Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #1  
Vechi 11.11.2013, 23:15:03
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.284
Implicit Unul dintre cele mai NUTRITIVE alimente de pe pământ

"All in one". Este folosit ca supliment nutrițional, în alimentație, în medicină și la producerea uleiului esențial, cu efecte miraculoase asupra pielii și părului.Semințele de cânepă pot fi consumate în moduri variate precum: salate de legume și fructe, muesli, produse de panificație, rețete de paste și orez, lapte de cânepă și pot fi încadrate din punct de vedere biologic în categoria nucilor sau semințelor oleaginoase.

Având un gust similar cu semințele de pin și de floarea soarelui, semințele de cânepă pot fi folosite în orice rețetă. În ceea ce privește conținutul nutritiv, sămânța de cânepă decorticată conține în principiu 30% proteine, 42% grăsime și 15% carbohidrati. Pentru diabetici, indicele glicemic al semințelor de cânepă decorticate este considerat mic datorită conținutului scăzut de carbohidrați. Semințele sunt de asemenea pline de nutrienți care moderează nivelul de zahăr din sânge.

De asemenea, semințele de cânepă decorticate conțin 30% proteine, din care 65% este proteină ușor de digerat, numită și edestină. Aceasta joacă un rol important pentru organism deoarece este ușor de digerat și stimulează producerea de anticorpi care întăresc sistemul imunitar și ne feresc de efectele nocive ale radicalilor liberi.

Proteina din cânepă conține toți cei 21 de aminoacizi cunoscuți, inclusiv cei 8 aminoacizi esențiali pe care organismul uman adult nu îi poate produce (leucina, lizina, metionina, fenilalanina, triptofanul, valina și treonina).

Nu mai puțin important este conținutul crescut de acizi grași Omega 3 și Omega 6 din compoziția semințelor de cânepă. Aceste substanțe sunt extrem de benefice pentru sănătatea inimii, ajută la dezvoltarea creierului la copii, reduce inflamațiile din corp și ameliorează durerile articulare, scade nivelul de colesterol, reglează tensiunea arterială și scade riscul de dezvoltare a numeroase boli asociate.

Pentru că organismul nostru nu poate produce singur acești doi acizi grași, este foarte important să ne procurăm aceste substanțe din alimentație, iar astfel de alimente bogate în Omega 3 și Omega 6 sunt: uleiul de in, cânepă, rapiță, nuci, chia, somon, macrou, sardine, semințe de cânepă – Omega 3, și ulei de cânepă, rapiță, nuci, floarea soarelui, susan – Omega 6.

Deși nu există nici o doză zilnică recomandată (DZR) de acizi grași esențiali, mulți experți recomandă un minim de 3% de calorii din acizi grași omega-6 și 1% din omega-3. Femeile însărcinate și cele care alăptează ar trebui să dubleze aceste doze. O lingură de ulei de cânepă sau 2 linguri de semințe de cânepă decorticate conțin aproximativ 6.6 grame de omega-6 și 2.2 grame de omega-3 – exact doza necesară pentru o dietă de 2000 de calorii. (sursa: provincianews.ro)
Reply With Quote
  #2  
Vechi 02.01.2014, 00:18:00
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.284
Implicit Apa cu lămâie are proprietăți miraculoase

Opt motive pentru care medicii o recomandă

Băută dimineața pe stomacul gol, apa cu lămâie acționează ca un medicament: luptă împotriva răcelii, ajută digestia, scade presiunea arterială, curăță pielea și detoxifică întregul organism. În plus, spune acesta, acidul citric ajută digestia și nu face “gaură în stomac”, fiind metabolizat de organism.

Opt beneficii ale apei cu lămâie:

1. Întărește sistemul imunitar
Vitamina C contribuie la sănătatea sistemului imunitar, însă nu poate fi stocată în corp. Din acest motiv, este important să consumi alimente bogate în vitamina C zi de zi, scrie doctorulzilei.ro. Bioflavonoizii din lămâie acționează împreuna cu vitamina C pentru creșterea capacităților sale antioxidante și contribuie la stimularea sistemului imunitar.

2. Scade tensiunea arterială
Apa cu lămâie face minuni în cazul persoanelor care au probleme cu inima, datorită conținutului ridicat de potasiu care reglează tensiunea arterială. „Toată lumea știe că lămâile conțin vitamina C din belșug, dar jumătate de lămâie stoarsă într-o cană cu apă caldă are și mult potasiu, excelent în stimularea activității cerebrale și în controlul presiunii arteriale” arată Ashley Pitman, specialist în detoxifieri după metoda Ayurvedică.

3. Te energizează
Când începi dimineața cu o cafea, îți încurajezi corpul să producă energie sub forma fluctuațiilor glicemiei și al stresului oxidant, iar efectele sunt de scurtă durată. Apa cu lămâie produce energie “verde” în corpul tău prin hidratare și oxigenare de-a lungul întregii zile, fără oxidare în exces la nivel celular.

4. Un bun ajutor pentru digestie
Pe lângă faptul că te ajută să ai o digestie sănătoasă eliminând toxinele din tractul digestiv, apa cu lămâie ameliorează simptomele indigestiei precum arsurile la stomac și balonarea. . “Constipația, balonările și oboseala, toate vor dispărea ca prin minune”, dă asigurări medicul.

5. Excelentă pentru îngrijirea pielii
Datorită proprietăților antiseptice, lămâia poate deveni un aliat de nădejde în tratarea problemelor legate de piele. Consumul zilnic de apă cu lămâie poate aduce o îmbunătățire evidentă a aspectului pielii, acționând ca un remediu antiîmbătrânire. ,,E adevărat, apa cu lămâie netezește ridurile și dă chipului un aspect întinerit”, explică Pitman.

6. Detoxifiază
Lămâile sunt bogate în minerale și vitamine care ajută la eliminarea toxinelor din tractul digestive

7. Te ajută să slăbești
Unul dintre beneficiile majore ale consumului de apă cu lămâie este acela de a acționa ca un accelerator în arderea grăsimilor.

8. Luptă cu infecțiile
Apa caldă cu lămâie este cel mai efficient mod prin care să scapi de infecțiile virale și de durerile în gât. În plus, sucul de lămâie stimulează sistemul imunitar să lupte mai efficient cu infecțiile. (sursa: obiectiv.info)
Reply With Quote
  #3  
Vechi 02.01.2014, 03:31:35
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Religia: Ortodox
Mesaje: 3.956
Implicit Apa cu lămâie

Dar cât de concentrată trebuie să fie apa cu lămâie pentru a avea efectele de mai sus?

Și n-am înțeles prea bine dacă trebuie băută caldă, sau poate fi și rece.
Reply With Quote
  #4  
Vechi 03.01.2014, 19:33:04
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.284
Implicit

Cu toate ca nu se precizeaza clar, din articol am inteles ca este vorba de sucul de la o jumatate de lamaie la o cana de apa calda.
Reply With Quote
  #5  
Vechi 03.01.2014, 21:34:45
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Religia: Ortodox
Mesaje: 3.956
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ekaterina Vezi mesajul
Cu toate ca nu se precizeaza clar, din articol am inteles ca este vorba de sucul de la o jumatate de lamaie la o cana de apa calda.
Multumesc !
Reply With Quote
  #6  
Vechi 04.01.2014, 02:18:52
AlinB AlinB is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Mesaje: 20.025
Implicit

Totusi nu cred ca va face o bucurie celor care au deja gastrita.
__________________
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau.
Reply With Quote
  #7  
Vechi 15.01.2014, 00:49:23
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.284
Implicit

Bombele chimice de pe masa noastră: puiul din China, exportat mai mult mort decât viu și plin de coloranți. Cum să recunoști produsele chinezești de pe raft

România se află pe locul 12, la nivel mondial, la importul de produse agroalimentare, deși are un potențial agricol pentru a hrăni peste 80 de milioane de locuitori, susține reprezentantul Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură – FAO în România, Bogdan Bazgă.

Numai anul trecut România a importat din China alimente în valoare de peste 9,8 milioane de euro. China vinde mult mai multe produse alimentare în Europa decât în anii precedenți. Din 2005 până în 2010, valoarea exporturilor de produse alimentare chinezești la nivel mondial aproape s-a dublat, crescând la 41 miliarde dolari. “China s-a introdus pe această piață cu o viteză surprinzatoare”, spune un expert german în industria alimentară. În prezent, există o piață în creștere pentru produse ieftine și semipreparate. Două lucruri fac ca unele companii precum Nestle, Unilever sau Metro să faca apel la China: preț bun și disponibilitatea de a vinde cantități foarte mari.

Carnea din China, cu antibiotice și hormoni de creștere

Carnea este mai profitabila decât legumele, de aici tendința de a maximiza profiturile, spune Zhou Li, lector la Universitatea Renmin din Beijing, citat în Der Spiegel. Zhou susține că fermierii chinezi, conștienți că hrana plină de suplimente chimice dată animalelor pentru vânzare e nesănătoasă, își cresc separat unele pentru uzul propriu. ”Efectele pesticidelor, hormonilor și antibioticelor, fac diferenta între produsele destinate familiilor lor și cele destinate pieței. Mulți chinezi bogați și-au cumpărat ferme proprii pentru a nu mai fi dependenți de supermarket. De asemenea, există rapoarte despre terenuri agricole destinate în exclusivitate producției pentru înalții oficiali guvernamentali”, a mai povestit universitarul.

Carnea semipreparată e plină de chimicale

Atenție la consumul de pui fiert, înăbușit sau afumat, provenit din China. Această țară poate să furnizeze mii de tone de pui morți în fiecare săptămână. Câștigul “producătorilor” este de peste 400%, se arată într-un fotoreportaj de avertizare publicat pe slideshare.net (http://www.slideshare.net/wassupady/puii-din-china), și care exemplifică cu fotografii cum se ”fabrică”, puii semipreparați. Animalele moarte sunt adunate, apoi, în condiții improprii, păsările moarte sunt opărite, le sunt smulse penele, sunt trate chimic pentru a fi decontaminate de bacterii și în final sunt colorate artificial, pentru un aspect atractiv, auriu.

Diversitatea de produse alimentare care se exportă din China pare nelimitată. Țara a devenit cel mai mare exportator mondial de miere. O cantitate semnificativă de somon din lume este procesat în China, somon afumat, de exemplu. Analiștii economici atrag atenția că țara renumită pentru ”rața Pekking” este acum producătoare de pizza congelată pentru piața mondială – la o cincime din prețurile germane.

Atenție la codul de țară

Multe din alimentele chinezești de pe piață nu au trecută țara de proveniență. ”Dat fiind că China, o țară cu salarii mici, nu are exact o reputație bună în rândul consumatorilor, în industria alimentară de obicei nu se menționeaza originea produselor vândute”, au descoperit jurnaliștii de la Der Spiegel. Ce putem face ca să știm de unde mâncăm? Să ne uităm atent pe codul de bare. Primele trei cifre de sub cod indică țara. Seturile de numere care identifică China sunt următoarele: 690, 691, 692, 693, 694 și 695.

Reclamații la CE

Deși guvernul chinez a introdus o lege a siguranței alimentare de trei ani, produsele care merg la export sunt deseori pline de probleme. Un sistem de avertizare pus la punct de Bruxelles, conceput pentru a detecta alimentele contaminate care ajung în spațiul comunitar, în mod disproporționat marchează produsele originare din China. Până la începutul lui octombrie existau 262 de rapoarte privind tăieței cu viermi, creveți contaminați cu antibiotice, fructe cu conținut excesiv de sulf și alune urât mirositoare, toate din China.

Iradiere cancerigenă

Alimentele pot fi iradiate cu raze gama sau X. Tehnologia prin iradiere cu raze gama folosește Cobalt 60 sau Cesiu 137. Un raport dat publicității de către o organizație ecologistă internațională arată că studii efectuate pe termen scurt, pe copii din India, hrăniți o perioadă cu alimente iradiate, au indicat distrugeri ale cromozomilor acestora. Aceleași teste au fost efectuate și pe un lot de câini hrăniți cu carne de vită iradiată. Tuturor li s-a mărit splina.

Cancerul, bolile de rinichi, imunotoxicitatea nu sunt decât o parte din bolile deosebit de grave care pot fi declanșate în urma consumului de alimente tratate cu raze ionizante, mai susțin cercetătorii. (sursa: pressalert.ro)
Reply With Quote
Răspunde



Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
o rugaciune pentru sanatate maria32 Umanitare 34 09.07.2015 17:05:09
Alternativa la cardurile de sanatate cu cip antoniap Generalitati 1174 05.06.2015 12:04:59
Rugaciune pentru Sanatate t_a_pirvu Umanitare 4 15.09.2010 13:58:53
10 aliati pentru sanatate absolutep0wer Generalitati 0 25.06.2010 06:09:03
Rugaciune pentru Sanatate t_a_pirvu Umanitare 1 13.03.2010 20:30:22