![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Vremea este mohorâtă într-un orășel din Irlanda. Plouă și toate străzile sunt goale.
Vremurile nu sunt nici ele mai bune și lumea trăiește de pe-o zi pe alta. În așa o zi se face că apare un turist german în orășel, oprește la un hotel, îi spune proprietarului că ar dori să înnopteze aici dar vrea să vadă mai întâi camerele, iar drept gaj depune o bancnotă de 100 Euro. Proprietarul îi predă câteva din cheile camerelor. 1. Cum a urcat neamtul scările, hotelierul ia bancnota, fuge la măcelar și-și plătește datoria. 2. Măcelarul ia cei 100 Euro, fuge de-a lungul străzii și-l plătește pe țăran. 3. Tăranul ia cei 100 și-și achită datoria la depozitul asociației țărănești din orășel. 4. Angajatul ia banii, aleargă la cârciumă si isi achită consumațiile servite pe credit. 5. Cârciumarul ia cei 100 Euro și-l dă prostituatei de la bar pentru că și ea a avut zile grele, după ce a oferit plăceri pe credit. 6. Femeia fuge la hotel și isi plătește datoria la camera cu 100 Euro. 7. Hotelierul așează bancnota pe tejgheaua de la recepție, moment în care apare germanul, cere gajul înapoi și pleacă pentru că nu i-a plăcut nici o cameră din cele la care a avut chei și părăsește orășelul. ASADAR: - Nimeni nu a produs nimic. - Nimeni nu a câștigat nimic. - Toți participanții au scăpat de datorii și privesc din nou cu optimism spre viitor Tocmai ați aflat cum funcționează pachetul salvator al U.E.
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
|||
|
|||
![]()
........:))
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
(........:)) |
|
|||
|
|||
![]()
Notițele unui turist american
VENEȚIA: Am sosit în oraș după o ploaie torențială, cred. Toate străzile sunt inundate. Nu se circulă decât cu barca. Cu toate acestea, barcagii sunt foarte veseli și cântă niște canțonete numite barcarole. Hotelul este cam vechi și broasca de la ușa camerei orăcăie îngrozitor. LONDRA: La Londra n-am văzut nimic din cauza ceții. În ultima zi, ceața s-a ridicat pentru câteva secunde și am putut vedea un superb turn cu ceas. Ceasul stătea, dar eu n-am mai stat. MADRID: Orașul este frumos, are străzi largi, cu fântâni ecvestre și statui arteziene. Au și un palat mare, dar cam neprimitor. În schimb, locuitorii sunt simpatici, vorbăreți, ospitalieri și se numesc români. PARIS: După câte îmi aduc aminte de la școală, Parisul este capitala Germaniei. Cu toate acestea, străzile Parisului sunt pline de japonezi. Numărul frumoaselor și renumitelor franțuzoaice s-a redus foarte mult. Ele nu mai pot fi văzute decât sub forma unui tablou expus la Muzeul Luvru, care reprezintă o italiancă urâțică ce zâmbește tâmp. PRAGA: La Praga am cunoscut o blondă delicioasă, care m-a servit cu o șuncă de neuitat... BUCUREȘTI: Ghidul pe care-l am la mine, apărut în New York, îmi reprezintă Bucureștiul drept capitala Ungariei. Cred că la mijloc este o greșeală. În Gara de Nord se vorbește mult turcește, ceea ce mă face să cred că nu sunt în București, ci în Frankfurt, pe Main.
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
|||
|
|||
![]()
Da... E din ciclul "hai să ne grăbim să râdem până nu ne-neacă plânsu'"
:))
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() superb!
|
||||
|
||||
![]()
Replicile copiilor mai bune decat bancurile
Ce este rascoala? Rascoala inseamna, cand parintii nostri nu gasesc bani si atunci rascolesc ca sa gaseasca. (8 ani) Ce este economia? Economie inseamna sa nu mai cheltuim din salariu, ca sa-l punem la banca. Cheltuim numai din ciubucul pe care ni-l da seful. (7 ani) Ce sunt amprentele? Amprentele e cand punem mana pe o clanta si raman degetele acolo si le gaseste politia. (8 ani) Ce este tristetea? Tristete inseamna cand un om vine la altul si bea mult. (7 ani) De ce se bat potcoave cailor? -Calului i se bat potcoave, pentru ca potcoavele sunt mai usoare decat calul si ele merg mai repede decat calul. (8 ani) -La cal se pune potcoave, sa nu cada calul pe spate, atunci cand pune frana, calul se intepeneste in potcoave. (9 ani) -La cal se pune potcoave ca sa tropaie pe strada, ca daca nu tropaie nu e cal. (7 ani) Ce inseamna cuvantul "modern"? Modern e cand vezi ceva frumos si e scump si n-ai bani. (7 ani) Cum rezista pasarile calatoare sa zboare, zi si noapte, mii de kilometri? Randunicile cand pleaca in tarile calde, pe drum se aseaza pe aripa berzei si se odihnesc. Pasarile cand pleaca asa departe isi iau mancare la ele intr-o sacose. Inainte de a zbura, mai stau o luna, doua, sa se odihneasca. (7 ani) Daca pamantul se invarteste, cum de nu cadem de pe el? -Nu se invarteste decat Pamantul, asfaltul nu se invarteste. (6 ani) -Pamantul este rotund. Noi nu cadem de pe el, pentru ca strazile sunt drepte, ele nu sunt rotunde. (8 ani) -Pamantul are forma rotunda, noi nu cadem de pe el, ca noi nu mergem acolo unde se face el rotund. (7 ani) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Sotul: fa-mi un sandvis cu sunca.
Sotia: da' ce, nu poti sa iti faci singur? Sotul: sudo fa-mi un sandvis cu sunca Sotia: imediat. Sotul trebuie sa fie in lista sudoerilor, si trebuie sa fie singurul de pe acea lista! |
|
||||
|
||||
![]()
Iata de ce parintii nu trebuie sa cedeze usor...mici, mici, dar stiu ce vor :-))
https://www.youtube.com/watch?v=mP7Vgm_YCCo |
|