Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.11.2013, 19:11:27
anisoara anisoara  is offline
Member

Data înregistrării: 28.02.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iliana Vezi mesajul
Dupa parerea mea iubirea nu poate fi la timpul trecut, ci doar la timpul prezent! In momentul in care spunem ''iubesc pe cineva'' acest lucru poate fi adevarat sau nu, ne putem da seama de acest lucru doar in timp. O iubire care s-a terminat (in sufletul omului, nu ma refer la relatia in sine), aceea n-a fost iubire. N-are cum. Asta am inteles eu ca inseamna iubirea, va rog sa ma contraziceti daca gresesc. E ca si cum ai spune: mi-am iubit copilul, dar acum nu-l mai iubesc, a plecat departe sau stiu eu ce lucruri rele a facut si gata, s-a terminta iubira). Sau am iubit-o pe mama...

Eu cred ca atunci cand iubesti cu adevarat pe cineva n-ai cum sa suferi. Cand poti sa iubesti e suficient ca sa fi fericit. Nefericirea e atunci cand nu poti iubi. Poti iubi o persoana toata viata ta fara ca acea persoana sa te iubeasca sau sa fiti impreuna. Daca o iubesti, o iubesti si gata! Esti fericit ca exista, esti fericit ca acea persoana e fericita, chiar daca cu altcineva....

Cand ''suferi'' pentru ca nu e cu tine, atunci se cheama egoism, vanitate, atasament, impatimire sau oricum altcumva, dar nu iubire!
Nu poti sa fi nefericit pentru ca persoana pe care o iubesti tu a ales sa aiba alta viata, a ales sa fie cu altcineva, iubeste pe altcineva...

Asta am inteles eu ca este iubirea. Dar poate ca n-am inteles bine...
Da e adevarat,cand e vorba de iubire nu-i poti dori decat binele .Dar cand vezi ca "nu ai fost tu cel(a) aleas(a) ",oricat de bun crestin ai incerca sa fii,tot te doare.In primul rand nu cred ca in iubirea pentru cineva ,acel cineva nu are nici o vina.Nu sunt doar iluziile unuia.Celalalt nu iubeste ,e libertatea fiecaruia sa aleaga dar trebuie sa nu se lase iubit ,sa aiba si el (ea )grija de sufletul celuilat.Sa nu se uite ca cine te iubeste cere de la tine o iluzie de ideal,dao ori nu te lasa iubit.
Reply With Quote
Vechi 02.11.2013, 19:31:24
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anisoara Vezi mesajul
Da e adevarat,cand e vorba de iubire nu-i poti dori decat binele .Dar cand vezi ca "nu ai fost tu cel(a) aleas(a) ",oricat de bun crestin ai incerca sa fii,tot te doare.In primul rand nu cred ca in iubirea pentru cineva ,acel cineva nu are nici o vina.Nu sunt doar iluziile unuia.Celalalt nu iubeste ,e libertatea fiecaruia sa aleaga dar trebuie sa nu se lase iubit ,sa aiba si el (ea )grija de sufletul celuilat.Sa nu se uite ca cine te iubeste cere de la tine o iluzie de ideal,dao ori nu te lasa iubit.
Cam asa e........poate daca n-am suferi am fi ori sfinti (ceea ce evident nu se poate!) ori roboti (ceea ce nu cred ca ar vrea nimeni!)
Reply With Quote
Vechi 02.11.2013, 19:39:10
Daniel_Ortodox Daniel_Ortodox is offline
Banned

Data înregistrării: 02.01.2013
Locație: pămîntul omenirii căzute
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Daniel_Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
Cam asa e........poate daca n-am suferi am fi ori sfinti (ceea ce evident nu se poate!) ori roboti (ceea ce nu cred ca ar vrea nimeni!)
Doamne ajută.

Măi Florine, frate moldovene, "evident" că se poate să fim sfinți. "Fiți sfinți, pentru că Eu sunt Sfânt". - I Petru 1, 16. De ce înveți prostii pe cei mai mici decât tine ? Îți aduni osândă, știai ? Acum ști !

Doamne Iisuse, mă dore capul când văd ce scrieți aici, of, măi suflete dragi of...

Citiți Scripturile, și Sfinții Părinți, lăsați lamentările pe siteuri și pe internet, e pierderea timpului prețios mântuirii. Vă rog în numele lui Dumnezeu, citiți Scripturile ca să nu vă rătăciți și dacă aveți nelămuriri din Scripturi, alergați la Sfinții Părinți și de nu veți găsi acolo răspuns, mergeți la preoții voștri duhovnici și rugați-vă cât mai mult posibil. Spuneți de fiecare dată când vă aduceți aminte de rugăciune un Doamne miluiește măcar și vi se va deschide inima ca un izvor și veți începe să spuneți și rugăciunea inimii și mai mult decât Doamne miluiește.

Măi dragul meu frate Florin, ești și funcționar public, deci timp ai, citește Scripturile, ca să nu te rătăcești neștiindu-le, cum spune la Matei 22, 29, că te vei mira de ce îți va merge rău în viață. Pentru depărtarea ta de Dumnezeu. Și tot pe EL vei da vina.

Hristos în mijlocul nostru.

Bucurii.

Last edited by Daniel_Ortodox; 02.11.2013 at 20:18:07.
Reply With Quote
Răspunde