observat si eu. Am ramas surprinsa extrem de neplacut de modul in care au protestat, parca infingeau coltii, blestemau (asa sa moara si copiii vostri) parca erau fara minte, o agresivitate extrema, un fel de turbare, muscau cu vorbele...

Am vazut si protestul celor ce nu mai doresc caini in strada. Oamenii isi spuneau indignarea, supararea, dar nu in modul asta nebunesc si necontrolat.

Pentru mine este clar ca "un iubitor de caini" nu are deschiderea sa inteleaga ca acestia lasati pe strada reprezinta un pericol pentru oameni. De fapt nu ii intereseaza de oameni, acestia nu conteaza.
Reply With Quote
Vechi 11.09.2013, 00:50:48
stireana stireana is offline
Banned

Data înregistrării: 14.08.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jamaica Vezi mesajul
este vina noastra ca am lasat sa se ajunga atat de departe cu inmultirea lor,
Adevărat, e vina noastră că alegem mereu aceiași impostori în locuri de ocârmuire.

În parcurile altora, lucrurile-s cam așa: boschetu' și vardistul, arbustu' și paznicu', firu' de iarbă și sergentu', până și veverițele-s cu străjeri la scorbură, da' la noi se dă vina pe bunicuțe și pe lupi, niciodată pe vânători. S-o ocărâm pe mamaie c-atingea optzeciu' și n-a fost îndeajuns de ageră să fugă după cei doi nepoței, ba mai mult, cică patrupedu' e de vină că n-a umblat cu "sărut mâna" pe la cabinetele veterinare să-l jugănească și pe el cineva și să-i pilească din timp colții. Acu' umblă zvonu' că tot comunitaru' i-a concediat și pe polițai, asistente, medici, veghetori și alte specii lucrătoare.

Noi să nu cerem pe ulițe suplimentarea locurilor de muncă, nuuuuu, să ne târguim pentru altele prin mitinguri, ce mai contează că jucăm după cum ne mânuiește păpușaru'?! Mai e loc.

Last edited by stireana; 11.09.2013 at 00:54:16.
Reply With Quote
Vechi 11.09.2013, 01:00:00
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stireana Vezi mesajul
la noi se dă vina pe bunicuțe și pe lupi
Da de cuconița aia de mumă-sa, la muma Scufiței Roșii mă refer, nu zice nimeni nimic?
Ce mamă și-ar trimite fetița de câțiva anișori singură prin pădure, unde știe bine că mișună tot lupul, în numele chipurile ale faptei bune către bunicuță (și aceea dubioasă, că trăia baba singură în inima pădurii)?

Iar mume și bunicuțe avem, avem cu miile.
Dar tatăl, tatăl unde este în această poveste? De ce lipsește? De ce e nevoie de vânător, când avem tată?

Și oare ce făcea mumica în vremea când Scufița clevetea singurică prin pădure cu lupul?
Întreb și eu.

P.S. "Scufița roșie" mi se pare una din cele mai perverse povești ale lumii. Tocmai de aceea e și foarte valoroasă: relevă, prin însăși perversitatea ei, însușirile dominante ale acestei lumi abramburite.

Last edited by cezar_ioan; 11.09.2013 at 03:27:51.
Reply With Quote
Răspunde