![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Întrebarea corectă este cum a apărut sistemul solar. În interiorul unei stele sunt temperaturi și presiuni foarte mari, în astfel de condiții elementele ușoare se transformă în elemente grele. Când acea stea devine instabilă pentru că a rămas fără combustibil ea explodează și împrăștie acele elemente în nori, acei nori sub acțiunea gravitației dau naștere la alte stele și planete. Când faci un bulgăre de zăpadă și îl împingi el adună zăpada și crește, cam aceași chestie face gravitația, împinge acele elemente din nori la un loc dar din mai multe direcții nu doar una.
The most astounding fact about the universe (3min) Last edited by Alin.D.Zaharia; 28.12.2013 at 16:32:13. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In acelasi fel cum se formeaza o balta cand ploua. Nu spunem ca este "o filosofie". Nu intrebam "Cine a facut balta?"
|
|||
|
|||
![]()
Nu este acelasi lucru, de exemplu o balta poate fi creata artificial, un minisistem solar nu a fost creat inca...poate doar pe computer, dar pe computer tot oamenii sunt cei care introduc datele pentru ca un computer este surd si orb deci te joci cu parametrii pana iti iese cat de cat ceva. Problema e ca si in teorie, se ascund o gramada de lucruri pentru ca deGrasse si altii ca el se cred prea destepti sa spuna simplu : NU STIM INCA ! Si nu iti spun nici ca nu orice explicatie posibila este dovada ca asa s-a petrecut.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu este nici o filozofie, este știință exactă, poți să observi procesul dacă mergi la un observator, sunt stele în curs de formare pe care le poți observa cu ochii tăi.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Stiinta la ora actuala se face asa : Cineva vine cu o poveste dupa care toti suntem de acord cu ea. Dupa care ii prigonim pe toti ceilalti care ne trag de mana si ne spun ca stiinta inseamna ceea ce poate fi testat si retestat. Last edited by iuliu46; 28.12.2013 at 18:40:05. |
|
||||
|
||||
![]()
Dar tu nai văzut stelili pi șer?