Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.11.2013, 01:19:42
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ekaterina Vezi mesajul

Nu spun ca este normal ca un parinte sa hotarasca facultatea pe care sa o urmeze copilul, poate cel mult sa il sfatuiasca, sa ii prezinte punctul lui de vedere. Parintele este nevoit sa aleaga pentru copil pana cand acesta este capabil sa faca acest lucru si singur si aici depinde de la caz la caz. Cand am intrat la liceu parintii mei m-au sfatuit sa optez pentru un profil uman, dar eu am vrut sa urmez unul real si nu s-au bagat mai mult. Cu timpul le-am dat dreptate si am vazut ca era mai bine sa ii ascult.
Depinde de parinti. De exemplu, copilul este foarte talentat la pian sau la pictura/sculptura, dar parintii nu il incurajeaza, nu il dau la scoala si liceul de arte ptr. ca pentru ei arta nu este o cariera/meserie onorabila. Aici mi se pare gresit. Parintii isi cunosc copii cel mai bine (acum, daca stau doar 7 min pe zi cu ei, nu prea ii mai cunosc) si ar trebui sa ii ajute sa isi slefuiasca talentele. Sau mai sunt parinti care traiesc prin copii lor. Daca mama vroia sa se faca balerina, dar nu a avut sansa, o impinge pe fata sa faca balet, desi fetitei ii place matematica.
Reply With Quote
Vechi 18.11.2013, 09:02:37
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Depinde de parinti. De exemplu, copilul este foarte talentat la pian sau la pictura/sculptura, dar parintii nu il incurajeaza, nu il dau la scoala si liceul de arte ptr. ca pentru ei arta nu este o cariera/meserie onorabila. Aici mi se pare gresit. Parintii isi cunosc copii cel mai bine (acum, daca stau doar 7 min pe zi cu ei, nu prea ii mai cunosc) si ar trebui sa ii ajute sa isi slefuiasca talentele. Sau mai sunt parinti care traiesc prin copii lor. Daca mama vroia sa se faca balerina, dar nu a avut sansa, o impinge pe fata sa faca balet, desi fetitei ii place matematica.
Arta e o cariera onorabila ,pt cel care are talent poate deveni chiar banoasa
Dar pentru a reusi copilul in muzica sau chiar in pictura e nevoie de un efort material pe care nu orice familie il poate face.
Reply With Quote
Vechi 18.11.2013, 11:00:05
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Arta e o cariera onorabila ,pt cel care are talent poate deveni chiar banoasa
Rareori se intampla asta, succesul financiar nu e neaparat legat de talent si deseori cred ca este legat de anumite compromisuri morale.
Vechi 18.11.2013, 11:46:06
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Rareori se intampla asta, succesul financiar nu e neaparat legat de talent si deseori cred ca este legat de anumite compromisuri morale.
Nu stiu ,eu nu ma refer la cariera concertistica.
Se poate trai si din arta ,asta voiam sa spun
Reply With Quote
Vechi 18.11.2013, 14:31:17
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Nu stiu ,eu nu ma refer la cariera concertistica.
Se poate trai si din arta ,asta voiam sa spun
Din 10 persoane care au cu adevarat talent, nu se stie daca 1 reuseste sa traiasca din asta.
Concurenta este foarte mare si probabil nu talentul are ultimul cuvant de spus.

Pentru un medic bun se va gasi mereu un loc de munca.
Pentru artisti...ei bine, pot incerca sa traiasca ca si liberi profesionisti dar nu cred ca e o situatie prea roza.
Vechi 18.11.2013, 15:20:30
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Din 10 persoane care au cu adevarat talent, nu se stie daca 1 reuseste sa traiasca din asta.

Pentru artisti...ei bine, pot incerca sa traiasca ca si liberi profesionisti dar nu cred ca e o situatie prea roza.
nu se stie niciodata...Nebanuite sunt caile Domnului!
Reply With Quote
Vechi 18.11.2013, 16:00:18
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Citat:

Sa stii ca la instrument nu prea se gasesc profesori in liceele de arta din provincie ,foarte multi din tinerii absolventi prefera sa plece in strainatate sau sa ramana in Bucuresti.
Acum ,ce sa-i faci ,multi nu vor sa auda de invatamant.
Reply With Quote
Vechi 18.11.2013, 16:08:20
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Implicit

Cred ca problema este pusa putin gresit.
Peste tot sunt oameni cu frica de Dumnezeu si bine intentionat.
Numai ca trebuie sa ceri lui Dumnezeu sa tii scoata in cale.

Pe fiica-mea am dus-o la cresa si la gradinita.
Peste tot a nimerit la oameni EXCEPTIONALI, la educatoare sufletiste si foarte bine intentionate, carora le poti spune din toata inima MULTUMESC.

Banuiesc ca si la scoala este exact la fel, aceeasi problema:
Sa gasesti oamenii de care ai nevoie.

Educatia acasa inseamna putin altceva:
- educatia vietii pe care orice parinte trebuie sa i-o dea copilului in primul rand: cine este, care este sensul vietii lui, sa fie echilibrat, cum sa trateze problemele in viata
- cultura - completare sau chiar baze complet noi de cultura.
- altele.

Este greu in ziua de astazi sa inveti un copil o "scoala" chiar acasa.
Acasa este privat de mediul social. Orice copil are nevoie si de un mediu social. NU poti sa-l izolezi acasa pentru ca ai niste pareri gresit formate. Am vazut multi copii care sunt anxiosi, tematori alaturi de alti copii. Ori un parinte nu ar trebui sa faca asa ceva cu propriul copil.
Reply With Quote
Răspunde

Tags
școală acasă, homeschool, homeschooling, scoala acasa