![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Vă mulțumesc pentru că îmi dați cuvântul. Iată alegerea mea:
"Rugăciunea oferită lui Dumnezeu în adevăr e nepieritoare. Acum și atunci putem uita lucrul pentru care ne-am rugat, dar Dumnezeu păstrează rugăciunea noastră în veci. În Ziua Judecății, tot binele pe care l-am făcut în timpul vieților noastre va fi de partea noastră, spre slava noastră. Și invers: răul pentru care nu ne-am căit, ne va osândi și ne va azvârli în întunericul cel din afară. Căința poate desființa efectele păcatului. În puterea lui Dumnezeu, viața poate fi restaurată în toată plinătatea sa - desigur nu printr-o intervenție unilaterală din partea lui Dumnezeu, ci întotdeauna numai cu consimțământul nostru. Dumnezeu nu face nimic cu omul fără împreună-lucrarea omului." Dacă mă gândesc bine, și acest fragment arată frumusețea ortodoxiei :-) Succes! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://edituradeisis.ro/opencart/ind...product_id=104
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Așteptăm și alți participanți la acest joc :-) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pentru diversitate, o să postez un citat dintr-un autor...atipic: "Îmi dau seama cât de important și de minunat este să ai oportunitatea de a merge la biserică și de a te gândi la întrebările importante la care te incită Ortodoxia și la răspunsurile pe care aceasta ți le oferă."
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
'O usurinta in a da citate ascunde absenta gandirii originale.' ;-)
De acelasi autor: 'In lume este numita Toleranta, dar in iad este numita Disperare... pacatul de a nu crede in nimic, de a nu-ti pasa de nimic, de a nu cauta sa stii nimic, de a nu te amesteca in nimic, de a nu te bucura de nimic, de a nu urî nimic, de a nu gasi sens in nimic, de a nu trai pentru nimic, si de a continua sa ramai in viata deoarece nu exista nimic / nici un lucru pentru care ai vrea sa mori.' Si inca unul de acelasi: 'Chiar si idiotii vorbesc cateodata adevarat in mod intamplator.' (traducerea - cam ad hoc - imi apartine; voi da originalul dupa ce incercati sa ghiciti)
"Dacă nu putem fi buni, să încercăm să fim măcar politicoși." (Nicolae Steinhardt în Jurnalul fericirii) Last edited by Fani71; 21.11.2013 at 12:41:49. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu incearca nimeni? Va dau o indicatie: este de fapt o autoare; limba originala este engleza.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Povestea convertirii lui Tom Hanks este foarte frumoasă. Acest mare actor, care l-a interpretat genial pe neverosimilul personaj Forrest Gump, a cunoscut ortodoxia prin soția lui, Rita Wilson, ea fiind descendentă dintr-o familie cu rădăcini în Grecia. Tom și Rita s-au întâlnit în anii '80 în tumultosul mediu hollywood-ian, pe când nici el nici ea nu erau star-uri din primul eșalon și alcătuiesc unul dintre cele mai stabile cupluri din lumea showbiz-ului american. Tom s-a botezat oarecum în virtutea inerției amoroase, fără să știe cu exactitate în ce se bagă, dar fascinat de calitatea umană a Ritei dobândită ca efect secundar al practicării credinței ortodoxe. Cum el nu prea avea convingeri religioase ferme, n-a avut obiecții să se convertească urmând dorinței ei de a construi o relație orientată spre desăvârșirea tainei cununiei. După ani și ani, Tom vorbește despre momentul acela ca despre cea mai importantă răscruce atât a vieții personale cât și a carierei. De ce și a carierei? Fiindcă, a spus-o oarecum pe înțelesul publicului american, n-ai cum să-l întrupezi pe Forrest Gump fără o înțelegere duhovnicească a persoanei, iar această cunoaștere tainică a fost posibilă datorită aprofundării credinței bisericești într-o iubire fecundă, binecuvântată de Domnul. Marile lui realizări în arta cinematografică și prestigiul uriaș dobândit ulterior sunt nemijlocit legate de descoperirea frumuseții ortodoxiei și a integrării ei în viața lui pe toate planurile. Iar prima persoană în care a sesizat lucrarea acestei frumuseți a fost, și este, soția lui despre care mărturisește că e tot mai îndrăgostit - rețineți vă rog, după 28 de ani de căsnicie.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Recunoasteti persoana | VladCat | Generalitati | 745 | 20.10.2016 17:32:52 |
Citatul din Biblie care v-a marcat viata | florina_drossu | Despre Sfanta Scriptura | 51 | 24.04.2014 20:33:38 |
Ce intelegeti prin citatul acesta | Marcel_Ionut | Spiritualitatea ortodoxa | 10 | 03.11.2012 16:24:26 |
Recunoasteti acest cantec? | colaps | Generalitati | 4 | 22.06.2010 22:48:21 |
|