Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.10.2013, 18:33:46
vsovivivi vsovivivi is offline
Banned

Data înregistrării: 27.08.2012
Locație: Insectharul creștin ortodox israelit
Religia: Ortodox
Implicit Nu mai polua... Ce spui tu dragă colega e un mit! (Oare pe cine mituiești?)

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Mai vsovivivi, te rog frumos, nu mai polua topicul asta.
Dacă ceri cuiva să... trebuie mai întâi ca tu să faci în mod obijnuit ceea ce ceri altora, căci altfel se cheamă fățărnicie, iar dacă n-ai dreptate în ceea ce ceri se cheamă obrăznicie sau chiar prostie.

Mergând pe prezumția de nevinovăție nu te bănui de nimic rău și mă supun cererii tale, căci se pare că și tu te-ai cam săturat de mine, de egoismul credul, și închei deocamdată spunând tuturor doar atât:

Post negru la lăcomia deșartă de fete!.. și la încântările minciunii măririi de sine ce te mituie cu milă revoltată ca să calci în picioare dragostea... de Dumnezeu.

''Mlădițele care se rup și se dezbină de Viță se usucă și aruncându-se în foc ele ard!''

Pace și odihnă sfântă!

(Nimeni nu te poluEază mai tare decât propria ta prietenie cu gândul, cu năravul poftochiului limbut, cu lăcomia fetișizantă, cu păcatul pervers și inversat la minciuni ce te ispitzește mereu ca să-i cazi lui făcându-l.)

Dacă auziți Cuvântul și credeți fiți credincioși!.. nu ca mine ci ca Dumnezeu, fiți credincioși luptându-vă cu toate miturile gLumii: niște minciuni susținute de bârfe și de tradițiile omenești.

Last edited by vsovivivi; 30.10.2013 at 18:47:47.
Reply With Quote
Vechi 30.10.2013, 18:46:14
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Bun si asa.

Last edited by AlinB; 30.10.2013 at 18:53:13.
Reply With Quote
Vechi 31.10.2013, 10:08:46
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Bun si asa.
Mi-ai scris mai înainte că sunt fără de speranță... și ai șters, lăsând scris altceva: Bun și așa!

Ce ai pățit? Ți-ai dat seama că dacă susții așa ceva defapt tu ești cel fără de speranță care și-a pierdut credința din pricina că mă privești viceversa după mitul format în sufletul comerțului? Sau de cine și de ce ți-a fost frică așa de tare?.. până acolo încât judecându-mă nedrept ca pe o satană ce speră viceversa ai făcut un pogorământ până acolo încât să susții acum că e bine și așa? Păi ție ți-a stricat calea căci nu pe mine m-ai primit ci pe satana pe care ai judecat-o. Tu crezi că te-ai smerit însă defapt pogorământul tău absurd nu e pentru mie ci e dăruit minciunii căci BUN nu poate fi și așa și altfel, strâmb și invers, așa cum ai judecat tu mereu la adresa mea dar nu pe mine căutând voia lui Dumnezeu ci închipuirea și părerea ta despre mine ai judecat-o, iluzia pe care ți-ai făcut-o necitind și neînțelegând ce am scris pentru mine și pentru toți... căci ești sătul de mine și de textul meu și știu eu de ce anume ești așa de sătul din moment ce nu ai citit, din auto ispisălogeală cu aruncarea vinei pe alții până pe Dumnezeu....... și nu poate fi Bun un altfel de drum decât Acela ce este scris pe Calea cea Dreaptă, așa cum scrie și la tine în semnătură, și altă cale nu e bună cu siguranță căci e cale păgână!.. calea necredincioșilor.

Tu nu știi însă cum e calea păgână ca să te ferești de ea și de aia de frică faci pe dos.

Păi e foarte simplu dragul meu rătăcit:

E bine doar așa:
-să-ți fie rușine și frică de Dumnezeu pentru viitor ca să nu păcătuiești fiindcă Îl știi din trecut că e sfânt și bun și drept și credincios,
-să nu-ți fie frică de El și nici rușine deșartă dacă ai căzut și ai făcut păcatul ci să te duci să-I ceri iertare și să te ajute să te schimbi în bine răbdând până la sfârșit toate fricile ce te ispitesc să scapi de toate consecințele dureroase ale păcatelor tale inclusiv boala, moartea, bătaia, chinul, pedeapsa, urâțenia, neputința... care vin asupra ta din lipsa dragostei de Dumnezeu și a necunoașterii Adevărului de Taină, adică din lipsă de înțelepciune umilă căci înțelepciunea te îndeamnă să fii umil și curat și altruist nedeșert ci tainic așa ca Dumnezeu căci înțelepciunea lucrează împreună cu Domnul făcând și născând fii după cum este și trăiește Dumnezeu.

Într-un Cuvânt: nu te împrieteni cu pă-gândul.. egoist, vorba lui Marcu ascetul, adică nu te împrieteni cu prietenia căci omul nu e ca Dumnezeu și el se împrietenește cu tine doar pentru cruzime și prăduire după formula vrăjitorească și jmecheră a mitului că poți drege busuiocul cu viclenie și ascunziș și fățărnicie... că cică nu se va cunoaște răutatea în veci. Se va știi căci tot ce s-a făcut rău la întuneric și este rău la întuneric va ieși la lumină și se va vedea.

Iar ca măsură practică pentru ieșire din păgânismul mortodox cred că ar fi bine să ieșim din pofta lacomă de a îndopa și îmbulzi... cu privirea trufiei.. pe Aproapele.... spre Lumină cu dor de Dumnezeu luptând cu eul puturos și egoist care se laudă cu cruzime în întuneric, în minciuni, în neobservare, în ne luare aminte, în seamă, în timp ce tu faci binele. Se va vedea și jumătatea cea goală a paHarului în care stai în neobservare.

''-Doamne, mulțimile te îmbulzesc și tu vrei să știi cine te-a atins?
+Păi, cine m-a atins a crezut!.. în Cel Carele M-a trimis pe Mine.''

Last edited by vsovivivi; 31.10.2013 at 10:43:55.
Reply With Quote
Vechi 31.10.2013, 12:46:44
Banned

Implicit Pe scurt... ca să nu cazi în deznădejde speculând lipsa oricărei speranțe.

Nu e bine și așa căci este scris la sfântul Marcu Ascetul: ''nu te împrieteni cu gândul'' adică cu prietenia pă-gândului ce-i mare stă-pân..tec, unde ''tec'' vine de la formula aia vrăjitorească ce se bolborosește printre bârfe, formula aia complicată care drege busuiocul și tămăduiește orice.. cu cântec. Știi tu, tot ceea ce nu funcționează bine funcționează cu cântec... când mere scârțâie, plescăie, zdruncină, sâcâie, ispisălogește cu toate gândurile căci el e pă-gândul suprem, funcționarul corupt cu cea mai mare funcție din minte ce te încântă.

Doamne Iisuse Hristose numai tu ai iubit funcția primită de la Tatăl cu Adevărat încât ai lăsat pentru ea tot haremamonul gLumii și toate poftele și plăcerile cele deșarte și toată averea păcatelor și a necredincioșilor... ca să vii acuma și să îndumnezeiești iar ceea ce a stricat și strică omul fățarnic și foarte prefăcut care îmbrăcându-se în hainele tale și luând chipul tău se preface perfect că nu se preface deloc ca să-ți piară oile tale și mieii tăi Doamne.

Scapă-ne de prostia de a sluji păgândului stăpântec cu iluzia ca mituindu-l cu prietenia crudă și de interes materialist vom stăpâni și noi alți foameni.

Poftochiul limbilor tale măi prietene ar fi bine să fie curat și neîncurcat în limbi și ispite!.. ca să nu dai lecții vicioase, căci încurcarea limbilor vine de la delăsare să faci păcatul cu nepăsare, fiindcă fiecare organ are o limbă și o poftă proprie, cele duhovnicești, cele sufeltești și cele ale inimii, fiecare organ al celor trei trupuri are limbă și poftă și dacă se-ncurcă ele și te păcălesc seducându-te atunci musai vei ajunge mercenar în armata păgândului aprins de nemulțumire și revoltă că altul nu face voia Domnului de parcă tu ai face-o mereu!

Last edited by vsovivivi; 31.10.2013 at 13:39:13.
Reply With Quote
Vechi 01.11.2013, 12:58:48
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Ok, recunosc, am avut asteptari exagerate.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cine mai tine post negru?! Daniel_7 Generalitati 55 09.02.2018 17:29:45
post negru tigruta25 Generalitati 20 14.09.2014 01:38:17
Postul negru bogdanc Sfintele Pasti - Invierea Domnului 20 04.05.2013 15:39:27
post negru cristina mioara Generalitati 28 29.07.2011 13:40:19
Postul la crestini si postul la maestri yoghini - oare sunt acelasi lucru? mihailt Generalitati 21 10.09.2010 10:24:12