![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Doamne Ajuta,
Am fost sfatuita sa citesc despre rugaciune si in loc sa-mi vad de treaba mintea mea bate campii, in sensul ca se nasc niste intrebari al caror raspuns nu-l gasesc si am speranta ca poate exista cineva aici care ma poate indruma spre o sursa ortodoxa care ar trata un aspect al rugaciunii. Duhovnicul meu cred ca este destul de ocupat si problema asta nu cred ca arde pentru a-l vizita cautand lamuriri. Din ceea ce am inteles eu in tot ce-am apucat sa citesc ( putin, ce-i drept ) , Dumnezeu asculta rugaciunile celor care deja sunt formati ortodocsi si care au deja un duhovnic si prin urmare traiesc in Tainele Bisericii. Dar cei care nu au asa ceva , de exemplu oamenii care apartin altor religii-culte , altele chiar daca poate au fost sau nu botezati sau poate au renuntat/ignorat ( sau nu le-a pasat ) dintr-un motiv sau altul practica ortodoxa si se trezesc deodata ( prin cine stie ce minune ) ca le pasa de sufletul lor ? Si ei sunt priviti de Dumnezeu la fel care oricare credincios ? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Deci : "Gandurile si infruntarea lor": http://www.crestinortodox.ro/sfaturi...rea-68502.html
|
||||
|
||||
![]() Citat:
A subliniat foarte clar ca nu conteaza unde ne rugam, ca El asculta rugaciunile celor care se roaga in duh si adevar. (Ioan 4.21-23) Insa, ortodoxia aprinde intr-un chip minunat sufletul.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Ortodoxia este adevarul despre Dumnezeu, despre om si despre lume, asa cum ni l-a dat Insusi Dumnezeu Cel Intrupat prin invatatura Sa desavarsita. Asa cum l-a exprimat mai tarziu cugetul si inima dumnezeiescului Pavel. Asa cum l-a descris ucenicul iubirii si alti apostoli si evanghelisti cu lumina cereasca a Sfantului Duh. Ortodoxia este acea sinteza minunata dintre dogma si obiceiuri, dintre teorie si practica, asa cum ne-a fost predanisita de catre parintii duhovnicesti ai Alexandriei, Constantinopolului, Capadociei, Siriei si, mai tarziu, ai Sfantului Munte."
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ortodoxia este darul Lui Dumnezeu catre noi, prin care El ni se daruieste intreg.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
2 - E gresita ideea cum ca Dumnezeu implineste numai dorintele celor initiati. Din experienta stiu ca cele mai mari si mai frumoase realizari le-am avut de la Dumnezeu pe cand eram in fundul mocirlei, dar pe care nu o constientizam deloc. Ma rugam si mi se parea normal ca Dumnezeu sa ma asculte si sa ma ajute. (Ma refer la casatorie si ma refer la casa: doua daruri extraordinare pe care mi le-a facut Dumnezeu, fiindca i-am cerut in rugaciunile mele, desi nu ma spovedisem din copilarie, nu mergeam la biserica si traiam in desfrau.) Abia mai tarziu am realizat ce tupeu am avut si cat de bun a fost Dumnezeu cu mine, fiindca mi-a dat ce i-am cerut, fara sa se uite la pacatele mele. Cred ca asta este cea mai mare vina pe care o simt, si ma ajuta sa nu indraznesc vreodata sa pun la indoiala bunatatea si blandetea lui Dumnezeu, chiar si pentru cei mai pacatosi oameni (sau poate mai ales pentru ei, asa cum a facut-o si cu mine). Si ma mai ajuta sa nu judec pe nimeni, fiindca "maine" acel "judecat de mine" s-ar putea mantui, iar eu sa cad in slabiciune sau inselare! Practic, orice e posibil. 3 - Dumnezeu stie bine potentialul fiecaruia. Imi amintesc un fragment din "Pelerinul rus", cand se vorbea despre un hot ordinar, care, atunci cand pleca la furat, se ruga... sa nu-l prinda. Daca in sufletul tau te temi de Dumnezeu, inseamna ca-ti pasa, iar constiinta impreuna cu ingerul pazitor si cu Duhul Sfant, lucreaza la asta. Acel pungas pacatos, a ajuns in cele din urma paracliser, dar nu singur, ci cu ajutorul unui bunic ajuns aproape de Dumnezeu, si cu imprejurarea pe care tot Dumnezeu a oranduit-o sa ajunga in preajma autorului cartii, tocmai cand el se afla la o mare raspantie! Deci... tu roaga-te! Oricum, rau nu are ce sa fie!!!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cineva a descris , intr-un raspuns catre mine, ca ortodoxia este speciala pentru ca aprinde sufletul intr-un mod special. Am crezut ca nu citesc bine. E ca si cum as citi ca exista si alte cai de mantuire numai ca ortodoxia ar avea acest atu. |
|
|||
|
|||
![]()
Duhovnicul Mănăstirii Dragomirna, a cerut unei maici bătrâne de acolo, una pe care toată lumea o considera nebună, să-i dea un cuvânt de folos, anume, să-i spună ceva despre Dumnezeu. Știți ce i-a răspuns maica ? A zis așa: „Mamă, Dumnezeu este de o seriozitate înfiorătoare. Despre El se laudă, nu se vorbește.”
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Intrebare Importanta | ggmarius | Generalitati | 5 | 19.07.2011 10:26:09 |
puterea rugaciunii | mihaisepo | Rugaciuni | 5 | 24.02.2011 15:11:06 |
Puterea rugaciunii | Rodica50 | Generalitati | 20 | 02.02.2011 11:19:37 |
o nelamurire importanta | padrevicentiu | Generalitati | 5 | 12.09.2007 10:07:11 |
|