![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]()
RUGĂCIUNE DE LAUDĂ ȘI MULȚUMIRE
![]() În orice împrejurare te-ai afla, de bucurie, de întristare, lipsă ori bunăstare, înalță gândul smerit și inima curată către Dumnezeu, aducându-I laudă, mulțumire ori cerere, și El, Care ascultă chemările sincere și curate, nu te va trece cu vederea. Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Dumnezeule a toată milostivirea și îndurarea, Care ai nemăsurată milă, nespusă și neajunsă iubire de oameni, căzând acum către a Ta slavă, cu frică și cu cutremur, aduc Ție mulțumire pentru binefacerile de care m-ai învrednicit pe mine nevrednicul robul Tău. Te slăvesc, Te laud și Te cânt ca pe un Domn, Stăpân și Făcător de bine. Și iarăși căzând înaintea Ta, îți mulțumesc și cu smerenie mă rog nemăsuratei și negrăitei Tale milostiviri, ca și de acum înainte să-mi dăruiești faceri de bine, ca să sporesc în dragostea de Tine și de aproapele meu. lzbăvește-mă de tot răul și necazul. Dăruiește-mi liniște și mă învrednicește ca în toate zilele vieții mele totdeauna mulțumire să-Ți aduc și să grăiesc și să cânt cele preabune Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin
|
||||
|
||||
![]()
RUGACIUNE SCRISA DE PARINTELE ARGATU
Iarta-ma, Doamne: -pentru tot ce puteam sa vad si nu am vazut! -pentru tot ce puteam sa aud si nu am auzit! -pentru tot ce puteam sa simt si nu am simtit! -pentru tot ce as fi putut sa inteleg si nu am inteles! -pentru tot ce puteam sa constientizez si nu am constientizat! -pentru iertarea pe care as fi putut sa o dau si nu am dat-o! -pentru bucuria pe care as fi putut sa o traiesc si nu am trait-o! -pentru Lumina pe care as fi putut sa o primesc si nu am primit-o! -pentru viata pe care as fi putut sa o ocrotesc si nu am ocrotit-o! -pentru visele pe care mi le-as fi putut împlini si nu le-am implinit! -pentru necunoscutul in care as fi putut sa pasesc si din teama, nu am indraznit sa pasesc! -pentru iubirea pe care as fi putut sa o exprim si nu am exprimat-o! -pentru tot ce puteam sa creez bun si frumos si nu am creat pentru gloria Ta, Doamne si a Imparatiei Tale Divine! Pentru tot ce stiu si nu stiu ca am gresit, pe Tine, Doamne, care esti Compasiunea si Iubirea infinita, te rog, iarta-ma si ma imbraca cu nesfarsita Ta Iubire si Lumina! Iti multumesc, Doamne: -pentru toata frumusetea pe care am vazut-o izvorand din Tine ! -pentru muzica tacuta a Inimii Tale, pe care mi-ai dezvaluit-o auzului! -pentru tot ce am simtit bun si minunat in viata mea! -pentru tot ce prin Gratia Ta am inteles! ! -pentru lumina pe care am constientizat- o in adancul meu! -pentru iertarea pe care daruind-o, mi-a adus pace! -pentru bucuria fiecarei clipe traite in Tine, Doamne! -pentru toate cadourile spirituale care mi-au imbogatit fiinta! -pentru viata mea, care e a Ta, mica parte a simfoniei existentei! -pentru visele care au prins forma prin armonia iubirii Tale pentru mine! -pentru necunoscutul in care pasit plin de curaj, regasindu-te! -pentru iubirea coplesitoare cu care ma dezmierzi clipa de clipa! -pentru tot ce am creat prin Tine bun si frumos,aducand cu umilinta lauda Imparatiei Tale Divine! Pentru tot ce stiu si nu stiu ca am primit, Tie, Doamne, care esti Compasiunea si Iubirea infinita, Iti multumesc, daruindu-Ti inima mea!" AMIN!
|
||||
|
||||
![]() ![]() Doamne dă-mi sa întâmpin cu liniște sufletească tot ce-mi va aduce ziua de azi. Doamne, dă-mi întru totul să mă supun voii Tale Sfinte. În tot ceasul acestei zile povățuiește-mă și ajută-mă în toate. Toate câte le voi auzi și mi se vor întâmpla în această zi, învață-mă să le primesc cu sufletul liniștit și cu credință tare, că pentru toate este Sfântă voia Ta. În toate cuvintele și faptele mele călăuzește-mi gândurile și simțămintele. În toate întâmplările neprevăzute, fă să nu uit că totul este trimis de către Tine. Doamne, învață-mă să mă port cu dreptate și înțelepciune cu toți frații mei, să nu tulbur și să nu supăr pe nimeni. Doamne, dă-mi putere să duc povara zilei și toate câte mi se vor întâmpla în această zi cu pace în suflet. Doamne, călăuzește-mi voia mea și învață-mă să mă rog, să cred, să nădăjduiesc, să rabd, să iert și să iubesc. Amin.
|
||||
|
||||
![]() ![]() Iisuse Mântuitorule! Eu sunt pământul cel rău din pilda Evangheliei. Sunt un pământ uscat de vântul fărădelegilor… Pământul inimii mele s-a umplut de pietrele păcatelor și de spinii grijilor și ai alergărilor lumești. Sămânța Ta nu poate încolți și rodi în el. Vindecă Tu, Doamne, pământul inimii mele. Eu stau în fața Ta ca „un pământ pustiu și fără de apă“… ca un pământ ce și-a pierdut puterea de rodire. Stropește-L cu scump sângele Tău; udă-L cu dragostea Ta și fă-l iarăși roditor cu Jertfa Ta cea sfântă. Duhule Sfinte! Dă-mi lacrimi să ud și eu pământul cel înțelenit al inimii mele. Revarsă peste el ploaia harului și darului Tău. „Precum se coboară ploaia și zăpada din cer și nu se întoarce până nu adapă pământul și-l face de rodește“ (Isaia 55, 10), așa fă să se reverse și peste pământul inimii mele ploaia Ta cea făcătoare de roade bune (Gal. 5, 22). Duhule Sfinte! Trezește în mine o „foame de a auzi Cuvântul lui Dumnezeu“ (Amos 8, 11) și o sete de a mă adăpa cu el (Isaia 55). Duhule Sfinte! Aprinde cu focul Tău cel sfânt ogorul inimii mele, să ardă spinii, buruienile și tot ce este rău în el, ca să mă desțelenesc într-un ogor nou și să încep o viață nouă.Amin.
|
||||
|
||||
![]()
Bunule Doamne, asa ne rugam: sa straluceasca in noi lumina fetei Tale! Asa cum Tu, in fata celui demonizat, ai stralucit asupra lui, demonii au fugit si chipul celui zidit de Tine, dupa chipul Tau, l-ai aratat in fata multimilor linistit, senin, luminos, redobandind dragostea si lumina cea dintai. Fa, Doamne, si in noi sa straluceasca frumusetea fetei Tale, lumina Ta, iubirea Ta, bunatatea Ta, pacea Ta, frumusetea Ta! Fa, Doamne, ca ea sa straluceasca si pe fetele acestor oameni, ale noastre si ale tuturor celor care poarta in ei harul Duhului Tau si sunt temple ale Duhului Sfant – asa cum tot Isaac Sirul spune: “Stralucirea Ta, Doamne, din adancul inimii, este darul, plata pe care ne-o faci”! Iar bucuria divina – aceasta ofranda negraita, biruitoare asupra oricarui rau din lume, marturie a adevarului si a luminii – sa nu ne paraseasca niciodata. De la Tine Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, cu Preacurata-Ti Maica si cu toti sfintii. Amin.
|
||||
|
||||
![]() ![]() Ca vameșul stau și eu în fața Ta, Doamne. Pentru mulțimea păcatelor și a fărădelegilor mele stau și eu aplecat cu vameșul, nici măcar ochii mei fiind vrednic să-i ridic spre cer. Ca și vameșul îmi bat și eu pieptul, zicând: totul este rău și stricat în mine. Nu este nimic bun în mine; totul este otrăvit de păcat. „Tot capul meu este bolnav și toată inima mea sufere de moarte” (Is 1, 5). „Inima mea s-a tulburat întru mine și frica morții a căzut asupra mea” (Ps 54, 4). „Intrat-au ape până la adâncul sufletului meu” (Ps 68, 1). „Păcatul meu înaintea mea este pururea” (Ps 50, 4) și înaintea Ta, Doamne. Înaintea Ta stau toate păcatele și răutățile mele. A răspunde pentru ele nu pot, și a fugi n-am unde. Ca vameșul mă aplec și eu în fața Ta, Doamne, și cu lacrimi mă rog Ție: „Dumnezeule, milostiv fii și mie, păcătosului, și mă iartă! Multe sunt păcatele mele, dar mila Ta, Doamne, mai mare este. Deci nu mă lăsa pe mine în deșert. Vezi smerenia mea, Doamne, și mă scoate din adâncul pierzării!” (Ps 118, 153). Iisuse, preascumpul meu Mântuitor! Tu singur știi ce fariseu mare trăia odată și în mine. Îți mulțumesc, preabunule Doamne, că m-ai chemat în școala suferințelor, în școala smereniei, ca să mă scapi de acest fariseu. „Bine este mie, Doamne, că m-ai smerit, ca să învăț îndreptările Tale” (Ps 118, 71). Bine este mie, Doamne, și de-a pururi Te slăvesc pe Tine, Doamne, că m-ai chemat în școala cea mare a Golgotei, să mă înveți a mă smeri. Ajută-mi, preascumpul meu Mântuitor, să pot trăi în smerenia Crucii Tale până la sfârșitul vieții mele! Întărește-mă neîncetat, căci fariseul din mine poate încă n-a murit de tot. Ispititorul i-a încercat chiar și pe Apostolii Tăi cu ispita trufiei și el umblă și azi cu această ispită tocmai după aleșii Tăi. Îngenunchează-mă neîncetat, preascumpul meu Mântuitor, sub Crucea Ta și mă ține neîncetat în acest loc preasfânt, căci acesta este singurul loc unde ispita trufiei nu mai are nici o putere. „Suflete al meu, smerește-te neîncetat” (cf. I Ptr 5, 6) sub brațele Celui Care „ S-a smerit pentru tine până la moartea pe cruce.” Amin.
|
||||
|
||||
![]()
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu ! + ( rugaciuni ce au miscat sufletul nostru ) | cristiboss56 | Rugaciuni | 592 | 14.11.2022 14:08:21 |
O problema cu un prieten . | Templier Knight | Generalitati | 3 | 12.03.2012 14:01:38 |
sa ma rog sa-i dea Doamne-Doamne cuiva credinta? | giovaninnaa | Rugaciuni | 14 | 23.09.2011 16:18:24 |
Alta minune a bunului dumnezeu | ionut12 | Generalitati | 3 | 25.10.2010 15:48:34 |
Dumnezeu cel ascuns in cate un vers... | inorog | Arta bisericeasca in general | 4 | 31.01.2010 22:49:41 |
|