Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.12.2007, 00:52:22
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Joe
Sunt pe cai gresite pentru ca gandesc liber? In afara dogmelor crestine? Foarte profund spus...cred ca ar trebui sa invatati sa accepti mai mult alte idei in afara celor care vi-au fost fortate in cap de preoti...idei care daca stai sa te gandesti au mai mult sens in lumea secolului 21 decat au predicile bisericesti.

Parerea mea este ca daca vrei sa ajungi la Dumnezeu, nu iti trebuie nici un mijlocitor intre tine si divinitate (gen un preot). Dar, dupa cum spuneam, am niste pareri destul de diferite de ceea ce scrie in biblie si ceea ce se povesteste in biserica despre viata, casatorie etc. Asa ca in loc sa va intoarceti la 180 de grade cand vedeti un post "eretic" de-al meu, ati face bine sa va ganditi lasand la o parte orice sentimentalisme gen religie, credinta, sa ganditi logic, si sa vedeti daca ce spun eu are sens...pentru ca eu cred ca are.
Multumim pentru recomandarile tale. Afla ca iti respectam ideile tale,insa din cate observ nimeni nu iti impartaseste aceste idei. Daca vrei sa predai vreo anumita lectie de individualism sau ateism cauta un alt site. Am observat ca ai postat la un alt topic legat de ateism. Totusi cred ca exista o sete dupa absolut si in cazul tau altfel nu iti pierdeai vremea pe acest site. Iertare.
Reply With Quote
Vechi 09.12.2007, 02:02:23
Joe Joe is offline
Junior Member

Data înregistrării: 18.11.2007
Implicit

Poftim??? Ceea ce spuneti voi acuma e ceva de genul:

"Deci, tu, Joe, iti folosesti creierul ca sa iti formezi o parere independenta, in loc sa urmezi o dogma crestina stabilita de 2000 de ani? Nu ai ce cauta printre noi. Noi doar preferam sa acceptam ce ni se spune in biserica si apoi sa discutam pe acest forum, aprobandu-ne unii pe altii la fiecare postare."

Si o sete de absolut e in fiecare din noi. Numai ca unii o reprima prin a accepta doar un punct de vedere, altii incearca totusi sa inteleaga ce se intampla in jurul lor. Sunt deschis catre orice opinie care face ceva sens...din punct de vedere biblic/spiritual/stiintific etc. Dar voi spuneti ca pentru ca nu va impartasesc ideile nu am ce cauta aici???
Reply With Quote
Vechi 09.12.2007, 14:39:54
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:

"Deci, tu, Joe, iti folosesti creierul ca sa iti formezi o parere independenta, in loc sa urmezi o dogma crestina stabilita de 2000 de ani? Nu ai ce cauta printre noi. Noi doar preferam sa acceptam ce ni se spune in biserica si apoi sa discutam pe acest forum, aprobandu-ne unii pe altii la fiecare postare."

Si o sete de absolut e in fiecare din noi. Numai ca unii o reprima prin a accepta doar un punct de vedere, altii incearca totusi sa inteleaga ce se intampla in jurul lor. Sunt deschis catre orice opinie care face ceva sens...din punct de vedere biblic/spiritual/stiintific etc. Dar voi spuneti ca pentru ca nu va impartasesc ideile nu am ce cauta aici???
Nimeni nu te goneste, ci din potriva esti bine venit, dar nu ponegri si nu improsca cu noroi si nu huli in necunostinta. Dupa cat se pare pe la biserica nu prea te atrage sa mergi , asa ca nici cu preoti nu ai de a face. Ai preluat o atitudine ostila si o vehiculezi in rautate si dispret.
Reply With Quote
Vechi 10.12.2007, 12:13:35
Annamarria Annamarria is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2006
Implicit

Citat:

Noi nu credem in lucruri spuse de oameni, ci in lucruri spuse de Insusi Dumnezeu. Credinta noastra nu se bazeaza pe invatatura unor oameni care au incercat sa se apropie de Dumnezeu cel Necunoscut ci se bazeaza pe invataturile lui Dumnezeu care venit intre oameni si care S-a facut cunoscut...sper ca intelegi diferenta. Si lucrurile spuse de Dumnezeu nu pot fi vechi de 2000 de ani, nici vechi de 1 zi, nici vechi de o ora, pentru ca sunt vesnice...Iisus spune "Toate vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece..."
Toata problema este daca tu crezi ca Iisus este Fiul lui Dumnezeu...daca nu crezi atunci totul se schimba. Dar noi credem...
Pace!
Anamaria
Reply With Quote
Vechi 10.12.2007, 13:11:24
Alexandra-Ioana Alexandra-Ioana is offline
Banned

Data înregistrării: 19.11.2007
Implicit

Citat:

Nu stiu cine ti-a spus ca nu te vrem printre noi... nu am stat sa citesc tot, dar din punctul meu de vedere esti foarte bine venit.:)
Iti dau dreptate cand spui ca fiecare trebuie sa ajunga SINGUR, sa fie incredintat de crezul sau. Altfel, daca ramai in superficialitate, la prima "ploaie" te gasesti nesigur si stingher.:D

Mai astept interventiile tale... poate chiar voi putea, daca Domnul ma va invrednici la asta, sa iti raspund.:)

Multa pace iti doresc! ;)
Reply With Quote
Vechi 11.12.2007, 15:14:09
irina77 irina77 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.04.2006
Implicit

Joe, esti foarte simpatic. Am vazut ca ai scris ca te intereseaza "sa fii un sceptic...". Deci ai intrat pe "crestinortodox" ca sa fii un sceptic... Bine, daca zici tu. Noi nu te contrazicem. Uite ceva cu dedicatie: http://www.savatie.ro/
(ca sa vezi si ca "a gandi independent" nu e in contradictie cu a fi ortodox).
Reply With Quote
Vechi 11.12.2007, 16:29:09
steffiy steffiy is offline
Member

Data înregistrării: 15.10.2007
Implicit

Eu am o vaga banuiala :thumbsup: ca acest joe e totuna cu Donjoe de pe forumul profesorilor (edu.ro). acolo, aceleasi idei le emitea dar mai cu avant parca.
Reply With Quote
Vechi 12.12.2007, 05:14:14
mirelat
Guest

Implicit

:D eu aveam o banuiala ca e un fost coleg de-al meu, Joe, englez/scotian de felul lui, dar care stie bine romaneste.
Reply With Quote
Vechi 12.12.2007, 19:02:30
urzicuta urzicuta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.07.2007
Implicit

mai bine-ti ziceai Ion...ca era mai neaos..uite cata confuzie semeni printre fete...si zi asa geoe respingi dogmele..pai geoe ca sa respingi ceva trebuie mai intai sa cunosti despre acel ceva destul de multe lucruri...asa s-au format curentele filosofice..tu cu afirmatiile tale deloc plastice nu aduci nimic nou pe forum..inca unul care se indoieste dupa numele americanizat un adolescent care fie vb.intre noi care dreptul sa aiba indoieli ca orice pui iesit de la closca are dreptul sa se teama,sa emita pretentii...Cu bine joeeeeeeeee
Reply With Quote
Vechi 19.12.2007, 12:05:30
ramona-elena ramona-elena is offline
Junior Member

Data înregistrării: 20.11.2007
Locație: spania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danutz_Ro
As vrea sa intreb si eu ceva... Tatal meu sa recasatorit cu o femeie care deja avea 2 fiice eu ma pot casatori cu una dintre FIcele ei ... nu avem legatura de sange sau de nume.. eu am un nume de familie ea are altul???
am sa imi dau cu parerea intai la intrebarea lui Danutz.
Mie mi se pare mai mult decat logic ca aceasta casatorie intre el si fiica mamei lui vitrege sa fie IMPOSIBILA!!!Acum nu stiu daca tatal lui si aceea femei sunt casatoriti doar civil sau au primit si binecuvantarea lui Dumnezeu.....Zicea cineva ca tatal lui Danutz si aceea femei sunt ca si necasatoriti caci fiind pentru ei o 2a casatorie aceasta este "nula" caci biserica iti da o "unica sansa"...ceea ce nu este adevarat....biserica permite 3 cununii din cate am citit eu...daca voi stiti altfel....plec capul...dar....
Insa revenind...si doar civil fiind casatoriti...mi se pare de telenovela sa te casatoresti cu fiica mamei tale vitrege...caci fiind sau nu casatoriti si religios prin unirea tatalui lui Danutz cu cel al "mamei vitrege"....se creeaza o legatura de rudenie trupeasca!!caci asa spune biserica nu?"rudenii dupa trup si dupa sange"!!!!
sora de sange sau sora vitrega....fiica sotiei tatalui lui Danutz este SORA lui....eu asa vad lucrurile..
oricum...Danutz...Dumnezeu sa te lumineze sa iei decizia cea mai corecta in asa fel incat sa nu duci apoi o grea povara atat tu cat si "sora ta vitrega"
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Casatoria ori Calugaria ori? Sanduu Generalitati 2 29.01.2016 16:26:11
casatoria patricia2006 Generalitati 7 11.07.2012 00:43:30
Casatoria Membru Generalitati 1 08.10.2010 15:18:01
casatoria... ioanaM Nunta 8 09.09.2010 19:23:51
Casatoria julieta_mihailescu Nunta 1 10.09.2007 00:11:08