![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Ai sarit citatul din Fer. Augustin, si banuiesc ca din cauza a ceea ce a scris Decebal. Daca observi doar pe acest topic Decebal nu a dat nici macar un singur citat, nu mai baga in seama prostiile pe care le spune.
|
|
||||
|
||||
![]()
Salut,
L-am sărit intenționat deoarece nu e unul dintre Sfinții Părinți recunoscuți oficial de BO.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Fericit: este un apelativ folosit uneori pentru Sfinții a căror operă teologică nu întrunește integral acordul Bisericii, precum Fericitul Augustin de Hippona. Distincția de sorginte romano-catolică între Sfinți (sancti) și Fericiți (beati) nu se face însă cu rigurozitate în Biserica Ortodoxă, asfel că apelativele de Sfânt și Fericit tind să fie considerate echivalente și să fie folosite alternativ (ex: Sfântul/Fericitul Ieronim)." |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sfântul fericit Augustin este cunoscut pentru faptul că recunoștea sacramentele schismaticilor, spre exemplu ale donatiștilor, și chiar spunea că pot exista oameni care deși botezați de schismatici să se mântuiască, iar alții deși făcând parte din biserica legitimă să nu se mântuiască. Prin urmare acel așa zis citat de la Augustin trebuie intrepretat în contextul mai larg al învățăturii sale, nu după principiul lui cătălin2 după care se ia un citat de prin altă parte, fără a indica nicio sursă bibliografică (și prin urmare fără a avea cineva vreo cetitudine că acele citate ar fi reale sau corect traduse) iar apoi evident intrepretate după mintea citătorului. Augustin nu considera că schismaticii ar fi automat condamnați la iad, doar pentru că au făcut o schismă față de Biserica considerată legitimă. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Casatoria in afara Bisericii Ortodoxe, recunoscuta sau nu? | Marius22 | Nunta | 168 | 26.06.2025 00:02:34 |
Tainele savarsite in afara Bisericii | morfix333 | Intrebari utilizatori | 141 | 16.05.2011 12:01:10 |
Cum masuram moralul unui crestin in viata din afara bisericii? | patinina34 | Generalitati | 31 | 01.04.2011 08:51:56 |
Preot (paroh) si enoriasi - comunicare in afara bisericii(?) | sophia | Preotul | 31 | 19.07.2009 22:28:59 |
Botezul in afara Bisericii | maggie | Botezul | 8 | 03.12.2008 14:43:57 |
|