![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Orice om are partile lui negative (in cazul lui Paul Walker, viteza), dar omu' asta a facut mai mult bine decat iti imaginezi. Si mai sunt multi altii pe care lumea-i blameaza pentru una si alta, dar mai departe nu se sinchiseste nimeni sa se uite; traim intr-o lume superficiala, unde prea multi se uita doar la suprafata, nu cerceteaza un om in amanunt si e pact. Pact ne noi, oamenii, ca nu suntem in stare sa vedem frumusetea din jurul nostru, pacat ca binele nu-l vedem niciodata, doar raul, pacat ca judecam pe toata lumea dupa cum ne taie capul, doar pentru ca nu ne convine ceva (recunosc, intru si io cel putin in ultima categorie, si e grav). |
|
|||
|
|||
![]()
Aș vrea să pot exprima exact ceea ce am în gând... și poate să liniștesc puțin spiritele...
Ideea că modelul de urmat pentru fiecare om, hai să zicem creștin, ar trebui să fie Iisus Hristos, mi-a spus-o cineva, mai demult. Nu zic, Doamne ferește, că nu sunt atâți oameni pe care să îi admirăm pentru caliățile, atitudinile lor... Dar acestea sunt doar niște exemple, niște fațete... A-ți face un model dintr-un om, ca să nu zic dintr-un personaj, implică riscul limitării la acel model, precum și al lipsei de originalitate... Este cam același lucru cu a urma niște reguli, în loc de a urma principiile pe care se bazează regulile respective. Este posibil să fim puși într-o situație "nereglementată" prin reguli, unde va trebui să putem aplica principiul... Sper să fi fost cât de cât coerentă... |
|
||||
|
||||
![]()
Slavă Domnului că dintre noi doi știe măcar unul mai bine, nu?
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ideea e, ca se specifica ca e vorba de modele de persoana laice.
Am mai zis pe o pagina anterioara, ca putem lua ca model intr-o anumita situatie, un comportament, o fapta, un mod de gandire etc; nu e neaparat necesar sa ne limitam la un model in viata, pentru ca suntem si noi, si cei pe care ii aem ca model, oameni, cu defecte si calitati. Ar fi frumos sa putem lua ce e bun de la fiecare si aplicam in viata. Dragos, ce senzatie draguta simti acum, asa? de SUPERIORITATE. Realitatea: toti suntem egali ca persoane in fata lui Dumnezeu cat timp traim pe Pamnat. Last edited by Corinusha; 11.12.2013 at 09:19:28. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Aubergine/ Diana,
Mă bucur de postările tale și de prezența ta pe forum. Este îmbucurător când există o comuniune... fie și de idei... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Doar ca aceste modele umane sunt foarte putine, si in general proaste. In general copiii si adolescentii au modele. Adultii si-au definit deja modelul in viata la o anumita varsta. Iar crestinii mai ales daca vor o viata in Hristos ce nevoie mai au de alte modele umane care nici macar nu sunt crestine, ce putem invata de la necrestini? De ce sa nu invatam de la sfinti crestini? Si ei au fost oameni! Eu nu o vad ca o ingradire sa avem modele doar sfinti, ce sens are daca vrem sa traim o viata crestin-ortodoxa in toate aspectele sa luam modele de la oameni atei sau de la alte religii? Modele in ce? Cum puteti afirma ca Hristos este prea departe ca model de noi? E o afirmatie foarte periculoasa, daca spuneti asta, maine o sa ziceti, e prea departe de mine, eu nu pot sa Il mai urmez, e prea departe nu pot sa il imit, e prea departe nu pot fi ca el, eu nu pot fi sfanta. E periculos ce faceti. |
|
||||
|
||||
![]()
Serios, de ce trebuia stricat threadul? Doar pentru ca si-a permis sa intrebe ce modele laice avem, dac la avem?
Cine nu are, sa nu posteze. E un subforum de GENERALITATI. Ce e asa grsit in asta? Doar n-a dat cu parul prin simpla deschidere a unui thread absolut normal. Nu e mai simplu ca, atuni and nu iti conine ceva si atat timp cat nu ti-a spus ceva insultator, mai bine a nu te bagi, mai ales a a un thread simplu, din care nu trebui facut un maaare tambalau. Cum reactionti daca isi permitea cineva a deschidaun thread in care sa zica ceva ce voua vi s-ar parea insultator la adresa "credintei" voastre? aubergine, tot asa va poate multumi si dvs unii ca le-ati stricat ziua cu postarile dvs. Chiar nu se poate discuta civilizat si fara atacuri pe forumul asta? Chiar astia-s crestinii ortodocsi de azi? Chiar va mirati ca indepartati o groaza de oameni de la credinta cu atitudinile astea ostile? NU cred, dar... se vede contrariul prin postari. Si imi pare rau. Am sperat ca intrand pe forumul asta, dupa ani si ni de cand mi-am facut contul, ca voi gasi drag de religie si e oameni religiosi, dar din pacate nu e chiar asa. Sunt intr-adevar persoane pe care le stimez enorm, chiar dac nu le cunosc aici, persoane ortodoxe autentice, dar care iubeste persoana, chiar daca nu are dreptate chiar dac e plina de pacate si nu condamna persoana. Sunt persoane care ii tolereaza si pe ce de alte religii, sau pe atei, atata timp cat nu interfereaza cu credinta lor si atata timp cat oamenii sunt OAMENI, si nu animale cu creier. Dar e si celalalta parte care nu ma asteptam -o gasesc printre crestinii ortodocsi autentici, sau care vor sa fie crstini autentici, si anume, URA si blamarea a tot ce e impotriva parerii lor, a credinei lor personale, a ceea ce spun si gandesc. Imi pare sincer rau ca e asa, si, spre bucuria atator forumisti care abia asteptau momentul asta, ma gandesc serios sa renunt la forumul asta, pentru ca de multe ori, ma invata exact opusul ceea ce am dorit sa invat. Doamne, iarta-ne pe toti, ca untem PROSTI si NU STIM CE FACEM SI CE SPUNEM!!!! Doamne, da-ne minte!! |
|
|||
|
|||
![]()
Va multumesc pentru aprecieri! Si eu ma bucur! Doamne ajuta!
|
|
|||
|
|||
![]()
Ideea ar fi ca traind intre oameni, este si o vorba: ömul cat traieste invata""! Asadar nu vad ce ar fi rau in a observa si vedea ce este bun la cineva (ca mod de comportament sau ca mod de gandire), si a lua un exemplul bun.
Pana la urma nimeni nu se naste invatat si nu le putem cunoaste pe toate. |
|