![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Doamne,fereste-ne de oameni ca acestia,ca mai tare ne apuca deznadejdea...decat credinta!
|
|
|||
|
|||
![]()
Pai metanii nu avem voie sa facem fara stirea preotului duhovnic,din cate stiu. Munca fizica- doar daca avem unde sa facem (ca doar nu scuturam la nesfarsit covoare asa, fara rost); daca avem un serviciu care sa implice munca fizica- de acord, suntem deja obositi si nu ne mai gandim la sport, mai bine citim o carte.
Ma refeream la putina miscare pe care o putem face acasa, cu putina pricepere, ca eu personal nu am timp sa merg la sala. Sau jogging, dar nu am incercat, sa nu fiu muscata de caini. In ziua de azi cand apar femei goale in ziare vandute in serie si fara interdictii chiar copiilor, cand la televizor apar tot felul de personaje care impresioneaza prin formele lor, ma indoiesc sa se mai mire cineva de mine daca merg la mare vara si stau la soare sau inot, in costum de baie clasic, mai ales ca merg impreuna cu sotul. Am facut educatie fizica la scoala, am jucat volei la liceu, am facut aerobic in facultate, am facut gimnastica medicala, ca am ceva probleme cu coloana vertebrala, dar nu am simtit ca fac ceva impotriva lui Dumnezeu! Ma gandesc ca fiecare ofera mai mult sau mai putin din viata lui(fapte, ganduri), dupa cum simte in constiinta. Cu ajutorul lui Dumnezeu, nu facem pacate, dar unii se duc la manastire, altii nu se duc; unii postesc tot postul, altii mai putin, dar tot e bine daca ajung la spovedanie- si nu trebuie sa judecam pe cel care mananca, pentru ca poate si acela multumeste lui Dumnezeu pentru hrana pe care i-a dat-o. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
ganditi-va de exemplu la cantonamentele sportivilor, la disciplina pe care o respecta, la cat de mult muncesc....cand mai au ei timp de distractii? mai mult ar pacatui o "vedeta" cu centura in loc de fusta care merge in fiecare zi la sala ca sa poata aparea apoi intr-o revista pt barbati:|;).si oricum, fiecare are menirea lui in viata, meseria lui...unele persoane sunt bune la sport si se orienteaza pe domeniul acesta...cine suntem noi ca sa judecam pe altii????
|
|
|||
|
|||
![]() Daca voi aveti impresia ca nu va mustra constiinta pentru sport si plaja, m-am lamurit. Va bazati pe ceea ce numiti constiinta într-un mod viclean. Trebuie sa te stradui pentru Dumnezeu, nu sa urmaresti lucrurile pentru care nu te muta constiinta. Nu va mai justificati ca nu parerea unui/unor forumisti conteaza. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu ca ar fi vina ta, insa postarea ta si cele de mai sus sunt un exemplu bun pentru cei care vor sa inteleaga cum lucreaza ecumenismul. Vedeti cum noi singuri ne dam exemple de implementare a ecumenismului in viata mirenilor? Cum credeti ca au ajuns maicile acelea din Austria sa faca masaje si frectii cu dusuri si namoale celor doritori de relaxare la minastire?....de unele singure, nu cred, ci mai intii au fost usurel convinsi Ierarhii ca asa e bine si asa aduni pe credinciosi la Minastire...asta este ecumenismul!!!!!!!!!! |
|
|||
|
|||
![]()
Cozia, macar daca ar fi vorba de pacatosii de noi si de faptul ca unora le plac frectiile, dar ideea de ecumenism implica diferente de dogma, idei despre Dumnezeu!!! adunate impreuna.
Intr-adevar, nu ne este dat noua sa judecam pe cei care fac frectii, dar putem sa luam atitudine daca cineva NE PUNE PE NOI sa le acceptam acele diferente de dogma. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Oare vom putea noi lucra ziditor, SPRE INDREPTAREA LOR, precum ne prezic mai marii Ierarhi ai BOR-ului si readuce Occidentul la Dreapta Credinta?... Eu unul in 17 ani nu am vazut nici un demers in aceasta directie, invers DA si sa ne fereasca Domnul sa ajungem ca monahiile noastre in loc sa aduca neincetat Slava Domnului, ajung masagiste care precum, echivalentul lor, surorile din Austria vindeca batrinii de IPOTENTA, asta este ceea ce le lipseste la batrinete, virilitatea:( |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ecumenismul va fi ca o lupta pe vremuri..ii astepti pe austro-ungari pe un deal , iar ei, de fapt, au sapat un canal subteran si ti-au intrat in cetate, ocupind-o |
|
|||
|
|||
![]()
A nu fi ecumenic, nu inseamna ca ai dreptul sa judeci. Nu esti de acord cu alte practici, cu crezul altor religii... dar de aici, pana la a judeca pe cei ce le pratica e cale lunga. Cu masura cu care judeci, vei fi judecat! Cine are dreptul sa judece, in afara de Cel care a dat Legea dupa care se judeca? Sau... esti tu acela? Nu cred. Asa ca... nu fii ecumenic... foarte bine, dar nu veni cu "povesti" gen ca esti indreptatit oarecum sa ii judeci, pentru ca NU esti! Nu cred ca vei putea sta in fata lui Dumnezeu in picioare, stiind ca nu ai incalcat niciodata poruncile lui Dumnezeu, tocmai pentru ca ai facut-o! Asa ca daca Mantuitorul desavarsit si fara de pacat, nu a luat piatra sa arunce, nu cred ca ar trebui noi sa ne trezim sa o facem... Uitam de multe ori ca noi suntem oameni, nu Dumnezeu.
Ramai in credinta ta, perfect ok, dar nu arunca in ceilalti, ci cauta sa devii desavarsit, asa cum se cere de la fiecare dintre noi, in ea A nu demasca ratacirile altor religii înseamna a contribui la ratacirea oamenilor. Nu înseamna ca trebuie sa avem o preocupare sistamtica pentru asta, dar atunci când sunt discutii, nu trebuie tacut. Trupul acesta ne-a fost daruit, asa ca bine este sa avem grija de el. In sport chiar nu vad nici o pricina de poticnire (ar fi ceva), desigur atat timp cat il facem, ca sa intretinem trupul, in loc sa stam 5 ore pe zi ca un "couch potato" la televizor. Ce ai zice daca ai vedea niste calugari jucând tenis sau înotând? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Credeti ca intr-o oarecare masura putem imbina psihologia cu duhovnicia? | Marcel_Ionut | Spiritualitatea ortodoxa | 3 | 24.01.2013 14:45:16 |
BOR fata in fata cu ecumenism&globalizare | sofiaiuga | Biserica Ortodoxa Romana | 21 | 30.10.2012 23:32:47 |
Psihologia ereziilor | Traditie1 | Alte Religii | 23 | 19.03.2011 08:42:02 |
Psihologia si foloasele ei | Delirul | Generalitati | 20 | 06.02.2010 10:48:17 |
|