Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.10.2013, 12:24:42
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

1. E bine sa facem diferenta intre eutanasierea unui animal (caine, pisica etc.) propriu si aia de masa.
Sigur, nu este interzis sa eutanasiezi propriul animal daca este batran, sau foarte bolnav si tu consideri ca se chinuie (sau medicul indica asta).
Desi eu n-am sa inteleg de ce sa-i luam zilele, de unde avem acest drept. In fine, alta discutie.

2. E cam exagerat sa spui acum ca omoram acum toti acesti caini pentru ca alegem intre viata lor si a unor oameni. Ci sunt omorati toti ca fiind doar potential pericol, doar pentru ca s-ar putea. Nu stiu ce probabilitate se poate calcula. Luat in parte cati dintre cei 60000 sau chiar 100000 de caini au omorat sau pot omori un om? Daca ar fi omorati de ex. in flagrant delict, in momentul in care ataca pe cineva, atunci da, se poate spune ca a trebuit omorat in legitima aparare. Am ales intre viata cainelui si cea a omului.

3. Asta cu interzisul cainilor sau pisicilor la bloc este alta aberatie. Pai atunci in orase ar trebui sa nu mai existe deloc animale, pentru ca exista doar foarte putine case la curte. Cel putin in Bucuresti...
Iar cu maidanezii se ajunge atunci tot la solutia mea sa-i duca la sate. Acolo sunt numai curti si poti fi tinuti.
Cum adica sa interzici unui om la bloc sa aibe caine sau pisica? Pisicile se simt bine in casa, caini exista si de talie mica. Exista si maidanezi de talie mica.
Da, caini de talie mare sunt greu de tinut la bloc.

Si mai este ceva inlaturand anumite specii se strica echilibrul si se inmultesc altele: soareci, sobolani etc. Natura asta este facuta si ea intr-un fel, nu dupa cum vrem noi.
Iar cainii au atatea roluri si aduc atatea servicii, indiferent daca sunt sau nu de rasa. Ei pot fi dresati sa ajute oameni cu dizabilitati, sa recunoasca anumite boli (cancer, diabet), sa ajute la tratamentul bolilor psihice sau de alt fel (la copii, batrani), rol de protectie/paza, etc.