![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Cred intr-un creator, nu am zis ca cred cuvant cu cuvant ce scrie in Biblie. Am citit o parte din ea, si continui sa citesc. Si sincer, VT ne prezinta un Dumnezeu foarte crud si nemilos...
Nu r votba ca sunt doar povesti, e vorba ca pot fi strecurate greseli umane, in plus, traducerile pot avea o contrivutie enorma in greseala... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Dacă chiar vrei lectură, îți pot recomanda niște cărți. O să atingă exact acele întrebări pe care le ai.
Atom - Lawrence Krauss (Fizicist și cosmologist) A universe from nothing - Lawrence Krauss The god delusion - Richard Dawkins (Biologist)
|
||||
|
||||
![]()
Eu iti recomand Filocalia.
|
||||
|
||||
![]()
Dawkins e cam populist pentru o analiza serioasa a religiei.
Hmm, acum e audio-vizual, si nu am vazut decat "Who speaks for planet Earth", dar seria Cosmos a lui Sagan(stralucit om!) pare buna.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
În deism, se afirmă existența Divinității și nonintervenția Acesteia în evoluția universului. Ea a asumat credința în Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu întrupat în istorie. Odată asumată această dogmă centrală a creștinismului, cum oare ar mai putea fi reconciliată cu poziția deistă?...
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|