Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.12.2013, 14:06:35
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Nu e doar de ceva vreme, e argumentul vechi al evolutionistilor. E o aiureala, apendicele si polipii erau trecuti la organe vestigiale, s-a descoperit in ultimul timp ca au si ele un rol, si chiar important. E ca si cum am spune ca o mana poate fi in plus, ne-am descurca si numai cu una singura.
Unele organe își pot schimbă utilitatea. In urmă adaptării. Dar tot vestigiale rămân. Așa cum este apendicele.
Vechi 23.12.2013, 14:12:23
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Unele organe își pot schimbă utilitatea. In urmă adaptării. Dar tot vestigiale rămân. Așa cum este apendicele.
Si cand s-a schimbat mai Dumitru ? Cand a avut o anumita utilitate si acum are alta ?
Singurul motiv pentru care apendicele a fost considerat organ vestigial a fost pentru ca nu se cunostea la ce foloseste. Nu e nici o dovada ca in trecut ar fi folosit la altceva...doar dorinta unora de a-l pastra asa ca dovada a evolutiei.
Vechi 23.12.2013, 14:31:32
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Si cand s-a schimbat mai Dumitru ? Cand a avut o anumita utilitate si acum are alta ?
Singurul motiv pentru care apendicele a fost considerat organ vestigial a fost pentru ca nu se cunostea la ce foloseste. Nu e nici o dovada ca in trecut ar fi folosit la altceva...doar dorinta unora de a-l pastra asa ca dovada a evolutiei.
Dacă este atât de util, cum se face ca extirparea lui este cea mai vrecventa intervenție chirurgicală?
Vechi 23.12.2013, 14:41:56
Senior Member

Implicit

Citat:
Dacă este atât de util, cum se face ca extirparea lui este cea mai vrecventa intervenție chirurgicală?
Pai e si mai simplu sa-ti tai un deget, nici nu ai nevoie de doctor pentru asta si daca nu esti ghinionist chiar o sa supravietuiesti. Asta nu inseamna ca nu-ti trebuie degetul respectiv.
Vechi 23.12.2013, 15:04:07
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Pai e si mai simplu sa-ti tai un deget, nici nu ai nevoie de doctor pentru asta si daca nu esti ghinionist chiar o sa supravietuiesti. Asta nu inseamna ca nu-ti trebuie degetul respectiv.
Reformulez. Dacă este atât de util, de ce creează cele mai multe probleme?
Vechi 23.12.2013, 15:15:46
Senior Member

Implicit

Citat:
Reformulez. Dacă este atât de util, de ce creează cele mai multe probleme?
Pai nu cred ca creeaza cele mai multe probleme, cred ca inima creeaza cele mai multe probleme. Cum ar spune englejii : Get your facts straight.
Vechi 23.12.2013, 15:53:51
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Pai nu cred ca creeaza cele mai multe probleme, cred ca inima creeaza cele mai multe probleme. Cum ar spune englejii : Get your facts straight.
Apendicele are obiceiul sa se inflameze mai mult la persoanele tinere, spre deosebire de bolile de inima. Nu veni cu excepții.
Cu alte cuvinte, își dovedește "utilitatea" încă din prima parte a vieții.
Vechi 23.12.2013, 17:54:07
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Organ vestigial insemna ca nu are niciun rol, e o ramasita nefolositoare din evolutia speciei. Acum se stie ca sunt fabule. Pentru cine vrea sa stie. Aproape toate argumentele evolutioniste au fost infirmate in timp de stiinta, Darwin de exemplu avea mai multe argumente, inclusiv mai multe dovezi de fosile intermediare, inclusiv animale vii (de exemplu ornitorincul, dar si strutul sau altele).
Vechi 23.12.2013, 18:15:45
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Organ vestigial insemna ca nu are niciun rol, e o ramasita nefolositoare din evolutia speciei. Acum se stie ca sunt fabule. Pentru cine vrea sa stie. Aproape toate argumentele evolutioniste au fost infirmate in timp de stiinta, Darwin de exemplu avea mai multe argumente, inclusiv mai multe dovezi de fosile intermediare, inclusiv animale vii (de exemplu ornitorincul, dar si strutul sau altele).
Organ vestigial este acel organ (sau ce o fi el) care și-a pierdut rolul inițial.
Prin adaptare, unele organe vestigiale pot "primi" noi "roluri". Chiar este atât de greu de înțeles?
Vechi 23.12.2013, 18:27:29
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Organ vestigial este acel organ (sau ce o fi el) care și-a pierdut rolul inițial.
Prin adaptare, unele organe vestigiale pot "primi" noi "roluri". Chiar este atât de greu de înțeles?
Eu am citit altceva, ca organul vestigial e un organ ca si mort, care avea doar in trecut o functie. Nu ca ar avea acum alta. E si fara sens intelegerea asta, de unde sa stie cineva ce rol avea in trecut? E vorba de faptul ca acum nu are niciun rol, macar asta are sens, desi e gresita.
Subiect închis