Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.09.2013, 03:11:23
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Laura, permite-mi să îți adresez o lămurire față de un text al meu care ți-a fost livrat în mod ostil.
Termenul "masturbație", dincolo de sensul lui referitor la domeniul sexualității mamiferelor, este folosit și în alte sensuri. De pildă, pentru a deesemna un comportament inautentic, fățarnic, pervers chiar. Un "pseudo", lipsit de autenticitate.
În contextul în care termenul apare în postarea mea, e limpede care e mesajul: intervenind fără urmărirea firului dezbaterii și încă deturnînd cu totul nepotrivit sensul afirmațiilor mele, i-am spus userului respectiv să renunțe la urâtul obicei al obținerii unei plăceri perverse prin răstălmăcirea cuvintelor mele. Plăcere (pe care, recunosc, am bănuit-o doar) cu atât mai mare cu cât, la reintrarea pe forum, așadar după o anumită lunguță perioadă de abstinență, pardon, absență, userul respectiv s-a repezit tocmai în postarea mea unde făceam eu însumi diferența între o practică ortodoxă și una sectară ori eretică. Așadar, supărat că a pus o simplă plăcere răutăcioasă peste un subiect serios, am rugat-o, tăios ce-i drept, poate prea tăios, să ia act de seria discuțiilor și să își dea seama că nu e loc de glumit. În definitiv, mi-am apărat cu mijloace lumești pe măsura partenerului de dialog, poziția mea de credință.
Acest lucru îl încadrează userul Dobrin la capitolul marilor mele neajunsuri și îl folosește pentru a ilustra "adevărata" mea față.
Mă bucur că i-am dat prilejul să greșească, regret însă că a și făcut-o...
(ce frumos ar fi fost să prindă fraza în alt duh!... de pildă în unul de umor englezesc)

Last edited by cezar_ioan; 26.09.2013 at 03:21:59.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sfinți catolici ai secolului al XX-lea. Mihnea Dragomir Biserica Romano-Catolica 6 15.12.2011 17:54:46
666 confuzia secolului andreicozia Generalitati 250 04.04.2011 23:51:50
Vaccinarea are efecte negative Iustin32 Generalitati 113 23.01.2011 16:21:40
Pericolul nestiut al vaccinurilor Iustin32 Generalitati 65 29.12.2009 22:23:12
problema medicala mathly24 Generalitati 8 25.09.2007 17:33:38