Citat:
În prealabil postat de Mihailc
Identifici greșit victima naivității! Cine-o fi mai naiv, un om care refuză să-și infecteze mintea cu bârfe din lumea cezarului, sau cel care găsește o frază pe un blog, nesusținută de vreun argument cât de cât plauzibil, (...) Cât despre presupusa campanie anti-BOR sunt multe de spus. Cele mai mizerabile atacuri asupra bisericii instituționale vin tot din mediile ortodoxiste de pe internet, fiindcă una-i să spui despre popi că sunt curvari sau hoți , cum face presa oficială luând la reper cazuri concrete, mai mult sau mai puțin prelucrate informativ ca să producă reacții preponderent emoționale în popor, și alta e să umpli blogurile cu afirmații cum că majoritatea ierarhilor BOR în frunte cu întâistătătorul sunt masoni și vânduți satanei, deci niște falși păstori care hirotonesc preoți și sfințesc biserici asupra cărora planează suspiciunea falsului generalizat. Și-atunci cine orchestrează adevărata "campanie de discreditare a BOR"? Nu cumva personajele obscure de pe site-urile de unde tot puteți puneți voi link-uri ca să-i smintiți și pe alții?!
|
Dar de unde știi dumneata cine își infectează sau nu își infectează mintea cu vreo bârfă sau alta? Ai făcut cumva vreo cercetare în domeniu sau faci doar afirmații pe care nu ai cum să le dovedești? Cercetările respective, dacă există, și pe care eventual să le fi făcut dumneata sau doar să fi aflat rezultatul lor, sunt secrete sau sunt publice? Eu am văzut destui care s-au "infectat" de "bârfele" din lumea cezarului și prea puțini sau mai deloc, în afară tot așa de niște utilizatori obscuri și neidentificați pe internet, care să se fi "infectat" cu "bârfe" de pe bloguri, saituri, forumuri etc.
Pe de altă parte cam care crezi dumneata că este "sfera" de acțiune a unui blog etc și cam care este cea a unei televiziuni care să aibă acoperire națională transmisă prin cablu? Cam câți oameni, așa din punctul umil de vedere al dumitale, iau la cunoștință ceva ce se scrie pe un blog și cam câți pot lua la cunoștință ceea ce se poate transmite atât prin televiziuni, prin presă internet și chiar și prin bloguri, saituri, forumuri etc? Vrei cumva să spui că bârfele din lumea cezarului nu se transmit și pe alte căi decât spre exemplu prin tv și presă internet?
Poți să faci o listă de saituri, bloguri, forumuri și de articole, atacuri concrete, de genul celor enumerate de dumneata mai jos în postare, adică poți să arăți lucruri concrete ca să avem și noi o vedere a dimensiunii reale a fenomenului sau vorbești doar așa dintr-un instinct de clasă, dintr-un imbold subtil că trebuie să aperi ceva și să dai în cap la altceva doar pe criterii de apartenență la o anumită clasă, facțiune? Eu personal nu am văzut astfel de atacuri și acuze la grămadă din genul și de gravitatea celor pe care le enumeri dumneata mai sus; cine știe, poate eu nu prea văd astfel de bloguri, dar nici nu știu cine le vede, câți sunt și cam care este părerea lor reală, nu cea atribuită lor de dumneata prin propria dumitale închipuire sau dorință.
Citat:
În prealabil postat de Mihailc
(...) Și-atunci cine orchestrează adevărata "campanie de discreditare a BOR"? Nu cumva personajele obscure de pe site-urile de unde tot puteți puneți voi link-uri ca să-i smintiți și pe alții?!
|
Și odată cu personajele și saiturile obscure, personaje și saituri despre care până una-alta nu ai adus niciun fel de dovadă, ci doar afirmații nefondate, or fi și "voi" incluși printre ei? Cine știe, poate or fi niște răspândaci dintr-un veritabil "sistem", poate o fi o "rețea" ocultă de care nu știe nimeni dar lucrează într-un mod foarte subtil, aproape bioenergetic aș zice? Care "voi"? Și până la urmă cine te deranjează chiar atât de tare? Poți să dai exemple de linkuri "periculoase", "smintitoare"?