![]()  | 
	   ![]()  | 

| 
 | 

| 
	 | 
| 

| 
||||

| 
||||
| 

Citat: 

Last edited by Parascheva16; 31.12.2013 at 15:04:17.  | 
| 

| 
||||

| 
||||
| 

Citat: 

Poate nu a pedepsit pe nimeni în prezent pentru că nu mai are autoritatea dar în trecut destule persoane au fost ucise, arse pe rug, arestați și așa mai departe tocmai pentru că noile descoperiri știițifice din perioada respectivă au fost considerate blasfemie și împotriva învățăturii. 

The most astounding fact about the universe (3min)  | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Citat: 

| 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Din pacate, nu o data lipsa de cultura religioasa isi arata coltii printre atei. 

Care confunda biserica romano-catolica cu Biserica. Dar e convenabil, asa ca, de ce nu? Daca tot ii acuzam pe ceilalti de propaganda mincinoasa, de ce sa nu facem si noi putin (mai multa)? 

Suprema intelepciune este a distinge binele de rau.  | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

O sa zica unii ca am o obsesie (am, dar o asum! ;-) Studiez in mod special acest autor acum), dar in legatura cu intrebarea asta, pe mine m-a ajutat mult 'Trilogia cosmica' a lui S. S. Lewis (cea cu 'Perelandra' la mijloc). Prin cartea asta am inteles eu (intr-un fel, cu inima) ca marimea universului si faptul ca exista atatea planete nelocuite de om reflecta tot Slava lui Dumnezeu, altfel. 

Iti recomand cartea, Fallen. Mai este in ea si ideea ca universul nelocuibil de om este salasul ingerilor, 'sala lor de dans'(se spune in anumite traditii vechi ca fiecarei planete ii corespunde un inger). Or se sfie tot din Traditie ca majoritatea ingerilor nu au de-a face cu oamenii. Numai o parte infima a lor 'se ocupa' de noi. 

"Dacă nu putem fi buni, să încercăm să fim măcar politicoși." (Nicolae Steinhardt în Jurnalul fericirii)  | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Citat: 

Citat: 

Credinta gaseste argumente suficiente pentru credinta dar si necredinta face la fel. Nu este loc de argumente aici, ci tine de sensibilitatea si deschiderea fiecaruia, mai ales spre ce. E ca si cu covrigul, unii vad covrigul, altii vad gaura. Un credincios ateu va vedea in marimea si maretia Universului...golul. 

Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 01.01.2014 at 13:50:45.  | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Citat: 

Citat: 

| 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Citat: 

Iuliu, ce vrei sa zici cu Giordano Bruno? 

"Dacă nu putem fi buni, să încercăm să fim măcar politicoși." (Nicolae Steinhardt în Jurnalul fericirii)  | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Citat: 

| 
| 

| 
|||

|