Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Minuni ale Ortodoxiei > Intamplari adevarate
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.11.2013, 00:20:41
Ilisie Sergiu Ilisie Sergiu is offline
Junior Member

Data înregistrării: 05.04.2013
Locație: Aiud, Alba
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Probabil că vrei să mai scoți și tu o carte.
Cand vei cauta pe google una alta si vei da de cate un forum si te astepti sa gasesti ceva de folos nu cred ca iti va placea sa vezi tot felul de raspunsuri in genul celei ce mi-ai adresat-o. Pentru ca topicurile acestea apar si prin rezultatele google cand cineva cauta de exemplu despre Arsenie Boca. Esti bucuros?

Credinta o am, nu caut senzational pentru a crede. M-am rugat Parintelui Arsenie sa ajung la Sfantul sau mormant cat mai repede, si m-a ajutat! Cu toate ca nici timpul nici banii nu imi permiteau. In cateva zile, urmeaza sa il vizitez. Consider ca o minune si o bucurie din partea sa este si asta.

Senzationala este firea omului, care din pacate nu la toata lumea este dreapta, si iritant este sa gasesti senzationalul pe un forum CRESTIN.
Reply With Quote
Vechi 26.11.2013, 10:41:41
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ilisie Sergiu Vezi mesajul

Credinta o am. (...) M-am rugat Parintelui Arsenie (...) si m-a ajutat!

Senzationala este firea omului, care din pacate nu la toata lumea este dreapta, si iritant este sa gasesti senzationalul pe un forum CRESTIN.
De ce m-am temut, din pacate s-a adeverit! Nici un cuvant de Dumnezeu, de Mantuitor, sau macar un "Doamne-ajuta!" Nu stiu ce "directie" intentionezi sa schimbi si bine-ar fi sa se indure Dumnezeu (NU Parintele Arsenie, care e mult mai mititel si are la randul lui nevoie de ingaduire pentru a mijloci, dar tare ma tem ca, asa cum te-ai manifestat, o sa ai, ori o mare dezamagire, ori o uriasa inselare din partea celui caruia ii faci jocul).
Forumul acesta este crestin exact atat cat meriti tu sa fie. Nu altii sunt vinovati de ceea ce ni se intampla, ci asa ingaduie Dumnezeu sa ni se intample, pentru a ne smeri in adancul sufletului nostru. Inteleg ca esti abia la inceput si ai o scuza, dar asta nu justifica reactia ta impotriva forumului. Obisnuieste-te cu oamenii, observa cum stau lucrurile si abia dupa o vreme deliberezi daca ai ceva de invatat, sau mai rau te smintesti. Insasi viata noastra e un test; il vom trece sau nu, Dumnezeu stie!...
Pace in suflet si calatorie cu folos, sa-ti dea Dumnezeu!

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote
Vechi 26.11.2013, 11:44:58
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
De ce m-am temut, din pacate s-a adeverit!
Slavă Domnului că te-ai lămurit!
În rest nu e bai (mă refer la Sergiu), toate-s spre folosul nostru, doar să știm să învățăm din greșeli.
Reply With Quote
Vechi 10.05.2015, 20:51:04
dumitrucelmare2000 dumitrucelmare2000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.03.2007
Implicit

In toamna trecuta am reusit, dupa un drum lung si cateva piedici, sa ajung la Prislop la mormantul parintelui Arsenie Boca. Cei care au fost deja stiu ca acolo este o maicuta care nu te lasa sa ingenunchezi la mormantul parintelui. Probabil ca nefinnd canonizat nu este voie. In fata mormantului insa mi-a trecut ceva prin cap: Mi-am zis in mintea mea ca nu o sa ma inchin parintelui, dar ce-ar fi daca m-as inchina Sfintei Cruci care este la mormant? Si nu stiu daca maicuta a stiut ce vreau sa fac sau a avut un moment de neatentie dar am reusit sa ma inchin. In momentul cand am vrut insa sa ating mormantul parintelui maicuta m-a oprit si mi-a spus: N-ai voie! Am auzit dupa aia si oameni vorbind ca nu-i voie sa te inchini la mormantul parintelui. Voi ce credeti?
Reply With Quote
Vechi 10.05.2015, 21:15:04
oaie_cugetatoare oaie_cugetatoare is offline
Banned

Data înregistrării: 31.03.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dumitrucelmare2000 Vezi mesajul
In momentul cand am vrut insa sa ating mormantul parintelui maicuta m-a oprit si mi-a spus: N-ai voie! Am auzit dupa aia si oameni vorbind ca nu-i voie sa te inchini la mormantul parintelui. Voi ce credeti?
Trebuia sa-i spui scurt si ferm :"Tanti poate n-ai voie tu.Dar eu sunt liber."
Daca eu vreau sa ma inchin la un bolovan e treaba mea.
Astia probabil sunt vechii securisti.

Citat:
Probabil ca nefinnd canonizat nu este voie.
Daca cineva iti spune ceva si Dumnezeu iti spune/arata contrariul spuselor lor , tu ce faci?
Faci ascultare de om(oricare ar fi el) sau de Dumnezeu ?
Ascultarea (de oricine) se face pana la pacat.Pai si care ar fi pacatul in cazul asta ?
Pai sa stii ca acolo la mormant lui Boca, binecuvanteaza Duhul Sfant prin minunile pe care le savarseste
si tu sa refuzi a recunoaste asta(inchinarea mai inseamna si recunostiinta=>ne-inchinarea mai inseamna si
ne-recunostiinta) inseamna pacat impotriva evidentei.Asta este un mare pacat.Este ignoarea lui Dumnezeu.

Este ca si cum te-ai ruga si te-ai ruga la Dumnezeu sa-ti dea un semn ca exista si atunci cand o face
si te cheama sa vezi asta tu refuzi sa recunosti minunea , prin urmare refuzi sa recunosti ceea ce ai cerut.

Ori ce parerei ai tu, daca cineva te roaga insistent sa-l ajuti, si tu cand vrei s-o faci, te face ca nu te cunoaste,
ba chiar nici nu recunoaste ca te-a rugat ceva vreodata ? Tu ce parare ai avea ?

PS:mai pe scurt.Trebuia s-o ignori complet ca si cum nici nu ar fi existat acolo.

Last edited by oaie_cugetatoare; 10.05.2015 at 21:28:21.
Reply With Quote
Vechi 10.05.2015, 21:49:29
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de oaie_cugetatoare Vezi mesajul
Trebuia sa-i spui scurt si ferm :"Tanti poate n-ai voie tu.Dar eu sunt liber."
Daca eu vreau sa ma inchin la un bolovan e treaba mea.
Astia probabil sunt vechii securisti.

PS:mai pe scurt.Trebuia s-o ignori complet ca si cum nici nu ar fi existat acolo.
Mormântul este în incinta mănăstirii. "Tanti" este o reprezentantă a mănăstirii. Dacă "tanti" îți cere ca, în incinta mănăstirii, să ai un anumit comportament, ai două variante: o asculți sau pleci. Și dacă vrei să te rogi Părintelui, o poți face și în afara mănăstirii.
Reply With Quote
Vechi 10.05.2015, 21:57:35
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Mormântul este în incinta mănăstirii. "Tanti" este o reprezentantă a mănăstirii. Dacă "tanti" îți cere ca, în incinta mănăstirii, să ai un anumit comportament, ai două variante: o asculți sau pleci. Și dacă vrei să te rogi Părintelui, o poți face și în afara mănăstirii.
Tu n-ai auzit de hartuire niciodata ?
Probabil imi vei zice despre regulamentul, etc, etc.Bun.
Sa-mi dea in scris "tanti aia" sau chiar staretza in scris ca nu am voie
sa ma inchin in fata mormantului.Si sa semneze cele scrise.
Daca iti da in scris si semneaza atunci lucrurile trec intr-alt registru.
Daca refuza sa dea in scris atunci ignori tot ce zic ele, ca si cum n-ar fi acolo.
Simplu, simplisimo.
Reply With Quote
Vechi 10.05.2015, 22:24:11
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dumitrucelmare2000 Vezi mesajul
In toamna trecuta am reusit, dupa un drum lung si cateva piedici, sa ajung la Prislop la mormantul parintelui Arsenie Boca. Cei care au fost deja stiu ca acolo este o maicuta care nu te lasa sa ingenunchezi la mormantul parintelui. Probabil ca nefinnd canonizat nu este voie. In fata mormantului insa mi-a trecut ceva prin cap: Mi-am zis in mintea mea ca nu o sa ma inchin parintelui, dar ce-ar fi daca m-as inchina Sfintei Cruci care este la mormant? Si nu stiu daca maicuta a stiut ce vreau sa fac sau a avut un moment de neatentie dar am reusit sa ma inchin. In momentul cand am vrut insa sa ating mormantul parintelui maicuta m-a oprit si mi-a spus: N-ai voie! Am auzit dupa aia si oameni vorbind ca nu-i voie sa te inchini la mormantul parintelui. Voi ce credeti?
Chiar si dupa moartea sa s-au intamplat multe minuni. Deci acei oameni s-au rugat cumva la el,la sfantul necanonizat inca . Daca s-au rugat in genunchi,insemna ca interdicitia nu e adevarata . Daca nu s-au rugat in genunchi,inseamna ca nu e nevoie sa ingenunchezi .Deci cumva tot s-au rugat ei . Nu trebuie neaprat sa incalci dispciplina ca sa te rogi. Cauta si tu sa te rogi sfantului ,necanonizat inca ,cat mai profund si cu cat mai multa dragoste ,si indifferent daca ingenunchezi la mormantul sau sau nu,sfantu te va auzi . Caci nu din vina ta nu ai ingenunchiat,ci pentru ca cineva ,urmasa a celor care faceau parte din acea obste ,te-a oprit. Toate au un sens pe lumea asta , si din lucruri mici ajungem la adevaruri mari
Reply With Quote
Vechi 10.05.2015, 22:39:46
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Nu trebuie neaprat sa incalci dispciplina ca sa te rogi.
Bunicul meu, Dumnezeu să-l ierte, era genul de tip care știa cum se fac lucrurile, din punct de vedere tehnic. Dacă încercai să bați un cui și te vedea, venea numaidecât ca să-ți explice că nu ții bine ciocanul, că nu e cuiul potrivit, și așa mai departe.

Anul ăsta, aflându-mă la mormântul lui cu soția mea, încercam să aprind o lumânare buclucașă care nu vroia să se aprindă; după ce mi-am ars degetele cu bricheta, i-am spus soției: "din clipă în clipă o să se scoale Tataie din groapă ca să ne explice cum se aprinde lumânarea".

Am convingerea că și pe Părintele Arsenie l-ar încerca o mare dorință de a se scula din groapă, dacă ar vedea un credincios oarecare, explicând maicilor din obștea mănăstirii și punându-le la punct, cu privire la ce e voie și ce nu e voie să faci în cimitirul mănăstirii.
Reply With Quote
Vechi 10.05.2015, 23:01:03
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Anul ăsta, aflându-mă la mormântul lui cu soția mea, încercam să aprind o lumânare buclucașă care nu vroia să se aprindă;
Lumanarea nu se aprinde cu bricheta.Lumanarea inseamna jerta.Iar bricheta
este pt tigari(iarba diavolului).Nu poti aduce jertfa lui Hristos, aprizind
lumanarea cu o ustensila(bricheta)
care a fost special construita pt un viciu/patima.
Este ca si cum tu ai luat foc iar eu incerc sa-ti sting focul arucand benzina.
Aprinde lumanrea doar cu chibrit sau de la candela.

PS:Stii cum fac astia cand ii pui semneze cele declarate ? Retracteaza tot si refuza sa semneze si fug din calea ta
precum gandacii cand aprinzi lumina.

Last edited by oaie_cugetatoare; 10.05.2015 at 23:06:45.
Reply With Quote
Răspunde