![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajută.
Pentru asta spune la Sfântul Apostol Luca, retoric: "oare când va veni Hristos a doua oară, va mai găsi credință pe pământ?" Pentru asta spun proorociile stareților ruși, că atunci când va veni Hristos a doua oară, Dreapta Credință, va mai exista doar întro singură Biserică-clădire, în care se va afla un singur episcop drept credincios, un preot dreptcredincios și doar o familie de creștini dreptcredincioși. În rest tot globul va fi căzut în necredință. Atunci se vor auzi trâmbițele îngerilor și va începe sfârșitul lumii vechi, și vor veni cerul nou și pământul nou. Voi nu luptați împotriva mea, ci împotriva lui Hristos, a Mielului lui Dumnezeu. Împotriva Lui luptați, a Sfintei Treimi. El spune: "Căci lupta noastră nu este împotriva trupului și a sângelui, ci împotriva începătoriilor, împotriva stăpâniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutății" - Efeseni 6, 12 Tot Mielul Hristos spune: "Iar Eu zic vouă: Iubiți pe vrăjmașii voștri, binecuvântați pe cei ce vă blestemă, faceți bine celor ce vă urăsc și rugați-vă pentru cei ce vă vatămă și vă prigonesc" - Matei 5, 44. Împotriva cui luptați voi ? Împotriva Mântuitorului Hristos ? Nu-mi pasă dacă mă osândiți pe mine, și de aș fi ucis, dar îmi pasă că vă pierdeți sufletele, că întunericul vostru nu doar îl acceptați, ci îl și propovăduiți drept lumină. Îi tot dați cu pașalâcul. Da, eram pașalâc 200-300 de ani, apoi dacă eram supuși, martiri curați cu inima, ca martirii din coloseumul Romei, orice pașalâc s-ar fi transformat în teritoriu creștin, precum întreg Imperiu Roman a fost transformat în teritoriu creștin. Dar asta nu puteți voi vedea ! Doar sânge și oase zdrobite vedeți, așa cum vor fi și oasele voastre zdrobite, dacă veți continua lupta împotriva Mielului. Nu vă e scârbă de dorințele voastre de-a ucide alți oameni, sub orice pretext, național, de apărare, etc ? Doamne miluiește. Last edited by Daniel_Ortodox; 21.10.2013 at 18:39:37. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 21.10.2013 at 19:27:13. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ți-am spus și în alte răspunsuri, să-ți fie rușine pentru nesimțirea grasă de care dai dovadă când vorbești. Îl iubesc pe Sfântul Constantin cel Mare. Dar meritul eliberării imperiului roman nu e al lui, e al martirilor de dinaintea lui. Dacă nu era el cel care elibera imperiul, era alt împărat, nu a fost el, cât mai ales Dumnezeu care lucrează prin oameni, tot pentru a arata lumina oamenilor. Bucurii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
ps: numele l-ai pus la derută? Last edited by ovidiu b.; 21.10.2013 at 20:18:53. |
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sfântul Daniil Sihastru a greșit ! A greșit când și dacă, conform vreunui istoric a dat "sfat", lumesc, nu duhovnicesc Sfântului Ștefan cel Mare de a merge să ucidă alți oameni. La fel cum și Sfânta Maria Egipteanca a greșit când a desfrânat cu tot vaporul. La fel cum Sfântul Apostol Pavel a greșit când înainte de-a vedea pe Hristos schimbat la față, pe drumul Damascului, a prigonit creștinii și Adevărul. Da? Au greșit. Sfinții ! Revenim la cazul curent. S-au împotrivit amândoi Sfinții Ștefan și Daniil Sihastrul, poruncilor dumnezeiești ale iubirii, nu puține la număr. Dar ei sunt sfinți din cu totul alt motiv, la fel cum Sfânta Maria Egipteanca (și toți sfinții), e Sfântă din cu totul alt motiv. Bucurii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by ovidiu b.; 22.10.2013 at 20:06:52. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ai greșit din nou, Ovidiule. Argumentul tău nu stă. Lacunele sunt cauza necunoașterii Sfintei Scripturi. "Vă rătăciți neștiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu." (Matei, 22,29) Sfântul Apostol Petru se leapădă de 3 ori înainte de cântatul cocoșului, în noaptea când Hristos a fost vândut de Iuda, după cum Hristos i-a proorocit. Iar Sfîntul Apostol Petru a fost mai mare ca Sfîntul Daniil Sihastrul. L-a văzut față către față pe Mîntuitorul. Aici fără să amintim de exemplul lui Iuda Iscarioteanu, pe care ne spun Sfinții Părinți că l-ar fi iertat Domnul, dacă s-ar fi căit, pocăit, și și-ar fi plâns cu amar păcatul, precum Sfîntul Apostol Petru. Exemple mai sunt. Dar dînd exemplul cel mai mare, e de-ajuns. "Nu este om care să fie viu și să nu greșească", ne spune Sfînta Scriptură. "Suntem supuși păcatului", spune aceași. Repet: Sfântul Daniil Sihastru a greșit dacă, conform unor istorici, a dat sfat fiului său duhovnicesc să meargă să ucidă alți oameni. Și la fel ca el, vor greși toți cei care vor urma ideilor patriotico-naționaliste, care sunt sataniste, deci satanist-patriotismului, și ucid alți oameni, sub indiferent ce motiv, încălcând poruncile Iubirii, care au fost enumerate deja, le știm cu toții. Bucurii. Last edited by Daniel_Ortodox; 22.10.2013 at 20:59:59. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
La inceput se mandrea inaintea celor asemenea lui, iar cand ceilalti frati aduceau lauda altcuiva inaintea lui, el il umilea si spunea: "Cine este acest frate? Eu nu socotesc pe nimeni vrednic decat pe parintele Macarie". Dupa o vreme insa, a inceput sa osandeasca si pe Sfantul Macarie: "Cine este Macarie? Eu socotesc vrednici numai pe Sfantul Vasile si pe Sfantul Grigorie". Dar monahul cel mandru nu s-a oprit aici. Nu dupa multa vreme, el a inceput sa graiasca de rau in inima sa si pe acesti mari sfinti si sa socoteasca ca autoritati duhovnicesti numai pe sfintii apostoli Petru si Pavel. Avva Dorotei, vazand cum creste mandria in acest frate, i-a spus acestuia: "Frate, in curand vei grai de rau si pe sfintii apostoli". Si intocmai, asa s-a si intamplat. Fratele cel mandru a inceput sa spuna: "Cine este Petru si cine este Pavel? Nimeni nu inseamna nimic decat numai Sfanta Treime". in cele din urma s-a mandrit insusi impotriva lui Dumnezeu, pierzandu-si mintile.