![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Daca era muscat de urs/lup, in 24h blana animalului era deja la saramura.
Dar fiind caini, datorita semenilor sai cu 2 picioare dar fara creer, mai degraba pielea omului trebuie sa stea la UPU/spital.
|
||||
|
||||
![]()
traim vremuri ciudate. Un caine maidanez valoreaza mai mult decat viata (sanatatea) unui om
|
|
|||
|
|||
![]()
Vremurile suficient de ciudate pentru asa rasturnari valorice demente sunt cu siguranta niste vremuri de antecamera a eshatonului. Si nu, nu cred in idiotenia cipofoba made in "Petru Voda". Sau in cea antivaccinista, sau altele alike.
|
|
||||
|
||||
![]()
Asa cum indienii considera vaca un animal sfant si nu au voie sa o mulga sau sa ii faca ceva, asa si romanii au ca animal sfant: cainele.
Last edited by Parascheva16; 09.10.2013 at 20:18:40. |
|
|||
|
|||
![]()
Mda...cel mai idiot pseudo-paganism ad-hoc si ridicol...sincer, ma gindesc ca tocmasi in ciuda tuturor mizantropilor si nefugaritelor ar trebui ucisi toti cainii maidanezi, indiferent de firea lor (sanatosi sau nu, adoptabili sau nu). Asa, ca sa dispara aceasta problema. Ce legi de cacat are si Europa-Unita-cu-Diavolul, auzi: sa fie ilegal sa omori niste afurisite de animale periculoase.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Pai asta trebuie normal sa se faca intr-un cadru organizat.
Dar cum la noi administratia locala are mai mult rolul de a stoarce impozite si a toca bani spre buzunarul politicianului, in practica nu prea se intampla. Oprescu da 200 lei sa fie prins un caine, pe urma ii da drumul in cardasie cu ONG -urile care fac scandal (pe bani buni), il prind iar, si tot asa. Nu m-as mira sa fie caini pe coada carora sa se fi dus zeci de milioane. Apropo, ceva succes pana acum cu initiativa civica in cauza? :)
|
||||
|
||||
![]()
Am stat si am gandit treaba asta mai la rece. A trebuit sa ma transpun prin Bucuresti, aci din fericire la noi in oras sunt fff putini caini comunitari, si aia intr-o saptaman sunt luati in adaport (avem 2).
Pe de-o parte eutanasierea e oarecum buna si pentru cainii respectivi intr-o oarecare masura. Si eu, de exemplu, daca as avea un caine ff batran si ff bolnav l-as eutanasia pentru simplul motiv sa nu-l chinui din egoismul meu. Desi nu mi se pare o practica ok, dar nici nu as vrea sa mi se chinuie cainele x ani doar pentru ca eu nu-l las sa moara. La fel si pe strazi. Cainii oricum mor, dar nu se simte pentru ca intre timp se se inmultesc groaznic de mult. Caini calcati de masina cred ca am vazut cu totii, sau chinuiti de oameni pe strada. Mai usor si pentru caini, si pentru oameni mi se pare metoda eutanasierii, macar a cainilor bolnavi si batrani, daca tot fac ONGurile gura. Iar pe cei e raman, obligatoriu strilizati si plasati in adaposturi din tara sau din afara, pentru ca se poate, dar nu se vrea. Eram in total dezacord cu eutanasierea, dar cand nu ai ce face, nu mai ai alta solutie. Am fost la un moment dat in Bucuresti, am dat de haite de caini, dar erau pasnici, jucausi. Dar sigur sunt multi dintre ei care, probabil de foame sau pentru ca au fost chinuiti de oameni, sunt agresivi. Parerea mea e ca unii caini tot din vina unor oameni devin agresivi. Dar asta e alta poveste si nu are legatura cu ce se discuta aici. |
|
|||
|
|||
![]()
Si mie imi plac cainii, insa in aceasta grava problema a cainilor maidanezi, daca avem de ales intre viata unui om si cea a unui caine, atunci evident ca trebuie sa alegem viata omului!
Singura solutie reala care o vad: -intai stransi toti cainii de pe strada, inclusiv cei care sunt tinuti pe langa blocuri de ïubitorii de animale"". Daca vrei sa tii un caine, atunci obligatoriu trebuie sa locuiesti la casa (la curte) si sa nu-l lasi pe spatiul public; -pentru cainii care nu sunt adoptati in termen de sa zicem 48 de ore, de acord sa fie eutanasiati. -cei care declara ca vor sa adopte un caine trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: -daca este persoana fizica, obligatoriu sa locuiasca la casa (curte), sa-si ia angajamentul scris ca nu-i va da drumul la acel caine pe spatiul public si ca il va ingriji. In cazul in care nu respecta acest angajament, se va aplica o amenda substantiala, i se va lua inapoi cainele si pe viitor i se va interzice a mai adopta caini; -daca este persoana juridica (fundatie, ONG, etc): trebuie sa faca dovada ca are spatii special amenajate pentru adapostirea cainilor adoptati, dar si ca dispune de sumele de bani necesare (prin acte bancare), pentru a-i putea intretine pe acesti caini. Se vor aplica acceleasi sanctiuni in cazul nerespectarii obligatiilor asumate. In privinta animalelor crescute in apartamente de bloc, acest lucru nu mi se pare normal. Prin hotarari a asociatiilor de proprietari se poate interzice acest lucru. Intr-un apartament de bloc, in afara de: pestii in acvariu, pasariile in colivii si hamsterii, orice alt animal nu este bine a fi tinut, atat pentru sanatatea locatarului, cat si pentru cea a animalului. |
|