Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.09.2013, 23:01:07
Iliana Iliana is offline
Member

Data înregistrării: 14.02.2012
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Exista caini de paza, caini politisti, caini care ajuta orbii sau oameni cu altfel de probleme, exista caini folositi pentru tratarea unor afectiuni psihiatrice la om, exista caini blanzi, inteligenti, afectuosi. Cainele a fost lasat de Dumnezeu pe pamant pentru a-i fi de folos omului, pentru a-l apara, pentru a-i fi prieten, spre deosebire de celelalte animale care au fost lasate in alte scopuri.

Dar exista si caini care au fost lasati liberi, pe strazi, s-au salbaticit, s-au inrait (unii, nu toti) si pot face rau omului. De aceea este normal ca oamenii sa faca tot ce e posibil sa rezolve aceasta problema (inclusiv prin uciderea lor, atunci cand nu mai exista alte solutii). Din cate spun multi pe acest forum asa procedeaza si americanii, si vest-europenii, deci nu-nteleg de ce unii spun ca aceia nu procedeaza corect, ca nu gandesc bine, ca au scara de valori rasturnata (da, o au, in multe privinte, dar nu si in aceasta privinta, parerea mea).

Dar de la necesitatea rezolvarii acestei probleme si a tragerii la raspundere a celor vinovati pana la ura si inversunarea pe care le-am vazut la unii semeni in ultimele zile impotriva tuturor cainilor, e cale lunga! Sincer n-am crezut ca un om care mai e si crestin (sau cel putin asa sustine) poate da dovada de atata manie, vehementa, inversunare, ura!...

Unii nici macar nu stiu sa scrie corect romaneste, nu stiu ca numele proprii se scriu cu litera mare, etc, etc, dar stiu sa-si exprime furia si frustrarea pe care le-au adunat in ei din diverse motive, stiu sa-si verse nervii pe caini Au gasit tapul ispasitor pentru toate problemele, gata omoram toti cainii si am rezolvat toate problemele!

Sincer am ramas foarte surprinsa sa vad acest lucru pe un forum crestin-ortodox!

Eu credeam pana mai ieri ca un crestin ortodox considera ca toate sunt de la Dumnezeu, ca trebuie sa fie calm si calculat in orice situatie si sa incerce s-o rezolve sau, daca nu-i sta in putere sa faca ceva si doar discuta pe marginea acelui subiect cu alte persoane sa faca acest lucru civilizat, fara ura si furie. Cu calm si cu intelepciune.
Dar probabil ca si in aceasta privinta m-am inselat!

Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 18.09.2013, 23:05:21
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Barsaumas Vezi mesajul
Ati spus numaqi lucruri de bun-simt. Insa lumea occidentala are scara de valori rasturnata: corectitudine politica pina in pinzele albe. Au ajuns sa elogieze avortul, sa propuna infanticidul, si sa iubeasca in mod nefiresc si dement diverse animale. Cred ca acum se intelege de ce imi doresc intoarcerea celui mai dur comunism de razboi in trei sferturi de lume, poate asa scapam de mizeria numita democratie burgheza romineasca.
Cineva ca sophia poate ajunge, sub influenta "gindirii" din "lumea libera", sa puna un prizarit de caine pe un piedestal. Mesajul canofililor este peste tot la fel "Tineti copiii (!!!!!) in lesa". Oameni cu probleme spirituale grave, cei din Vest..nu ca noi am fi "sfinti", dar...nu am ajuns (inca) in felul, sau mai bine zis halul, lor. Sa ne fereasca Dumnezeu si Maica Domnului!
Pai, cam asta vor. Sa tinem copiii in lesa pentru ca sa poata cainii zburda liber, din pacate....... Comunismul s-a potrivit ca o manusa, cu regret o spun, democratia nu se potriveste romanului defel.
Avortul e promovat, si iubirea de caini a ajuns nefireasca de-a dreptul.
Reply With Quote
Vechi 18.09.2013, 23:13:03
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iliana Vezi mesajul
Exista caini de paza, caini politisti, caini care ajuta orbii sau oameni cu altfel de probleme, exista caini folositi pentru tratarea unor afectiuni psihiatrice la om, exista caini blanzi, inteligenti, afectuosi. Cainele a fost lasat de Dumnezeu pe pamant pentru a-i fi de folos omului, pentru a-l apara, pentru a-i fi prieten, spre deosebire de celelalte animale care au fost lasate in alte scopuri.

Dar exista si caini care au fost lasati liberi, pe strazi, s-au salbaticit, s-au inrait (unii, nu toti) si pot face rau omului. De aceea este normal ca oamenii sa faca tot ce e posibil sa rezolve aceasta problema (inclusiv prin uciderea lor, atunci cand nu mai exista alte solutii). Din cate spun multi pe acest forum asa procedeaza si americanii, si vest-europenii, deci nu-nteleg de ce unii spun ca aceia nu procedeaza corect, ca nu gandesc bine, ca au scara de valori rasturnata (da, o au, in multe privinte, dar nu si in aceasta privinta, parerea mea).

Dar de la necesitatea rezolvarii acestei probleme si a tragerii la raspundere a celor vinovati pana la ura si inversunarea pe care le-am vazut la unii semeni in ultimele zile impotriva tuturor cainilor, e cale lunga! Sincer n-am crezut ca un om care mai e si crestin (sau cel putin asa sustine) poate da dovada de atata manie, vehementa, inversunare, ura!...

Unii nici macar nu stiu sa scrie corect romaneste, nu stiu ca numele proprii se scriu cu litera mare, etc, etc, dar stiu sa-si exprime furia si frustrarea pe care le-au adunat in ei din diverse motive, stiu sa-si verse nervii pe caini Au gasit tapul ispasitor pentru toate problemele, gata omoram toti cainii si am rezolvat toate problemele!

Sincer am ramas foarte surprinsa sa vad acest lucru pe un forum crestin-ortodox!

Eu credeam pana mai ieri ca un crestin ortodox considera ca toate sunt de la Dumnezeu, ca trebuie sa fie calm si calculat in orice situatie si sa incerce s-o rezolve sau, daca nu-i sta in putere sa faca ceva si doar discuta pe marginea acelui subiect cu alte persoane sa faca acest lucru civilizat, fara ura si furie. Cu calm si cu intelepciune.

Doamne ajuta!
Forumul ortodox e un forum ca oricare altul, aici intra tot aceiasi oameni ca si pe celelalte forumuri, unii nu sunt invatati si nu stiu sa scrie corect pentru ca nu sunt la acelasi nivel de alfabetizare, conteaza mesajul, toti sunt oameni si la manie se spun multe, nu suntem sfinti, suntem cu pacate, defecte si calitati,incercati sa nu mai idealizati forumul.
Reply With Quote
Vechi 19.09.2013, 02:53:01
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Cum sa nu? Boierii trasi in tepe sau decapitati. :D Caci si boierii de atunci erau ca si politicienii de acum.

Chiar si politicienii din sec. 18-19 erau cam la fel ca acum. Diferenta era ca atunci aveam rege care asigura mersul treburilor cat de cat, acum avem un politician pe post de presedinte.
Din pacate ai o perspectiva idealista care nu corespunde cu realitatea.

Faptul ca iti surade ideea unei puteri discretionare la nivelul Statului asa cum era atunci, arata ca esti destul de ignoranta la capitolul istorie, altfel ti-ai aduce aminte ca puterea asta discretionara a fost folosita de cele mai multe ori in rau decat in bine, adica aia trasi in tepe si decapitati erau mai degraba cei care se puneau in calea despotismului cu prentetii de "iluminat" si "incorant de Sus" decat dusmanii binelui comun.
Vechi 19.09.2013, 02:57:08
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iliana Vezi mesajul
Ce va mai place sa inventati...
Cand nu mai aveti argumente, bagati fantezia la inaintare.

Citat:
Au gasit tapul ispasitor pentru toate problemele, gata omoram toti cainii si am rezolvat toate problemele!
Pai stii, nu suferim de boala inventarii problemelor "conexe", de la bunici iresponsabile pana la gugustiuci care fac caca pe pervaze, doar pentru a acoperi problema de fond care e simpla si are o solutie simpla si la obiect.

Citat:
Mai conteaza una in plus, la cate ai?
Vechi 19.09.2013, 03:03:09
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ekaterina Vezi mesajul
I
Eu astept de la cei ce s-au luptat si si-au rupt haina de pe ei zilele acestea, strigand blesteme si aruncand cuvinte grele in dorinta de a salva cainii, sa dea dovada de o adevarat iubire fata de acestia, sa le faca adaposturi, sa ii ia din strada si sa ii ingrijeasca asa cum trebuie. Atunci nu am ce spune decat: jos cu palaria. Dar daca dupa se s-au luptat ca acesti caini sa nu fie eutanasiati, se multumesc cu faptul ca ei traiesc in strada, ii gasesc vinovati de toate relele pe care le patimim de la caini.
Din pacate esti victima iluziei cum ca in spatele acestor actiuni sunt oameni care cu adevarat le pasa de caini.

In spate sunt de fapt bani, pentru ca un caine prins si eutanasiat e un caine care nu produce bani.

Un caine "protejat" este un caine care trebuie prins (si poate fi prins de mai multe ori, de ce nu? la aproape 200RON/captura fa o socoteala).
Este un caine care trebuie vaccinat - cateva vaccinuri + rapeluri + sterilizare inseamna sute de RON.
E un caine care trebuie sa manince, iarasi cateva sute de RON pe an.

Ca sa nu mai vorbim ca e un caine care produce si pentru sistemul medical uman: asistenta pentru cei muscati, vaccinari antirabice, etc.
Vechi 19.09.2013, 03:12:36
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Reproduc ce am vazut ca fac cei care se ocupa cu cainii si animalele din SUA. Cainii luati de pe strada sau cei abandonati in locuri private sunt testati ptr. agresivitate. Li se pune un bol cu mancare apoi cu o mana de plastic pusa in varful unui bat, sunt mangaiati in timp ce mananca. Intai pe spate, pe cap, apoi baga "mana" in bolul cu mancare. Daca maraie sau musca mana, pica testul. Apoi, se aduce un alt caine in camera si se observa reactiile cainelui nou. Daca devine incordat si/sau incepe sa marie sau sa atace, a picat testul. De asemenea, sunt testati daca sunt compatibili cu copiii. Unii sunt trimisi la dresor, cei f.agresivi sunt eutanasiati. Deci nu copiii sunt cei dresati, ci cainii. Copilul e copilul, o sa traga de urechi si de coada si propriul caine. Nu ptr. ca vor sa faca rau, ci ptr. ca sunt curiosi si nu prea inteleg la 2 ani ca acel caine il poate omorî. Defapt copiii mici nici nu cred ca au constiinta mortii. Daca ai caine, dreseaza-l si domesticeste-l. Nu sa fie pericol ptr. alti cetateni sau vecini.
Una e sa fie cainele domestic, alta e sa fie dresat. Doar ptr. ca sta in casa ta sau in apartamentul tau, nu inseamna ca sunt dresati. Am vazut caini f.agresivi cu stapan. N-ati auzit de oameni muscati de propriul caine?
Sunt stupide testele astea, un caine perfect normal reactioneaza cand cineva atenteaza la mancarea sau teritoriul sau.

In plus, un caine poate reactiona diferit in functie de chestii care doar el le stie.

Am vazut un caine care azi era f. agresiv si dupa o zi complet pasiv.

De asemeni depinde de faptul daca are un teritoriu sau nu, definit in principal de cei care il hranesc, daca este singur sau in haita, etc.

Cei care zic ca sa fie eutanasiati doar cei agresivi, sunt stupizi, ca sa nu mai vorbim de costuri: prinde cainele, testeaza-l, maine da-i drunul iar.
Eventual re-evalueza-l peste 6 luni, ca nu se stie..

Eu sunt de acord totusi sa se mearga si pe principiul asta, cu o conditie: primaria sau ONG -urile sa-si asume riscul financiar si penal pentru un astfel de caine "neagresiv" si cand zic financiar ma refer inclusiv la despagubiri morale substantiale, nu doar costuri medicale.

Punem pariu ca asa dispare notiunea de caine inofensiv?
Vechi 19.09.2013, 08:03:52
Iliana Iliana is offline
Member

Data înregistrării: 14.02.2012
Locație: Brasov
Implicit

Stimate domnule Alin,
Va multumesc mult pentru raspunsurile date, dar va rog sa ma mai lamuriti intr-o problema: ati spus ca atunci cand nu am argumente (nu stiu ce argumente as mai putea avea) inventez sau asa ceva, dar d-voastra cand nu aveti argumente nu raspundeti deloc. E mai bine asa, mai simplu.
Intr-un mesaj anterior imi spusesem parerea (am copiat din nou acea parte a mesajujului).
V-as ruga, daca doriti, sa-mi spuneti unde este parerea gresita sau fantezia. Concret, la fiecare propozitie;

''nu cainii sunt vinovati, ci oamenii
-nu sunt de acord cu prezenta lor pe strazi, dar solutia nu este omorarea in masa, ci gasirea unor solutii mai blande pentru animale, si, poate, niste pedepse concrete pentru cei vinovati (inclusiv obligativitatea restituirii banilor furati de-a lungul timpului)
-sunt intr-adevar vinovati si toti oamenii care au lasat cainii pe strada
-si, nu in ultimul rand, raman la parerea ca adultii ar trebui sa aiba foarte multa grija de copii
(apropo, sunt curioasa cine va fi gasit vinovat in cazul fetitei omorate de fratiorul ei cu masina)''

Si as vrea sa subliniez inca o data faptul ca nu am nici o legatura cu problema cainilor (nu beneficiez de vreun ban sau alte avantaje, nu fac parte din nici un ONG sau alta structura de acest gen si sunt pentru pedepsirea aspra a celor care au facut bani din asta si nu si-au facut treaba cat si pentru cei care lasa cainii pe strazi.
Nu sunt nici impotriva uciderii cainilor (termenul de eutanasiere nu este tocmai cel exact in acest caz, dupa parerea mea), stiu ca nu exista alta solutie, dar, repet, nu sunt pentru uiderea tuturor cainilor, pentru masacrul in masa facut asa, in pripa, sunt caini tineri, sanatosi, care ar putea fi dati spre adoptie sau utilizati in alte scopuri (dar cred ca 14 zile e un timp prea scurt, poate macar 30-45 de zile).
O zi frumoasa sa aveti!
Reply With Quote
Vechi 19.09.2013, 08:40:05
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de guardian knight Vezi mesajul

Aceste persoane alienate social, si care in sminteala lor profunda, pun mai presus cainele maidanez, decat semenul lor om, nu sunt nici pe departe "iubitori de animale" ,asa cum emfatic se declara !!!
Acesti indivizi, sunt in realitate si in principal "uratori de om, uratori de semen ",deoarece prin atitudinea lor constienta sau nu, genereaza un mare rau semenilor lor !!!

Aceste persoane, care protejeaza maidanezii ,dandu-le de mancare pe langa scarile de bloc, sunt de fapt niste personaje cu probleme de adaptare sociala,care din cauza incapacitatii lor de relationare inter-umana,si in urma unui numar semnificativ de esecuri in acest sens, au ajuns sa se refugieze in caini, si sa-si urasca semnii oameni !!!

Scuza-ma, dar... tu vezi ce scri?!
Pentru ca nu sunt de acord cu moartea cainilor maidanezi care a ajuns in strada tot din vina OMULUI, inseamna ca am probleme sociale si urasc oamenii?! Te-ai ticnit?!
Si cum ramane cu porunca "Sa nu ucizi?" Nu specifica doar sa nu ucizi oameni.

E adevarat, la noi in oras a fost destul de frumos rezolvata treaba cu cateii comunitari, ca Slava Domnului, avem un primar capabil. Avem 2 adaposturi, unu al primariei si unu al unei fete care saraca face tot ce poate pentru cateii astia, doar ea stie cum se descurca fara finantare, fara nimic, doar din donatii, dar sincer, are respectele mele fata.

Apoi, tu ai impresia ca daca OAMENII care ti-s tie atat de dragi, nu si-ar fi abandonat cateii pe strazi, ar mai fi acum atatia?1 Gandeste-te si fa o socoteala. Numai doi catei sa fie aruncati pe strada, sa zicem, mascul si femela, si intr-un an deja mai poti numara 3-7 pui de catei, s cu fiecare an ce trece tot mai mult. Deci da, e vina oamenilor.
multi sunteti cu "Luati-i aasa daca ii iubiti asa de mult"
Raspunsl e simplu: Nu-i ma abandonati voi, ca eu as lua, dar n-am unde sa tin nici macar 2 caini, apoi pe toti.
Reply With Quote
Vechi 19.09.2013, 12:38:35
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Sunt stupide testele astea, un caine perfect normal reactioneaza cand cineva atenteaza la mancarea sau teritoriul sau.

In plus, un caine poate reactiona diferit in functie de chestii care doar el le stie.

Am vazut un caine care azi era f. agresiv si dupa o zi complet pasiv.

De asemeni depinde de faptul daca are un teritoriu sau nu, definit in principal de cei care il hranesc, daca este singur sau in haita, etc.

Cei care zic ca sa fie eutanasiati doar cei agresivi, sunt stupizi, ca sa nu mai vorbim de costuri: prinde cainele, testeaza-l, maine da-i drunul iar.
Eventual re-evalueza-l peste 6 luni, ca nu se stie..

Eu sunt de acord totusi sa se mearga si pe principiul asta, cu o conditie: primaria sau ONG -urile sa-si asume riscul financiar si penal pentru un astfel de caine "neagresiv" si cand zic financiar ma refer inclusiv la despagubiri morale substantiale, nu doar costuri medicale.

Punem pariu ca asa dispare notiunea de caine inofensiv?
Nu cred.
Eu am mai mare incredere in cei de la SPCA ptr. ca ei fac asta de mult timp si stiu mai bine ce si cum.

Daca in Romania ar fi un SPCA ca in SUA sau alte tari, nu ar mai fi nici o problema. La noi nu ideile sunt neaprat rele, ci bani care ajung unde nu trebuieste. Ipotetic vorbind, daca ai nostrii, primari+"voluntari" de la ONG-uri, ar fi cinstiti, problema ar fi fost deja rezolvata, caci bani s-au bagat.

Ah, dar in SPCA se implica si cetatenii, nu doar 1-2 persoane. Stiu ca dintr-o comunitate fac parte toti oamenii nu doar 1-2 care trebui sa munceasca, iar restul sa dea ordine.
Reply With Quote
Răspunde