Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.12.2013, 10:22:54
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Pacat ca a trebuit sa afli pe calea cea grea, caposule
Sa dea Dumnezue sa nu se fi intamplat deja ceva rau, mai ales la copil.

Nici eu n-am crezut ca au sa se manifeste asa rapid carentele, in definitiv de cand ati renuntat si la lapte/oua? Un an, poate un an si ceva.

Exista tabele cu continutul de B12 in diverse alimente, ca si certitudine rezonabila, legumele sigur n-ai sa le gasesti pe acolo.

Adam, foarte probabil, avea alta biologie.

Acum, in lumea moderna exista alternative la a manca lacatate, oua, carne: pastilutza.

Dar asta ar trebui sa te ajute sa-ti pui niste semne de intrebare vizavi de ceea ce este cu adevarat alimentatie naturala.

Si inca ceva, carentele celor exclusiv vegani nu se rezuma doar la B12.

De celelalte sa nu afli cumva tot din experienta proprie, dar mult mai tarziu si mai dureros.
Vechi 05.12.2013, 11:01:27
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Pacat ca a trebuit sa afli pe calea cea grea, caposule
Sa dea Dumnezue sa nu se fi intamplat deja ceva rau, mai ales la copil.
Amin.

Citat:
Nici eu n-am crezut ca au sa se manifeste asa rapid carentele, in definitiv de cand ati renuntat si la lapte/oua? Un an, poate un an si ceva.
În februarie-martie vor fi 2 ani.

E posibil să fi avut carențe chiar cînd eram mare consumator de carne și produse animale la scală industrială. Dar atunci nici nu știam că există b12.

Citat:
Exista tabele cu continutul de B12 in diverse alimente, ca si certitudine rezonabila, legumele sigur n-ai sa le gasesti pe acolo.
Apropo de tabele, mă întreb cum or fi trăit asceții doar cu pîine și apă 100 de ani. Sănătoși și întregi la minte, activi fizic.

Citat:
Adam, foarte probabil, avea alta biologie.
Adam-Eva androginul? :))

Citat:
Acum, in lumea moderna exista alternative la a manca lacatate, oua, carne: pastilutza.
Sau injecția, plasturele... :) Deh, m-am născut la sfîrșitul lumii, n-am ales eu data.

Citat:
Dar asta ar trebui sa te ajute sa-ti pui niste semne de intrebare vizavi de ceea ce este cu adevarat alimentatie naturala.
Învățăm tot timpul, dacă vrem.

Citat:
Si inca ceva, carentele celor exclusiv vegani nu se rezuma doar la B12.

De celelalte sa nu afli cumva tot din experienta proprie, dar mult mai tarziu si mai dureros.
Oricare ar fi, b12 le bate pe toate la importanță. O listă, un link?

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 05.12.2013, 11:39:43
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10479225

Mortality in vegetarians and nonvegetarians: detailed findings from a collaborative analysis of 5 prospective studies.

Key TJ, Fraser GE, Thorogood M, Appleby PN, Beral V, Reeves G, Burr ML, Chang-Claude J, Frentzel-Beyme R, Kuzma JW, Mann J, McPherson K.
Source

Imperial Cancer Research Fund, Cancer Epidemiology Unit, Oxford, United Kingdom. key@icrf.icnet.uk

Abstract

We combined data from 5 prospective studies to compare the death rates from common diseases of vegetarians with those of nonvegetarians with similar lifestyles. A summary of these results was reported previously; we report here more details of the findings. Data for 76172 men and women were available. Vegetarians were those who did not eat any meat or fish (n = 27808). Death rate ratios at ages 16-89 y were calculated by Poisson regression and all results were adjusted for age, sex, and smoking status. A random-effects model was used to calculate pooled estimates of effect for all studies combined. There were 8330 deaths after a mean of 10.6 y of follow-up. Mortality from ischemic heart disease was 24% lower in vegetarians than in nonvegetarians (death rate ratio: 0.76; 95% CI: 0.62, 0.94; P<0.01). The lower mortality from ischemic heart disease among vegetarians was greater at younger ages and was restricted to those who had followed their current diet for >5 y. Further categorization of diets showed that, in comparison with regular meat eaters, mortality from ischemic heart disease was 20% lower in occasional meat eaters, 34% lower in people who ate fish but not meat, 34% lower in lactoovovegetarians, and 26% lower in vegans. There were no significant differences between vegetarians and nonvegetarians in mortality from cerebrovascular disease, stomach cancer, colorectal cancer, lung cancer, breast cancer, prostate cancer, or all other causes combined.

De studiat (primul link in special)

http://www.beyondveg.com/index.shtml

http://www.westonaprice.org/vegetari...ina-study-myth

http://healthcorrelator.blogspot.ro/.../China%20Study

http://en.wikipedia.org/wiki/Carnosine

Last edited by AlinB; 05.12.2013 at 12:09:47.
Reply With Quote
Vechi 05.12.2013, 12:00:43
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

O să mă uit pe ele, dar să știi că treburile nu stau chiar cum prezintă statisticile generale pentru că a fi vegetarian poate însemna să fii de nevoie (mănînci în mare parte orez că nu ai de ales dacă trăiești în țările asiatice), poți mînca cipsuri, cartofi prăjiți și alte prăjeli / copturi nesănătoase, poți consuma la greu Euri - că doar nu-s din animale (nu neapărat), poți să nu mănînci măcar o dată pe zi hrană crudă, poți să abuzezi de anumite feluri de mîncare (prea multe fructe = exces de zahăr, prea mult spanac gătit și avocado șamd = exces de acid oxalic, prea multă pîine albă = ...), poți să nu-ți pese deloc de nici o regulă de asociere, poți păpa la greu produse modificate genetic (cum mare succes au la americani tofurkey și chestii de genul ăsta), nuci + alune îmbibate cu aflatoxină (naturală, prezentă în coaja lor și de multe ori ignorată) șamd, șamd.

Deci nu-i de mirare că uni-s viigăni și dă boala peste ei de mor înainte de vreme. A fi viigăn și atît nu e suficient.

Oricum, să nu deviem prea mult discuția inițială despre b12.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 05.12.2013, 12:19:31
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
O să mă uit pe ele, dar să știi că treburile nu stau chiar cum prezintă statisticile generale pentru că a fi vegetarian poate însemna să fii de nevoie (mănînci în mare parte orez că nu ai de ales dacă trăiești în țările asiatice), poți mînca cipsuri, cartofi prăjiți și alte prăjeli / copturi nesănătoase, poți consuma la greu Euri - că doar nu-s din animale (nu neapărat), poți să nu mănînci măcar o dată pe zi hrană crudă, poți să abuzezi de anumite feluri de mîncare (prea multe fructe = exces de zahăr, prea mult spanac gătit și avocado șamd = exces de acid oxalic, prea multă pîine albă = ...), poți să nu-ți pese deloc de nici o regulă de asociere, poți păpa la greu produse modificate genetic (cum mare succes au la americani tofurkey și chestii de genul ăsta), nuci + alune îmbibate cu aflatoxină (naturală, prezentă în coaja lor și de multe ori ignorată) șamd, șamd.

Deci nu-i de mirare că uni-s viigăni și dă boala peste ei de mor înainte de vreme. A fi viigăn și atît nu e suficient.
Denialist capos :)

Logica nu prea corespunde cu realitatea, pentru ca studiul nu cred ca a fost facut pe cei vegani de nevoie, adica prin Asia, China, etc.iar cei care devin vegan prin alegere in general cauta sa aiba un stil de viata sanatos si la o adica, nu cred ca aia exclusiv vegani ar fi mai viciosi in alegerea alimentelor decat aia care maninca si peste sau ovolacto.