![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu nu am vrut sa scriu mai multe dar ce a scris Barsaumas mai sus si ce sustii si tu cu tarie suna cam asa : " Asa este, nu exista nici o dovada ca ar fi asa dar asa este " . E la fel si in cazul evolutionismului teist unde Ken Miller ne explica el ce n-a stiut Dumnezeu. Teologie de Recycle Bin.
|
|
|||
|
|||
![]()
Poate sa fie si centrul fizic, dar nu asta ne intereseaza pe noi.
Conceptul de centru, in sens profund, are alta conotatie decat cea fizica. Pentru mine satul meu este centrul lumii, daca intelegi ce vreau sa spun. Pamantul este centru fiindca aici a venit Domnul. Alte conotatii pe mine unul nu ma intereseaza. |
|
|||
|
|||
![]()
iuliu46, o fi teologie de recycle bin, dar vezi...de asta crezi ca, poate, nu s-au mantuit cuviosi, din perioada moderna si contemporana, care nu au fost, cel putin manifest, geocentristi!? Citeste-ti cu atentie postarile anterioare: cumva, pui o cauzalitate, daca nu echivalenta, intre ateism si helio/acentrism. Nu e cazul, crede-ma... Pe noi Dumnezeu nu ne-a asezat aici ca sa credem ca suntem speciali. Probabil ai uitat ca Pamintul, dupa alungarea protoparintilor, e locul de ispasire-spre-mantuire al speciei noastre, si nicidecum locul nostru cel important, menit noua cu toate drepturile (cum altfel? suntem in centru!). bogdan81 a spus-o mult mai clar decit mine.
Inca ceva: a propos de ideea de centru, poate stii cine locuieste in centrul Pamintului... Cum scrie in Acatist? "Iisuse, pierzatorul celor de dedesubt". Asa ca nu e foarte fericita ideea asta de centru-cu-orice-pret-ca-altfel-ateismul/apostazia-ne-da-tircoale. Last edited by Barsaumas; 24.11.2013 at 19:12:56. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai omule cine a vorbit despre centru cu orice pret ? ![]() Daca stam amandoi pe marginea unui lac si eu zic ca am 300m adancime si tu imi zici ca e fara fund pentru ca asa ai vazut tu ca spun unii pe National Geographic si te apuci sa-mi faci teologia lacului fara fund si imi zici cum ii pun eu limite lui Dumnezeu e normal ca ma enervez. Hai sa masuram lacul intai, sa vedem daca are 300m sau 2000m sau e fara fund. Pe urma avem timp si de teologie, hai sa nu intram intr-o turma doar pentru ca ni se pare noua ca berbecii aia din frunte sunt mai destepti. Daca pamantul ar fi in centrul universului asta inseamna ca exista cineva care l-a pus acolo. De asta se ascunde aceasta ipoteza din start, nu pentru ca le place unora modestia. Eu nu zic ca e dar cinstit ar fi ca ei sa spuna ca pe baza informatiilor pe care le avem e posibil sa fie. Pe urma o sa stau sa ascult si la teologia ta. |
|
||||
|
||||
![]()
Ba tocmai că noi suntem speciali, cununa Creației, singurii făcuți după chipul și asemănarea lui Dumnezeu.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Suntem speciali si tocmai in acest sens e adevarat geocentrismul : in sensul ca suntem speciali, NU neaparat in sensul fizic. |
|
|||
|
|||
![]()
Sau cu alte cuvinte, daca spun ca mama mea e centrul vietii mele, ma refer la valoarea si importanta ei pentru mine.
Acesta este singurul sens profund si autentic. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu nu sustin prima varianta, pentru ca se stie si din observatii directe ca e gresita. Citatul se refera doar la a doua varianta, e evident ca Hawking nu crede ca soarele se invarte in jurul pamantului. Cautand acum pe net am gasit si un argument mai clar, intr-un articol: http://www.preferatele.com/docs/geog...n-expansi4.php "Acum, la prima vedere, aceasta dovada ca universul arata acelasi indiferent in ce directie privim ar parea sa sugereze ca exista ceva special in ceea ce priveste locul nostru in univers. Mai ales, ar parea ca daca observam ca toate celelalte galaxii se departeaza de noi; atunci noi trebuie sa fim in centrul universului. Exista, totusi, o alta explicatie; universul poate sa arate la fel in orice directie si vazut din oricare alta galaxie. Aceasta, asa cum am vazut, a fost a doua ipoteza a lui Friedmann. Nu avem o dovada stiintifica pentru sau impotriva acestei ipoteze. O credem datorita modestiei: ar fi fost cu totul extraordinar daca universul ar fi aratat acelasi in orice directie in jurul nostru, si nu in jurul altor puncte din univers! In modelul lui Friedmann, toate galaxiile se departeaza una de alta." Asadar, ca si in alte dati, sa separam argumentele stiintifice de ipoteze. Stiinta spune ca noi ne-am afla in centrul Universului. Argumentul ca nu e asa se bazeaza pe "modestie", dar modestia nu e argument stiintific. Deci, daca pana acum doar observam ca exista aceatsa ipoteza, cred ca putem spuen ca suntem in centrul Universului, fara sa fie vreun argument impotriva acestui lucur, ba chiar stiinta spune ca e adevarat. |
|