![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este intr-adevar un lucru straniu ca in ciuda acestei lupte acerbe, tot sunt femei care refuza sa-l poarte si putem vedea limpede cum lumea devine din ce in ce mai rea. Acum lasand aberatia la o parte, nu ti se pare ciudat si impropriu cum se deplaseaza responsabilitatea spirituala din sarcina crestinului cu botez dar fara Hristos in carca masoneriei, sionismului, etc?
|
||||
|
||||
![]()
Dar cine sunteti voi sa judecati preotii si monahii? Sa spuneti care e duhovnic si preot bun si care nu? Doar ptr. ca nu va place ce spune sau felul in care vorbeste, automat nu este bun? Apoi, cati dintre voi l-au cunoscut personal pe Pr.Amfilohie?
Care sunt preotii buni? Aia care spun ca Biserica Ortodoxa accepta evolutionimsmul, cand Sf.Parinti si marii duhovnici au spus clar ca nu este asa? |
|
|||
|
|||
![]()
Citeste cu atentie, nu e vorba daca parintele Amfilohie e bun sau nu.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Hai sa repet, sub alta forma. Intrebare: Care este cauza crizei prin care trece crestinismul la noi de exemplu? Avem 80% botezati din care 5% practicanti si peste 20milioane de avorturi in 20 ani Variante posibile de raspuns: 1. crestinul botezat dar care alege (liberul arbitru) sa traiasca fara biserica si fara Dumnezeu 2. masonieria 3. raspuns la alegere............
|
|||
|
|||
![]()
Daca o femeie avorteaza si isi ucide copilul nu e de vina masoneria pentru asta.
Nici daca cineva se imbata si apoi isi bate sotia sau o inseala. Nici de faptul ca pe unul nu-l intereseaza credinta si nu cauta. Pentru toate astea si multe altele suntem noi vinovati, masoneria mai putin. Ceea ce nu inseamna ca masoneria e buna. Dar masoneria NU mai are astazi puterea pe care o avea in secolul 19. Oricum, rolul ei in producerea multor evenimente istorice a fost exagerat de catre unii. In sensul ca se spune de exemplu ca revolutia franceza este opera masoneriei. Este doar partial adevarat, fiindca masoneria a fost unul din factori, NU singurul insa. La fel si in cazul revolutiei ruse etc. Apoi au existat si exista in continuare multe curente si factiuni in masonerie, unele chiar opuse. Insusi generalul Franco, un adversar al masoneriei , recunostea ca nici masonii de multe ori nu se inteleg intre ei. In timpul revolutiei franceze de pilda s-au executat unii pe altii si erau toti masoni. Adica masonii i-au omorat pe fratii lor masoni. Si se vede si de aici ca nu numai masoneria a creat revolutia franceza. Au fost multi factori, iar masoneria a fost doar unul din ei, poate nici macar cel mai important. |
|
|||
|
|||
![]()
Pe de alta parte, repet, masoneria NU e este ceva bun si nici un crestin NU are de ce sa se inscrie in masonerie. Noi avem biserica in care avem mantuirea si alte organizatii NU ne intereseaza. Dar NU e productiv sa pui pacatele crestinilor in carca masoneriei fiindca avem noi probleme noastre grave cu care trebuie sa luptam.
Si acestea sunt pacatele si indiferenta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Părintele a trasat foarte clar ideea că înregistrările cu sfinția sa nu duc la o viață duhovnicească mai profundă, ci că această tehnologie nu face decât să-l țină pe om la suprafața lucrurilor, îl păstrează la nivelul informațional (înregistrări de pe internet). El fiind unul dintre cei care nu utilizează internetul nu știut multă vreme ce poate să genereze în rândul comentatorilor un cuvânt, fie și el despre Dumnezeu. Nu crede că aceasta este o cale prin care noi astazi să-L facem cunoscut pe Dumenzeu și chiar se vor întoarce împotriva noastră aceste mijloace ale tehnologiei. Tehnologia prin grija celui potrivnic se va orienta mereu împotriva omului. Știința prin tehnologia aceasta va contribui la depărtarea omului de Dumnezeu. Într-un cuvânt atenuează viața lăuntrică. Apoi dacă ești atent la un moment dat amintește de ”artiști, vedete”....acolo se ironizează pe el însuși...de asta am spus că se căiește...și dacă ești atent chiar și tonul este unul mult mai blând. Eu personal l-am cunoscut și el este părintele din această înregistrare (unul calm, blând, coerent în idei). Probabil că el din râvna lui, în predici a vrut cumva să trezească poporul. Ascultând această înregistrare gândul îmi spune că părintele s-a căit. ps: postul meu văd că a dispărut, ciudat... Last edited by ovidiu b.; 11.12.2013 at 16:54:42. |
|
|||
|
|||
![]()
Ai postat si pe celalalt topic... :)
|
|||
|
|||
![]()
Să înțeleg că mai e un topic?
Am căutat în istoric dar nu am găsit mesajul pe care îl dau dispărut. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ieromonahul Arsenie | Carmen FUNIERU | Calugarul | 4 | 26.07.2011 12:26:05 |
Sfant luptator impotriva lenevirii si a acediei... | colaps | Despre Biserica Ortodoxa in general | 7 | 05.01.2011 06:47:47 |
Pr. Amfilohie Branza | Anomisimona | Generalitati | 0 | 17.05.2009 20:25:23 |
Ieromonahul Amfilohie | Florin-stz | Generalitati | 1 | 25.08.2008 21:10:25 |
|