Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Despre Forum > Reguli generale de utilizare a forumului
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.11.2013, 14:32:02
dana1973 dana1973 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 28.11.2013
Implicit

Traumatizata psihic ,nu cred ca e cazul.Tatal meu a fost bun , nu ii pot reprosa nimic .
Cat am stat la ei era bine atata timp cat faceam cum zicea ea , daca nu imi zicea sa ma casatoresc si sa plec.Am facut asta mult prea tarziu , dar nu te poti sa te casatoresti doar de dragul de a face lucrul asta ci trebuie sa ai si cu cine .Poate ar fi fost bine daca as fi avut curajul sa imi i-au viata in maini.
Mai rau este de cand nu mai imi poate controla viata.Cel putin asa simt acum.
Oricum e mama mea si o sa o iert si o sa o ajut cand va avea nevoie.Poate isi va da seama ca greseste.Ma pun in situatia ei si mi se strange inima , dar oare nu trebuia sa arate si ea putina bunavointa ?
Reply With Quote
Vechi 29.11.2013, 14:50:36
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Putine sanse sa inteleaga si sa mai schimbe ceva din pacate..
Unii zic ca e o chestie de varsta, si s-ar putea sa nu greseasca prea mult.
Teoretic, se poate, practic eu n-am vazut cazuri din astea.
Cei care au ajuns la o varsta inaintata cu niste fixuri, nu prea le mai schimba pe nimic.

Nu uitat ce ti-am zis, daca se gandeste sa se mute cu tine, gaseste o cale sa o refuzi, altfel o sa va faca viata un iad.

De fapt ai putut vedea si tu cam ce se poate intampla..
Vechi 30.11.2013, 17:01:41
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Parintii nu ii putem alege. Poate ca mama ta s-a simtit neglijata, sau a crezut ca odata casatorita te vei indeparta de ei, ori pur si simplu asa este felul ei...
Te poti ruga pentru ea si rugandu-te va inmuia Dumnezeu inima ei. Cel mai bine ar fi sa stea la casa ei, pentru a evita certurile si sa o ajuti cu ce poti.
Reply With Quote
Vechi 04.12.2013, 17:33:37
mirel_b mirel_b is offline
Junior Member

Data înregistrării: 04.12.2013
Implicit sa ajutam la canonizarea parintelui Arsenie Boca semnand aceasta petitie

http://www.petitieonline.net/petitie/38760052
Reply With Quote
Vechi 04.12.2013, 17:41:58
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Vai, nu iar petitie online, nu si pentru asta..
Si spam pe deasupra.

Din toate topicele despre par. Arsenie Boca, tocmai aici ti-ai gasit..
Vechi 04.12.2013, 21:45:57
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Unhappy si eu am o problema tot cu parintii...

cand am terminat eu facultatea mama mi-a facut cadou un telefon cu abonament pe numele ei (dandu-i astfel peste nas prietenului meu de atunci, care nu a fost in stare, si care deunde ma iubea nespus de circa trei ani dintr-o data s-a vazut incapabil, nevrednic sa se casatoreasca cu mine); de atunci am rams in continuare pana azi tot cu abonament pe numele ei (mi s-a spus ca n-as putea face pe numele meu pt ca eu nu am casa in proprietate); ceea ce ma deranjeaza ca de fiecare data cand vreau sa fac o modificare la abonament, extraoptiune, sau sa achizitionez vreun aparat la oferta, etc, imi tb acordul ei; ultima modificare am facut-o acum un an sau doi cand mi-am pus de 3 euro internet pe telefon, desi actualul partener nu a fost de acord; apoi mi-a facut capul calendar ca de ce nu am profitat sa imni schimb si telefonul cand am facut prelungirea, etc... chestia e ca acum cca o luna suna de la vodafon si cere cu mama, le zic sa sune pe nr ei, ca eu eram la job, i nu stiu ce vb ei, insa peste o luna ma trezesc ca au prelungit abonamentul meu (modoficandu-l cu 2 euro in plus) ca asa se intelesesera cu mama, si cand intreb ce telefon pot sa iau la oferta constat ca tot un "jaf", deci pt un smatfon mai de Doamne ajuta mai cereau 300 de lei in plus, ca cica "n-am abonament de smartfon" iar ca valoare abonamentul este de 7 euro plus extraoptiunea de net de 3 euro, adica 10 euro, cat cel mai mic abonament de smartfon...asa ca de atunci al meu nu mai vorbeste cu mine, ca cica eu sunt de vina ca n-am informat-o pe mama de anultrecut, decand mi-a zis el, ca nu mai vreau sa-mi prelungeasca ea abonamentul si vreau sa ne separam si eventual sa-mi faca el pe numele lui....(ceea ce eu nu tin neaparat. ca daca cumva nu ne mai intelegem si ne separam, pe urma ce fac, raman legata de el?). Acum faptul e consumat, ma intreb ce are de gand monsieur, sa nu mai vb cu mine pana la anul sau peste doi ani cand imi expira iar abonamentul???
Reply With Quote
Vechi 17.12.2013, 01:33:42
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Implicit

@ dana1973

Ajutorul dat parintilor la batranete este o datorie a copiilor. Parintii trebuie ajutati atunci cand devin neputinciosi, nu se mai pot descurca singuri, nu mai pot sa-si faca cumparaturi, curat, mancare, etc. Dar daca parintele este in putere, din mila lui Dumnezeu sanatos, are casa, este de preferat daca nu chiar recomandat, sa nu stea cu copilul.

Dupa ce mama dumneavoastra s-a victimizat in toate modurile, va inteleg ca va simtiti vinovata, dar nu trebuie sa puneti la inima aceste vorbe spuse la suparare de ea. Omul dupa ce se casatoreste lasa pe mama si pe tata si se uneste cu alesul sau. In acest moment dumneavoastra trebuie sa va canalizati pe educatia copilului (ceea ce si faceti), pe bunastarea familiei care poate fi amenintata de locuitul impreuna cu altcineva, fie el si parinte (mai ales in cazul in care are o fire dificila). Spun asta deoarece mama (din ceea ce ati scris), nu depinde de ajutorul dumneavoastra in asa masura incat locuitul impreuna sa fie o necesitate. O puteti ajuta in alt mod, poate financiar daca este cazul. Cu siguranta o sa-i treaca supararea, este nevoie de putin timp si de propriul spatiu. Cel mai bine este sa va vizitati din cand in cand (atunci cu siguranta va veti intelege foarte bine).
Reply With Quote
Vechi 17.12.2013, 08:57:06
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
cand am terminat eu facultatea mama mi-a facut cadou un telefon cu abonament pe numele ei (dandu-i astfel peste nas prietenului meu de atunci, care nu a fost in stare, si care deunde ma iubea nespus de circa trei ani dintr-o data s-a vazut incapabil, nevrednic sa se casatoreasca cu mine); de atunci am rams in continuare pana azi tot cu abonament pe numele ei (mi s-a spus ca n-as putea face pe numele meu pt ca eu nu am casa in proprietate); ceea ce ma deranjeaza ca de fiecare data cand vreau sa fac o modificare la abonament, extraoptiune, sau sa achizitionez vreun aparat la oferta, etc, imi tb acordul ei; ultima modificare am facut-o acum un an sau doi cand mi-am pus de 3 euro internet pe telefon, desi actualul partener nu a fost de acord; apoi mi-a facut capul calendar ca de ce nu am profitat sa imni schimb si telefonul cand am facut prelungirea, etc... chestia e ca acum cca o luna suna de la vodafon si cere cu mama, le zic sa sune pe nr ei, ca eu eram la job, i nu stiu ce vb ei, insa peste o luna ma trezesc ca au prelungit abonamentul meu (modoficandu-l cu 2 euro in plus) ca asa se intelesesera cu mama, si cand intreb ce telefon pot sa iau la oferta constat ca tot un "jaf", deci pt un smatfon mai de Doamne ajuta mai cereau 300 de lei in plus, ca cica "n-am abonament de smartfon" iar ca valoare abonamentul este de 7 euro plus extraoptiunea de net de 3 euro, adica 10 euro, cat cel mai mic abonament de smartfon...asa ca de atunci al meu nu mai vorbeste cu mine, ca cica eu sunt de vina ca n-am informat-o pe mama de anultrecut, decand mi-a zis el, ca nu mai vreau sa-mi prelungeasca ea abonamentul si vreau sa ne separam si eventual sa-mi faca el pe numele lui....(ceea ce eu nu tin neaparat. ca daca cumva nu ne mai intelegem si ne separam, pe urma ce fac, raman legata de el?). Acum faptul e consumat, ma intreb ce are de gand monsieur, sa nu mai vb cu mine pana la anul sau peste doi ani cand imi expira iar abonamentul???
Glumest, da?

La cate probleme ai cu el si cu toata relatia in sine, asta nu e nimic.