![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu am renuntat la o relatie cu un baiat,ptr mai putin de atat.....de la un simbol.El vroia sa dea la teologie,iar eu eram pe atunci o satanista moderna(atee).I-am spus de la inceput,si nu a avut nicio problema cu asta.Ei bine,la un moment dat a inceput sa imi ceara sa imi scot lantul cu pentagrama,ptr ca "ce ar spune prietenii lui".Acel simbol nu avea nicio importnta deosebita ptr mine,dar m-a enervat faptul ca eu acceptasem f multe(inclusiv relatia lui cu o alta fata-relatie care implica si sex),iar el era speriat ca prietenii lui or sa "il marginalizeze" ptr ca are o relatie cu o persoana care nu este "o buna crestina".Deci,am preferat sa pastrez acel lant la gat-oricum era mai de pret decat relatia noastra.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
foarte frumoasa povestea lui Angi, cu sotul catolic trecut la ortodocsi (si eu am o poveste asemanatoare, doar ca sotul meu a devenit ortodox chiar inainte de cununie, nu dupa); insa cred ca in situatia de fata nu e cazul de asa ceva, fata este adventista practicanta, iar acestia sunt atat de indoctrinati ca nu-i faci cu una cu doua sa treaca la ortodoxie.
|
|
|||
|
|||
![]()
Berlusconii mi se spune la servici ,Silviu fiind numele meu asta e raspunsul pentru cine ma intrebat .Sper ca marti sa reusesc sa vorbesc si cu un preot asa mi am propus ,de marti va voi mai tine la curent cu ceea ce am mai facut .
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Te inteleg o iubesti , si daca va parasi religia ei nu vad un viitor adica ea trebuie so ia de la capat mai bine zis tu trebuie sa o educi in spiritul ortodox. Cunosc aici un iudeu(sa botezat chipurlea la ortodocsi cind sa insurat cu ea) insurat cu rominca of of cita munca de lamurire acolo si degeaba tot pe a lui o tine . A zis ca l-a fortat preotul in Romania.Si unde mai pui ca acum au si copil(baiat)si el vrea sa-l duca la templu. Romin ortodox insurat cu catolica au doi copii 7 si 5 ani si nici acum nu i-au botezat tot asa neintelegeri unde sa-i boteze? si lista poate continua. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Convertirea nu se face de dragul celui de langa el. Convertirea se face de dragul LUI si al Adevarului. Avem certitudinea ca Ortodoxia este adevarul. Istoric o stim cu totii, prin Traditia care s-a pastrat, prin frumusetea si curatenia dogmatica pe care le are Ortodoxia. Acum trebuie sa mai simtim si cu inima.
Eu cred ca tu nu esti suficient de patruns de duhul ortodox ca sa vada la tine ca scopul vietii tale e mantuirea. Si nu o mantuire falsa ca la protestanti, ci o mantuire in Adevar. Solutia nu e sa va despartiti, ci inainte de toate sa devii tu ortodox practicant, sa traiesti deplin Ortodoxia, sa te apropii de Biserica si de Sfintele Taine si atunci s-ar putea ca si ea sa descopere paradisul pe care il pierduse. Domnul sa te intelepteasca ce sa faci! Mergi sa discuti cu un preot, dar cere-i sa-ti spuna ce carti sa citesti si ce sa te rogi ca sa intelegi ce e neinteles acum. Elena |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si ca este slugarnic? Am impresia ca te cam grabesti in afirmatii ,nimic din ce spui nu se bazeaza decat pe presupuneri(nu mai vine altadata,ne-a urat slugarnic etc). E usor sa spui asta aici ,indrazneste si spune-i in fata. Cat despre greata ,asta nu poate sa-ti faca rau decat tie ,e o stare rea. Vezi ca vorbele astea se scriu undeva si greu scapi de ele ,trebuie parere de rau si spovedanie. |
|
|||
|
|||
![]()
Problema casatoriilor mixte este foarte grea si din punct de vedere social si, mai ales din punct de vedere religios. Pentru cei care sunt de religii diferite este foarte greu ... In zilele noastre este foarte greu sa-ti gasesti perechea potrivita (si din punct de vedere religios). Dar, noi, cei care cautam perfectiunea - si din punct de vedere religios - oare suntem perfecti? Poate ca si celalalt vede la noi toate neajunsurle, greselile, pacatele cu nemiluita si ... isi pune in gand sa ne schimbe. Daca ma gandesc la acest aspect - am impresia ca la un moment, toate situatia devine ceva de genul "care pe care". Nu stiu de ce, dar sunt convinsa ca cei care-si schimba religia, cand e cazul de casatorii - sau nu numai de casatorii - este "de suprafata", doar pentru a multumi pe cineva (e parerea mea, nu inseamna ca am pe deplin dreptate).
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
probleme cu parintii | blackmetal_15 | Generalitati | 14 | 18.09.2013 12:13:52 |
Probleme la varsta mea | TheKing | Intamplari adevarate | 49 | 03.07.2008 09:16:15 |
probleme conjugale | radup | Nunta | 10 | 21.03.2008 23:17:20 |
|