![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
In legatura cu acatistele sunt nelamurit. Am auzit ca ar fi de folos, dar nu stiu despre ele:
- Cine le face? Se citesc numai la biserica sau le poate citi si crestinul acasa, ca o rugaciune? - Cand se citesc? Numai in ziua sfantului/sfintei sau oricand vrei? |
|
||||
|
||||
![]()
ACATISTUL este un imn de multumire, o cantare de lauda, multumire si preamarire. Ele se citesc atat in Biserica cat si de fiecare credincios in parte. Le poti citi zilnic. Nu-i nimic rau in asta. Dimpotriva, aduc un adevarat castig.
|
|
|||
|
|||
![]()
Sf. Ierarh Nifon:
"Atunci i-a vorbit Domnul: "Bine, sluga buna si credincioasa, am auzit rugaciunea Ta si-ti voi da din belsug tot ceea ce ai cerut pentru mantuirea crestinilor. Celui ce va pomeni numele tau in rugaciunea sa, acasa sau in biserica, ii voi sta in ajutor in toate primejdiile si necazurile si indeosebi in clipele cele din urma ale vietii sale. Pe cei ce Ma vor slavi pentru numele tau, ii voi milui cu imbelsugare si, pe cei ce Ma vor chema prin tine, ii voi intari, le voi da putere, voi zdrobi sub picioarele lor, cu dumnezeiasca Mea putere, toata impotrivirea diavoleasca. Iar cand va sosi ceasul ca si tu sa parasesti aceasta viata, Eu Insumi voi veni la tine cu sfintele ostiri ceresti. Cu manile Mele voi lua sufletul tau si te voi odihni cu pace, in sanurile lui Avraam". |
|
||||
|
||||
![]()
Va rog mult sa ma ajutati sa gasesc paraclisul sau acatistul sf. David "Batranul"
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
cristiboss56 am incercat si la acest site nu exista acatistul sf. David "Batranul" ma ajuti tu poate esti mai norocos.
|
|
|||
|
|||
![]()
Rafaela, esti sigura ca acest sfant are un acatist? nu cred ca sunt acatiste intocmite pentru toti sfintii.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
:( in ultimul timp am citit mai putin sau chiar nici unul, din cauza oboselii, a vesnicei lipse de timp (un acatist se citeste in cca 30-45 min) ... apoi de curand cand am reluat citirea lor pot sa spun ca multe lucruri in viata mea au luat o intorsatura placuta. :)
|
|
||||
|
||||
![]()
este obligatoriu sa ceri binecuvintarea duhovnicului sa citesti acatiste?
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Acatiste | Clausemi | Rugaciuni | 26 | 30.06.2011 21:10:08 |
acatiste | padrevicentiu | Generalitati | 4 | 02.07.2010 13:51:57 |
Acatiste | Antimos | Rugaciuni | 5 | 28.01.2010 13:16:58 |
Acatiste | patinina34 | Rugaciuni | 51 | 02.06.2009 04:43:21 |
Acatiste | andreicosminus | Rugaciuni | 11 | 19.03.2008 21:06:20 |
|