Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.09.2013, 21:40:51
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Religia: Ortodox
Implicit

Succes răsunător! Elevii români au obținut locul 3 la Olimpiada internațională de limba română

Sfidând criticile răuvoitoare ale dușmanilor României, învățământul nostru dovedește încă o dată că poate forma elite! Chiar săptămâna aceasta, liceenii români s-au întors cu bronzul de la Olimpiada internațională de limbă română, desfășurată anul acesta la Mizil, tinerii noștri fiind depășiți doar de reprezentanții Ungariei și ai Coreei de Sud.

“Nu au fost multe țări participante, vreo patru”, a declarat Decebal Popescu, inspector școlar, “dar să obții medalia de bronz la o olimpiadă internațională e o dovadă clară că sistemul nostru educațional pune mare accent pe valoare și performanță. Gândiți-vă și voi: o țară atât de mică și obscură ca România, locul trei în lume la limba și literatura română! Acești tineri reprezintă viitorul nostru și suntem foarte mândri de ei.”

“Anul viitor vom încerca să-i depășim pe unguri, cum i-am depășit anul ăsta pe uruguayeni”, spune Răzvan Fediuc, unul dintre elevii medaliați cu bronz. “Coreenii, în schimb, sunt imbatabili. Nu știu cum pot ține minte toate cratimele, când se scrie cu un i și când cu doi și, pe deasupra, unde se pune î din a. Sincer, cred că îi dopează.”

http://www.timesnewroman.ro/life-dea...e-limba-romana
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
stiri dorinel78 Stiri, actualitati, anunturi 318 11.06.2014 16:16:17
De la lume adunate, si-napoi la lume date... ucenic Generalitati 27 28.06.2012 22:50:26
Ierihon: Cel mai vechi oras din lume viorel67 Intrebari utilizatori 0 02.11.2010 22:11:00
Scurt pasaj dntr o carte noua scristim Intamplari adevarate 8 24.03.2007 00:06:13