![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
veilur,
ba au mai inviat shi altzii dupa voia lui Dumnezeu, de exemplu sf. Ap Ioan, pe insula Patmos, fiind ucis de vrajitorul satanei shi antihrishtii din vazduh ... a fost readus la viatza de un inger trimis de Dumnezeu, iar apoi prin puterea crucii i-a eliberat pe locuitorii insulei de inshelatoriile acestora, implinindu-se astfel shi cuvintele mantuitorului "Acest ucenic al meu nu v-a muri pana ce Ma voi intoarce"... deci o interpretare ar putea fi ca a trait pana dupa ce a primit shi a scris Apocalipsa... (asha ceva parca am citit pe un site de la parintele Cleopa despre moartea shi revenirea la viatza a sf. Ap. Ioan) asha ca nu-i exclus ca shi pe altzii Domnul sa-i readuca in trup... deci nu a fost moarte clinica fiindca in absentza semnelor vitale, in trup se instaleaza descompunerea ireversibila.... nu a fost in coma fiindca acolo erau medici care shtiau lua macar nishte semne vitale (ca sufli, ca-tzi bate inima, ca tzi se dilata pupilele, ca te transformi in cadavru....) |
|
|||
|
|||
![]()
A inviat .si doctorii s-au minunat ca avea organele putrezite ,metastaza.
Totul s-a refacut in ea cu rugaciunile Maicii Domnului. Totul e posibil la Dumnezeu. Cat despre mila lui Dumnezeu pentru cei ce il iubes ,ea este mare ,scrie David (ps.90): 1. Cel ce locuiește în ajutorul Celui Preaînalt, întru acoperământul Dumnezeului cerului se va sălășlui. 2. Va zice Domnului: "Sprijinitorul meu ești și scăparea mea; Dumnezeul meu, voi nădăjdui spre Dânsul". 3. Că El te va izbăvi din cursa vânătorilor și de cuvântul tulburător. " Eu cred ca si cei credinciosi au parte de greutati ,fara cruce nu i-am cere ajutorul lui Hristos. Dar nici sa nu ne comaparam cu sfintii care cereau o boala sa patimeasca ,la masura lor e greu de ajuns.Unii au murit foarte batrani ,altii au facut cancer mai de timpuriu ,nu stim judecatile lui Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]()
Si chip cioplit inseamna si banii ,sau o casa ,tigara ,bautura ,orice lucru pamintesc de care ne atasam mai mult decat de Dumnezeu.
|
|
||||
|
||||
![]()
mqAdevarulNU POATE FI CUNOSCUT DACA NU ESTE relevat,zicea PETRE TUTEA,adica nu exista ADEVAR nerevelat.vedeti pe filme ortodoxe,micul film cu interesantul interviu luat de Vaartan Arachelian lui P. TUTEA.
|
|
|||
|
|||
![]()
1. Eu sunt Domnul Dumnezeul Tau; sa nu ai alti dumnezei afara de Mine.
2. Sa nu-ti faci chip cioplit, nici alta asemanare, nici sa te inchini lor. 3. Sa nu iei numele Domnului Dumnezeului tau in desert. 4. Adu-ti aminte de ziua Domnului si o cinsteste. 5. Cinsteste pa tatal tau si pe mama ta, ca bine sa-ti fie si multi ani sa traiesti pe pamant 6. Sa nu ucizi. 7. Sa nu fii desfranat. 8. Sa nu furi. 9. Sa nu ridici marturie mincinoasa impotriva aproapelui tau. 10. Sa nu poftesti nimic din ce este al aproapelui tau. de ce va inchinati la icoane si statui? |
|
|||
|
|||
![]()
Este mare diferenta intre o persoana si imaginea ei transpusa pe hartie fotografica, panza sau perete. Nimeni nu va confunda fotografia, tabloul sau fresca cu persoana insasi.
La fel e cu icoanele. Ne mai trece dorul privind la icoane, dar oricat le-am privi, nu uitam nici o clipa ca e vorba doar de un desen si nu de Dumnezeu, Fecioara Maria sau Sfinti in persoana, ci doar de imagini, care ne amintesc de acestia. Nu ne rugam imaginii, ci chiar persoanei, pe care icoana o reprezinta. HENKER, DE CATE ORI IN VIATA TA AI CONFUNDAT PERSOANA IUBITA CU FOTOGRAFIA EI ?!? Din pacate sunt multi, care nu inteleg acest lucru, dealtfel simplu de inteles. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mircea Eliade - un credincios fara Dumnezeu? | costel | Generalitati | 23 | 10.11.2012 10:27:10 |
eu mai credincios ca vecinu | dianadi | Generalitati | 46 | 17.07.2011 00:13:20 |
Stiinta nu inseamna tehnologie asa cum religia nu inseamna credinta | I.Calin | Generalitati | 2 | 17.01.2011 20:21:42 |
Dumnezeu raspunde omului credincios | crissta | Intrebari utilizatori | 4 | 02.12.2010 19:04:42 |
Sa definim ce inseamna a fi credincios (practic) | sophia | Despre Biserica Ortodoxa in general | 17 | 20.07.2009 09:54:45 |
|