![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Cand vei cauta pe google una alta si vei da de cate un forum si te astepti sa gasesti ceva de folos nu cred ca iti va placea sa vezi tot felul de raspunsuri in genul celei ce mi-ai adresat-o. Pentru ca topicurile acestea apar si prin rezultatele google cand cineva cauta de exemplu despre Arsenie Boca. Esti bucuros?
Credinta o am, nu caut senzational pentru a crede. M-am rugat Parintelui Arsenie sa ajung la Sfantul sau mormant cat mai repede, si m-a ajutat! Cu toate ca nici timpul nici banii nu imi permiteau. In cateva zile, urmeaza sa il vizitez. Consider ca o minune si o bucurie din partea sa este si asta. Senzationala este firea omului, care din pacate nu la toata lumea este dreapta, si iritant este sa gasesti senzationalul pe un forum CRESTIN. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Forumul acesta este crestin exact atat cat meriti tu sa fie. Nu altii sunt vinovati de ceea ce ni se intampla, ci asa ingaduie Dumnezeu sa ni se intample, pentru a ne smeri in adancul sufletului nostru. Inteleg ca esti abia la inceput si ai o scuza, dar asta nu justifica reactia ta impotriva forumului. Obisnuieste-te cu oamenii, observa cum stau lucrurile si abia dupa o vreme deliberezi daca ai ceva de invatat, sau mai rau te smintesti. Insasi viata noastra e un test; il vom trece sau nu, Dumnezeu stie!... Pace in suflet si calatorie cu folos, sa-ti dea Dumnezeu!
|
|||
|
|||
![]()
Slavă Domnului că te-ai lămurit!
În rest nu e bai (mă refer la Sergiu), toate-s spre folosul nostru, doar să știm să învățăm din greșeli. |
|
|||
|
|||
![]()
In toamna trecuta am reusit, dupa un drum lung si cateva piedici, sa ajung la Prislop la mormantul parintelui Arsenie Boca. Cei care au fost deja stiu ca acolo este o maicuta care nu te lasa sa ingenunchezi la mormantul parintelui. Probabil ca nefinnd canonizat nu este voie. In fata mormantului insa mi-a trecut ceva prin cap: Mi-am zis in mintea mea ca nu o sa ma inchin parintelui, dar ce-ar fi daca m-as inchina Sfintei Cruci care este la mormant? Si nu stiu daca maicuta a stiut ce vreau sa fac sau a avut un moment de neatentie dar am reusit sa ma inchin. In momentul cand am vrut insa sa ating mormantul parintelui maicuta m-a oprit si mi-a spus: N-ai voie! Am auzit dupa aia si oameni vorbind ca nu-i voie sa te inchini la mormantul parintelui. Voi ce credeti?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca eu vreau sa ma inchin la un bolovan e treaba mea. Astia probabil sunt vechii securisti. Citat:
Faci ascultare de om(oricare ar fi el) sau de Dumnezeu ? Ascultarea (de oricine) se face pana la pacat.Pai si care ar fi pacatul in cazul asta ? Pai sa stii ca acolo la mormant lui Boca, binecuvanteaza Duhul Sfant prin minunile pe care le savarseste si tu sa refuzi a recunoaste asta(inchinarea mai inseamna si recunostiinta=>ne-inchinarea mai inseamna si ne-recunostiinta) inseamna pacat impotriva evidentei.Asta este un mare pacat.Este ignoarea lui Dumnezeu. Este ca si cum te-ai ruga si te-ai ruga la Dumnezeu sa-ti dea un semn ca exista si atunci cand o face si te cheama sa vezi asta tu refuzi sa recunosti minunea , prin urmare refuzi sa recunosti ceea ce ai cerut. Ori ce parerei ai tu, daca cineva te roaga insistent sa-l ajuti, si tu cand vrei s-o faci, te face ca nu te cunoaste, ba chiar nici nu recunoaste ca te-a rugat ceva vreodata ? Tu ce parare ai avea ? PS:mai pe scurt.Trebuia s-o ignori complet ca si cum nici nu ar fi existat acolo. Last edited by oaie_cugetatoare; 10.05.2015 at 21:28:21. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Probabil imi vei zice despre regulamentul, etc, etc.Bun. Sa-mi dea in scris "tanti aia" sau chiar staretza in scris ca nu am voie sa ma inchin in fata mormantului.Si sa semneze cele scrise. Daca iti da in scris si semneaza atunci lucrurile trec intr-alt registru. Daca refuza sa dea in scris atunci ignori tot ce zic ele, ca si cum n-ar fi acolo. Simplu, simplisimo. ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Bunicul meu, Dumnezeu să-l ierte, era genul de tip care știa cum se fac lucrurile, din punct de vedere tehnic. Dacă încercai să bați un cui și te vedea, venea numaidecât ca să-ți explice că nu ții bine ciocanul, că nu e cuiul potrivit, și așa mai departe.
Anul ăsta, aflându-mă la mormântul lui cu soția mea, încercam să aprind o lumânare buclucașă care nu vroia să se aprindă; după ce mi-am ars degetele cu bricheta, i-am spus soției: "din clipă în clipă o să se scoale Tataie din groapă ca să ne explice cum se aprinde lumânarea". Am convingerea că și pe Părintele Arsenie l-ar încerca o mare dorință de a se scula din groapă, dacă ar vedea un credincios oarecare, explicând maicilor din obștea mănăstirii și punându-le la punct, cu privire la ce e voie și ce nu e voie să faci în cimitirul mănăstirii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
este pt tigari(iarba diavolului).Nu poti aduce jertfa lui Hristos, aprizind lumanarea cu o ustensila(bricheta) care a fost special construita pt un viciu/patima. Este ca si cum tu ai luat foc iar eu incerc sa-ti sting focul arucand benzina. Aprinde lumanrea doar cu chibrit sau de la candela. PS:Stii cum fac astia cand ii pui semneze cele declarate ? Retracteaza tot si refuza sa semneze si fug din calea ta precum gandacii cand aprinzi lumina. Last edited by oaie_cugetatoare; 10.05.2015 at 23:06:45. |
|