![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
1. Binecuvinteaza, suflete al meu, pe Domnul! Doamne, Dumnezeul meu, maritu-Te-ai foarte.
2. Intru stralucire si in mare podoaba Te-ai imbracat; Cel ce Te imbraci cu lumina ca s i cu o haina; 3. Cel ce intinzi cerul ca un cort; Cel ce acoperi cu ape cele mai de deasupra ale lui; 4. Cel ce pui norii suirea Ta; Cel ce umbli peste aripile vanturilor; 5. Cel ce faci pe ingerii Tai duhuri si pe slugile Tale para de foc; 6. Cel ce ai intemeiat pamantul pe intarirea lui si nu se va clatina in veacul veacului. 7. Adancul ca o haina este imbracamintea lui; peste munti vor sta ape. 8. De certarea Ta vor fugi, de glasul tunetului Tau se vor infricosa. |
|
|||
|
|||
![]()
Imi puteti recomanda o carte in care sa gasesc talcuirile psalmilor?
|
|
|||
|
|||
![]()
Sfantul Vasile cel Mare: "Talcuiri la psalmi" Editura Biserica Ortodoxa, Bucuresti 2004
|
|
||||
|
||||
![]()
Doamne auzi rugaciunea mea,asculta cererea mea,intru credinciosia TA,auzima intru dreptatea ta.[ps.142v.1]Sa nu intri la judecata cu robul tau,ca nimeni nu din cei vii nu-i drept inaintea TA.[PS142V2].
|
|
|||
|
|||
![]()
"Arata-mi calea pe care voi merge, caci la Tine am ridicat sufletul meu. " Ps 142,8
|
|
|||
|
|||
![]()
A aparut mai demult o carte (mai mult carticica) a lui Vasile Andru - "10 Psalmi cu Puteri Vindecatoare". Cei care ati citit-o, ce parere aveti, cu ce impresie ati ramas?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu sunt deacord cu a copia pur si simplu din Psaltire.Prefer sa redau din memoria sufletului meu.E tot o copie insa cu traire sufleteasca din partea mea.
Deci ma refer acum la cuvintele de inceput din Psalmul1,care prin intelepciunea lor sintetizeaza calea de urmat a omului in lume: FERICIT E OMUL CARE NU MERGE LA SFATUL CELOR RAI SI NU CALCA PE DRUMUL CELOR PACATOSI SI NU SE ASEAZA LA MASA CELOR UZURPATORI... |
|
|||
|
|||
![]()
"Domnul este luminarea mea si mantuirea mea;de cine ma voi teme?
Domnul este aparatorul vietii mele;de cine ma voi infricosa? Cand se vor apropia de mine cei ce imi fac rau,ca sa mamance trupul meu; Cei ce ma necajesc si vrasmasi mei,aceia au slabit si au cazut. De s-ar randui impotriva mea ostire,nu se va infricosa inimia mea; De s-ar ridica impotriva mea razboi,eu in El nadajduiesc." |
|
|||
|
|||
![]()
Asi scrie aici Psaltirea TOATA:) :)
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
DESPRE PSALTIRE | iubire | Rugaciuni | 121 | 14.09.2011 10:33:00 |
Exista pomenirii la psaltire ...... | mara2008 | Generalitati | 30 | 27.07.2011 18:04:52 |
randuieli psaltire si metanii | mariusmanta75 | Intrebari utilizatori | 4 | 16.04.2010 22:27:49 |
pomenirea la psaltire | onyx235 | Generalitati | 32 | 04.11.2009 12:32:10 |
|