![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Nu toate Sfintele Moaste se pastreaza la fel de bine, dar aceasta nu inseamna ca nu au darul sfinteniei si a facerii de minuni pentru cei care se roaga cu credinta in fata lor. Doamne ajuta!
|
|
|||
|
|||
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=CEWqih0vflQ
Acest filmulet ne prezinta moastele Sf. Alexandru din Svir (1448-1533), si aflam cate ceva despre viata acestui sfant. Este uimitor cum s-au pastrat aceste moaste. Vedeti si voi! Iata toate caracteristicile Sfintelor Moaste: nestricacios, frumos mirositor, uscat si usor, pielea de culoarea alunului, pastrandu-si dimensiunile si aspectul, nepricinuind teama celor ce-l privesc, ci bucurie duhovniceasca, dand impresia unui om care doarme. Am gasit si un articol interesant despre sfintele moaste: http://www.cjvalcea.ro/hurezi/sfintemoaste.htm |
|
|||
|
|||
![]()
Un mare vrajitor din Africa reușește să-i omoare cu vrajile pe un pastor protestant și pe un preot catolic, dar nu și pe un preot ortodox:
Părintele Aléxandros și vrăjitorul ,,În regiunea Mweka, undeva în mijlocul Congoului, avem doi preoți, pe Părintele Kęrillos și pe Părintele Aléxandros, și avem o singură biserică, cea a Sfântului Gheorghe. La sate avem colibe de pământ [unde se slujește Sfânta Liturghie], astfel că Părintele trebuia să slujească cu rândul. Pe acolo se circulă cu bicicletele, acesta este singurul mijloc de transport existent. Așadar, Părintele Aléxandros și-a luat bicicleta și s-a dus într-un sat. În după-masa când a ajuns, creștinii ortodocși de acolo au venit și i-au spus că în acel loc se găsește un mare vrăjitor, care omoară pe oricine vine acolo. Zice Părintele Aléxandros: Mie mi-a dat poruncă Episcopul, trebuie să fac ascultare: să fac spovedanie, să slujesc Liturghia și să vă împărtășesc. Nu după multă vreme apare și vrăjitorul: Ce treabă ai aici, în satul meu ? Ridică-te și pleacă. (În sate, în păduri, acolo există vrăjitori de diferite feluri.) Continuă, așadar, vrăjitorul: Ești tânăr, pleacă, să nu te omor. Părintele Aléxandros i-a zis: Dumnezeul meu este adevărat, dacă va voi să mor, voi muri, nu depinde de tine. Eu voi face ascultare Bisericii, Episcopul mi-a poruncit să vin să spovedesc, să slujesc Liturghia și să împărtășesc, să întăresc duhovnicește. Magul i-a zis iarăși: Ești tânăr, pleacă, să nu mori precum a murit protestantul, precum a murit catolicul care a venit să slujească aici, căci așa te voi omorî și pe tine. Părintele Aléxandros i-a răspuns: Am credință în Dumnezeul meu, este Dumnezeul cel Adevărat, mă va proteja. Dacă voiește să mă ia, mă va lua [din viața aceasta], facă ce voiește. Eu fac ascultare de Biserică și de cel ce m-a trimis, de Episcop. Nu s-a temut, iar a doua zi de dimineață s-a dus la coliba de pământ pe care o avem acolo și a început Utrenia. A venit și vrăjitorul cu făcăturile lui și s-a așezat jos în [coliba] biserică, în dreapta, acolo unde în Grecia avem pangarul. [A venit] cu vrăjitoriile lui, cu gândul să-l omoare pe preot. S-a adunat tot satul, iar acolo sunt protestanți, catolici, diferiți animiști etc., ca să vadă cum va muri preotul ortodox. Părintele Aléxandros și-a văzut, în pace, de slujbă, de Utrenie, a început Liturghia, iar celălalt stătea jos și-și săvârșea vrăjile. În vremea Intrării Mari, când să pună Sfintele Daruri pe Sfânta Masă, aude un zgomot teribil, spunea el, ca de butoaie mari care cad. Nu le-a dat importanță, știind că multe sunt meșteșugirile diavolului acolo, continuând nevătămat Sfânta Liturghie. Ajungând la momentul prefacerii Cinstitelor Daruri, a auzit un zgomot și mai grozav, și l-a auzit întreaga lume de acolo, dar iarăși nu i-a dat atenție. Când s-a întors să binecuvânteze la „Și să fie milele Marelui Dumnezeu și Mântuitorului nostru Iisus Hristos cu noi cu toți”, a văzut că în biserică mai rămăseseră doar ortodocșii, toți ceilalți lipseau, inclusiv vrăjitorul. Încheind Liturghia, i-a întrebat apoi [pe credincioși] ce s-a întâmplat, ce a fost cu zgomotele ce se auziseră? – La Intrarea Mare, îndată ce ai intrat [în altar], magul a căzut jos. L-au luat și l-au dus la spital (există acolo o așa-zisă clinică). Știm că este rău bolnav. Ceilalți, non-ortodocșii, văzându-l pe mag căzut, se înfricoșaseră și plecaseră. Și pentru că terminase, Părintele Aléxandros și-a luat bicicleta și aplecat înapoi în [orașul] Mweka. Ajungând acasă, l-a întâmpinat preoteasa: Părinte, toată seara am văzut asta și asta și asta, și i-a povestit toate cele ce se întâmplaseră cu vrăjitorul. Iar vrăjitorul a murit. – Nu, zise Părintele, eu știu că e bolnav. După puțină vreme, însă, a venit cineva din enorie cu bicicleta și i-a anunțat că magul murise [la cabinetul medical] în vremea prefacerii Cinstitelor Daruri. Înțelegeți, așadar, puterea dreptei slăviri și modul în care Dumnezeu își arată purtarea de grijă față de preoții ortodocși de acolo și față de credincioșii ortodocși." - See more at: http://www.pemptousia.ro/2013/08/par....nux6CJQw.dpuf Sursa: http://www.pemptousia.ro/2013/08/par...si-vrajitorul/ Last edited by antoniap; 11.09.2013 at 14:00:56. |
|
|||
|
|||
![]()
Sunt foarte multe religii si confesiuni unde sunt prezente minunile, ele nu mai reprezinta un criteriu de clasificare a adevarului. Sunt si multe filmulete cu "ingineri" care au fost pusi de ortodocsi sa le "faca" minunile: icoane plangatoare, focuri inopinate, etc...
Descendenta continua din apostoli nu ii sinchiseste pe tare multi... pana in 1054 ortodoxismul a fost la un loc cu catolicismul... deci a zice ca ortodoxismul e singura care vine de 2000 de ani e din gresita. Eu n-am gasit la apostoli sa fi zis sa cinstim pe Parascheva, ca tot veni vorba ca ortodoxismul tine cum a primit. |
|
|||
|
|||
![]()
Ortodoxismul?
Eu cred ca ai nevoie de nitica scolarizare mai intai. Si nu doar teologica.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De fapt ortodoxismul era ceva asociat cu nationalismul radical, ca cel legionar. Sau cu stilismul, adica niste exagerari evidente. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca vrei un raspuns simplu, nu, la protestanti nu sunt minuni, doar la penticostali, cand cheama duhurile sa ii posede. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
As dori sa discut cu cineva care are mai mult timp sa discute, cu din astia expeditivi care te-au pus intr-o categorie si iti dau in cap cu ce stiu ei stiu nu se poate discuta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Evanghelia... este adevărată? | laurastifter | Morala Crestina | 6 | 21.12.2011 12:06:21 |
Sfintii - marturie a faptului ca Ortodoxia este detinatoarea adevarului divin | ivo_faith | Secte si culte | 5 | 02.08.2010 17:54:32 |
Care este adevarata Biserica a Lui Hristos? | schimnic | Despre Biserica Ortodoxa in general | 40 | 29.04.2009 18:55:41 |
|